forum

Debat om e-conomic regnskabsprogram

Chrome - Websiden er ikke tilgængelig

0
Det er pudsigt. Da i ikke supporterede Chrome, virkede den stort set altid til e-conomic. Nu, efter I er begyndt at supportere, virker den stort set aldrig. Der kommer fejl konstant som den der står nogenfor, og det sker både når man er logget ind, skal indtaste i kassekladden, søge posteringer, overføre bilag fra bankafstemningen m.m. Altid den samme fejlmeddelelse om, at siden ikke er tilgængelig.

Denne webside er ikke tilgængelig
Websiden på https://www.e-conomic.com/secure/internal/login.asp kan være midlertidigt nede, eller også er den permanent flyttet til en ny webadresse.
Her er nogle forslag:
Genindlæs denne webside senere.
Fejl 101 (net::ERR_CONNECTION_RESET): Forbindelsen blev nulstillet

Har I hørt om det fra andre? Tænker, om det kan være min chrome, der skal opdateres. Det sker dog på flere forskellige pcere med forskellige versioner af Chrome.

Mange hilsner
Susanne Røssell

Bogføring for små og mellemstore virksomheder og hjemmegjort e-conomic-nørd

spurgt 11 Maj, 2011 i Spørgsmål » Browsere af SusanneK (15,800 points)
opdateret 18 Okt, 2012 af frederiknielsen

3 Svar

 
Bedste svar
Hej Susanne

Umiddelbart kan jeg ikke genskabe problemet og kan fint logge på den nye kassekladde.

Hvis du oplever noget der ikke virker i Chrome i denne, er jeg meget interesseret i at høre nærmere.

Mvh.

 

Tobias Ulldall-Espersen

Online regnskabsprogram
 

besvaret 11 Maj, 2011 Spørgsmål af Tobias UE (4,080 points)
valgt som bedste svar 18 Okt, 2012 af frederiknielsen
Hej Susanne,

Hvis du spurgte mig, ville jeg heller ikke sige at vi understøttede Chrome    Det som jeg tror du tænker på, er i vores feedback forum til den nye kassekladde - https://economic.uservoice.com/forums/98799-forbedringsforslag-til-ny-kassekladde-dk-/suggestions/1417205-officiel-support-af-chrome?ref=title, at vi nu understøtter Chrome? Det er nemlig kun i den nye kassekladde, de andre steder i programmet vil du stadig opleve dette. Dog skulle det være at i den nye kassekladde skulle det virke fint i Chrome, men der oplever du måske også fejl? Fordi så vil jeg anbefale dig at skrive i feedback forummet, her på dette forum, eller send en mail ind til os, hvor du oplever disse fejl, så skal vi nok kigge nærmere på det.

Steffen Ekelund

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

besvaret 11 Maj, 2011 Spørgsmål af Steffen E (151,510 points)
Hej Steffen

Ja, jeg ved det er i den nye kassekladde, at noten blev tilføjet, at I nu understøtter Chrome. Men hvis Chrome ikke virker selv i indlogningen, når man jo aldrig til den nye kassekladde. Og hvad mening er der i, at man kan bogføre i den nye kassekladde med Chrome, men ikke kan se f.eks. rapporter og posteringer ?

Men never mind - må jo bare vente til den arter sig ordentligt igen. Den har virket perfekt indtil for 2 uger siden, så kan den vel komme til det igen  

Mange hilsner
Susanne Røssell

Bogføring for små og mellemstore virksomheder og hjemmegjort e-conomic-nørd

besvaret 11 Maj, 2011 Spørgsmål af SusanneK (15,800 points)
Vi sætter stor pris på alle de forslag vi løbende får ind, og vi gør hvad vi kan, for at få implementeret så mange som muligt.

Når vi udvælger, hvilke forslag der skal udvikles og implementeres, sker det ved prioritering efter hvilke der giver størst værdi for flest brugere, samt afstemning blandt brugerne. Et forslag er altså ikke garanteret udvikling og kan således blive fravalgt i processen. Med andre ord; DIN mening tæller!

Når vi modtager et forslag sker der følgende:
  • Forslaget gennemlæses, besvares og tagges med “Overvejes”
  • Forslaget er nu klar til at modtage stemmer fra andre brugere
  • Der tages stilling til, om forslaget bliver udført og det tagges derefter som “Planlagt”