Kassekladde

0
Jeg har importeret posteringer fra banken i kassekladden 50 stk.. Her skal jeg selvfølgelig ind på hver enkelt og angive bilagsnr. samt kontonr. . Jeg har i den forbindelse 2 spørgsmål.

Spørgsmål 1. Er det ikke muligt at angive fortløbende bilagsnr. fra et bestemt bilagsnr. ved implementeringen af posteringerne, så man er fri for at skulle angive bilagsnr. manuelt ?

Spørgsmål 2. Når jeg har angivet bilagsnr. og kontonr. og trykker på gem hopper den tilbage... men helt op øverst i billedet, så jeg hele tiden skal scrolle ned til den næste. Kan man ikke lave dette om, så man kommer tilbage til samme "billede" ?
i Spørgsmål » Andet af (290 points)

1 Svar

Hej Jeanett

 

Mange tak for dine spørgsmål til dette smiley

 

I forhold til begge spørgsmål afhænger det af hvordan det gøres. Det kan nemlig både gøres direkte i kassekladden (som det lyder som om du gør nu) eller via bankafstemningen.

 

1. spørgsmål hvis det gøres via importen i kassekladden kan den nemlig kun læse den data, som gives i den import. Så der er den nødt til at have din bilagsnumre i din fil. De kan sættes ind i en ny kolonne i Excel ved at skrive de første numre og trække ned, så Excel laver fortløbende numre for dig. Så kan den kolonne blot vælges som bilagsnr. i importen, så du får dem. Ellers kan det nemlig gøres via bankafstemningen, hvor der blot føres tekst, beløb og dato ind fra din fil og så kan de overføres direkte derfra til en kassekladde med fortløbende numre i den valgte kladde. Har du andet data i den import, der skal med ind vil den anden import dag stadig være den bedste.

 

2. spørgsmål i kassekladden vil der efter redigering føres tilbage til toppen. Lige i dette tilfælde kan jeg godt se det er irriterende, men selve redigeringen kan gøres nemmere. Hvis det er kan kontonummerne også sættes ind i Excel-arket inden importen og så vælges i importen i feltet konto/kunde/leverandør eller modkonto (hvis det er det). På den måde slipper du for at skulle redigere efterfølgende, så kommer de direkte med på dine posteringer. Hvis bankafstemningen bruges kan der når der overføres gøres det direkte i importen. For i bankafstemningen ved overførsel kommer der et vindue op med de fortløbende numre og så kan der vælges konto ud for hver af de posteringer inden de kommer ind i kladden.

 

Håber en af de løsninger altså enten at sætte det ind i Excel inden import eller at sætte det på i overførslen fra bankafstemningen kan hjælpe dig. Har du nogle yderligere spørgsmål til dette vil vi rigtig gerne hjælpe dig på vores chat eller du kan ring på 88 20 48 40 fra 9- 14 i hverdagene, så vil vi rigt gerne uddybe dem, så du får den rette.

 

Endnu engang mange tak for dit engagement på vores forum, det er dejligt at få dette taget op smiley


Med venlig hilsen

Randi Birch Andersen

Online regnskabsprogram
 

Spørgsmål af (2.9k points)