Overførsel af kostpriser fra projektmodul til faktura

0
Hej,

Vi er en konsulentvirksomhed, som registrerer alle vores timer i projektmodulet. Disse timer overføres hver måned til fakturaer til kunderne med de korrekte timepriser baseret på aktivitetsprisen eller særpriser på projektet. Men vores problem er at der ikke hentes en kostpris med over i fakturaen. Den skal vi manuelt indsætte på hver linie og det er et kæmpe arbejde.

Man skulle tro at det var forholdsvist simpelt at hente en kostpris med over i fakturaen, da denne kostpris jo allerede indgår i projektets opgørelse af kostpriser.

Jeg har før været i telefonisk dialog med jeres support og de anerkendte at der ikke blev hentet kostpriser med over i fakturaen, men de vidste ikke om det var en bug eller om det blot var sådan.

Som sagt giver det os en masse manuel arbejde, da vores fakturaer ikke viser den samlede avance, med mindre vi manuelt tilretter alle varelinier med timeopgørelser fra projektmodulet.

Mit spørgsmål er derfor om I vil overveje at medtage kostprisen fra projektmodulet, når I overfører timerne mm. fra projektmodulet til fakturaen?

Mvh.

Henrik
i Forslag » Andet af (200 points)
status opdateret af

1 Svar

Hej Henrik
Tak for dit forslag her på vores forum :)

 

Det er rigtigt, at kostprisen fra projektmodulet ikke bliver ført med over på fakturaen og jeg kan godt forstå din tanke om, at det skulle være simpelt, at hente denne kostpris med over i fakturaen.

 

Jeg er dog mere interesseret i, at høre nærmere hvorfor det er så vigtigt i kan se jeres avance på fakturaen. Det er min opfattelse, at projektkortet giver et bedre overblik over fortjeneste på et projekt og her kan der både sammenlignes med kostprisen, forventet salgspris og faktureret salgspris.

 

Hvis i så gerne vil se det for bestemte perioder så kan der i rapporter --> projekter --> projektsaldoliste hvor der kan ses kostpris for perioden og hvad der er faktureret. Det vil så give dig et dækningsbidrag og en dækningsgrad.

 

Jeg har derfor ikke hørt behovet før om, at fører kostprisen med over på fakturaen da som jeg har forstået det vil de fleste af vores kunder se deres avance på projektet og ikke fakturaen.

 

Jeg håber derfor, at du vil uddybe det lidt nærmere om hvordan i bruger det i fakturaen så jeg bedre kan forstå hvorfor der foretrækkes, at kigge på fakturaen og ikke projektkortet. Det er bare så jeg bedre kan forstå din situation og vurdere om der skal lægges kræfter i, at implementere forslaget.  Det kommer selvfølgelig også an på hvor svært/let det vil være at implementere.

 

Jeg sætter derfor forslaget som overvejes lige nu da jeg godt kan forstå ideen men som jeg ser det er der andre steder i programmet hvor vi kan skabe en større merværdi for flere kunder.

Jeg glæder mig derfor til, at høre mere så jeg kan forstå det fulde behov.
Du må have en rigtig god dag :)

Med venlig hilsen

Andreas Polk

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (39.3k points)
Hej Andreas,

Tak for dit svar. Kort og godt skyldes det at vores sælgere får provision beregnet på dækningsbidraget/avancen og denne opgøres månedligt.

På de fakturaer hvor vi sælger fysiske varer er der ingen problemer da jeg jo manuelt taster kostprisen for varen ind på fakturaen og kan se avancen direkte.

Men på de fakturaer hvor der indgår konsulenttimer fra projektmodulet kan jeg ikke lave dækningsbidragsopgørelsen automatisk. Jeg henter i stedet alle bogførte fakturaer til Excel og manuelt indsætter jeg så avancen på de linier hvor der er konsulenttimer.

Den automatiske dækningsbidragsopgørelse/rapport i jeres system kan jo netop ikke bruges, da der ikke er kostpriser på timer fra projektmodulet.

Vores projekter kan godt strække sig over flere måneder/år og vi har rigtig mange projekter hvorfor jeg ikke har overvejet at se på projektkortene.

Mvh.
Henrik
Hej Henrik :)

Jeg sidder og kigger lidt rundt på vores og faldt over dit opslag her, hvor jeg kan se du ikke rigtig har fået svar.

Som jeg forstår det, så vil du egentligt bare gerne se kostpris og salgspris på en medarbejder i en given periode for at kunne beregne provision.

I stedet for at skulle sidde og aflæse en eller flere faktura for en medarbejder af gangen, så har jeg et bud på, hvordan du allerede nu kan løse det og endda få et endnu bedre overblik.

Hvis du hopper ind under rapporter -> projekter -> medarbejderstatistik.
Herinde kan du afgrænse på dato for at se den udvalgte periode, og herefter vil alle dine medarbejdere stå på en liste, hvor du hurtigt kan aflæse kostpris og salgspris.

Hvordan ville den løsning passe til din efterspørgsel? :)

Hilsen Jesper Mieritz