Informizely customer feedback surveys

Auto-forslag i bankafstemning

+1
Hej,

Først og fremmest - super fedt med ny feature Auto-forslag i bankafstemning!

Dog er der en fejl. Hvis der bliver valgt en konto ud for en postering, som ikke tillader direkte postering (f.eks. en debitor/krediotr samlekonto), bliver ingen af posteringerne overført til kassekladde ved tryk på "Overfør til kassekladde". Vinduet forsvinder bare og man er tilbage under Bankafstemning.

Der bliver heller ikke givet fejlbesked (hverken ved valg af en "ugyldig" konto eller når man forsøger at overføre til kassekladden). Det tog mig en del tid til at finde ud af, hvor fejlen ligger.

Hilsen

Katja
lukket
i Forslag » Andet af (490 points)
status opdateret af
Skal lige tilføjes, at det er sket i forbindelse med at en alm. debitorkonto (uden debitorstyring) er blevet lavet om til en debitorsamlekonto. Ved auto-forslag nu, foreslår den samme konto ved debitorindbetalinger (altså nu en samlekonto, hvor direkte postering ikke er tilladt).

3 Svar

 
Bedste svar

Hej Katja og andre der kigger med smiley

Jeg kan se, at vi ikke har fået opdateret dette indlæg og det vil jeg gerne starte med, at undskylde for. 
Som i gerne skulle have oplevet er denne udfordring blevet udbedret således, at det ikke er muligt, at vælge disse overskriftskonti og hvis det skulle ske vil linjen markeres med rødt.

Så når der overføres til kassekladde så skulle i ikke komme ud for, at der intet bliver overført. Jeg sætter derfor indlægget som værende gennemført.
 

Rigtig god dag og godt nytår smiley


Med venlig hilsen

Andreas Polk

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (39.3k points)
valgt som bedste svar af
Man skal aldrig bogføre direkte på en samlekonto. Samlekontoen får sine posteringer fra posteringerne på de tilhørende underkonti, f.eks. debitorer, kreditorer eller varer.

Den eneste undtagelse er, hvis man fra starten ikke har haft samlekontiene afkrydset i "Tillad ikke direkte postering" og derved fejlagtigt er kommet til at lave direkte posteringer. Så skal disse posteringer naturligvis tilbageføres, og det kan man kun gøre ved at fjerne fluebenet.

Så der er ingen fejl i bankafstemningen.
Forslag af (26.4k points)
Erik..
Det er ikke spørgsmål om man skal eller ikke skal bogføre på samlekonti.
Dette indlæg er til e-conomic's tekniske afdeling for at gøre dem opmærksom på, at man ikke får fejlbesked, hvis man (eller auto-forslag) kommer til at vælge en samlekonto i bankafst. - altså en "ugyldig" konto og derved bliver ingen posteringer overført, igen uden en fejlbesked.
OK....
Hej Katja,

Tak for dit indlæg, du har fuldstændig ret! Jeg har lige testet det, og den overfører dem ikke, men der kommer heller ikke en fejlmeddelelse. Jeg har skrevet til vores teknikker for at få ham til at se på det, for det er selvfølgelig ikke meningen.

Tusind tak for dit input, det er vi meget glade for, jeg opdaterer denne tråd, så snart jeg ved mere.  

Hilsen Nina

Med venlig hilsen

Nina Andersen

Online regnskabsprogram
 

Forslag af (860 points)
Vi hører også gerne, når denne fejl er blevet rettet :-)