Informizely customer feedback surveys




Se de seneste forbedringer




Stregkoder i varekartoteket

0

Hej e-conomic

I vores varekartotek findes et felt til stregkoder.
En stregkode består enten af tretten, tolv eller otte cifre afhængig af, hvilket land varen kommer fra.
Det mest anvendte i Verden er den tretten-cifrede stregkode, men stregkode med færre cifre kan let omsættes til den tretten-cifrede ved at foranstille med nuller.
Nogle lande, der anvender den tretten-cifrede kode, starter ligeledes med et eller flere nuller.
Stregkodens sidste ciffer er et kontrolciffer, som udregnes efter modulus10. Er dette ciffer ikke korrekt, kan koden ikke skannes med en stregkodeskanner i en kasselinje eller i et kasseapparat.

Ved EAN-fakturering i e-conomic, sendes i dag varelinjer med stregkoder, dog kun hvis koden er rigtig.

Stregkoden anvendes ligeledes i de installationer, hvor e-conomic afleverer/modtager varedata fra kasseapparater og webshops.

Jeg vil derfor foreslå, at der ved indtastning i stregkodefeltet testes på, om koden overholder længde og modulus10.

Jeg er bekendt med, at andre bruger feltet til andre informationer. Det skal naturligvis så stadig være muligt, men overholder indtastningen ikke reglerne for stregkoder, skal der komme en advarsel.

Det er i dag ikke muligt, at tjekke længden på stregkoden eksporteret til excel (csv), da foranstillede nuller ikke optræder her, selvom de er i e-conomic.

Yderligere information om stregkoder fås her www.gs1.dk

Håber I vil tage dette op ved førstkommende lejlighed.

Med venlig hilsen
Finn

e-consultic.dk

i Forslag » Andet af (10.5k points)
status opdateret af

4 Svar

Hej Finn,

Delvist enig, en stregkode behøver " desværre " ikke være 13 cifre...
og kan sagtens være 3421312 i e-conomic og virke i et kassesystem som en stregkode. :)

 

god dag.
Forslag af (2.3k points)
Kaspers stregkode
Hej e-conomic
Jeg har efterfølgende fundet ud af, at feltet "fakturanummer" i en kassekladde vist i excel, netop medtager foranstillede nuller, så det må have noget med formateringen i overførslen til excel at gøre. Hvis blot I kunne formatere feltet "stregkode" på samme vis.
På forhånd tak.
Finn
e-consultic.dk

Hej Finn.
Mange tak for, at du deler dit forslag her på vores forum smiley

 

Jeg vil give dig helt ret i, at det i sådan et tilfælde som du beskriver gør det meget svært, at arbejde med "stregkode" feltet. Det vil være meget svært, at finde frem til hvilken vare der har et forkert ciffer fordi, at de foranstillede 0'er bliver fjernet i "vare.csv" 

 

Jeg har snakket med mine kollegaer om dit forslag om det vi er kommet frem til er, at en advarsel ved indtastning af en stregkode vil være forstyrrende for rigtig mange kunder og jeg mener derfor det ikke er retningen vi skal gå.

 


Jeg synes som du også nævner kunne løsningen være, at "vare.csv" filen ikke fjernede de foranstillede nummer så når du gå i eksporter data --> trækker dit varekartotek ud i en csv-fil, at de tal der stod i "stregkode" var identisk med det du havde skrevet ind på varen. Så filen medtog de foranstillede numre og du så kunne hurtigt skabe overblik over hvilke varer der ikke var 13 cifre i excel.

 

Jeg har derfor snakket med teknikken om det kunne være en løsning, at ændring formateringen ved kolonnen "stregkode" således, at det formateres til et "tekstfelt" og derved bevare de foranstillede 0'er. 

Vi er kommet frem til, at det skulle kunne løses også uden, at det ville forstyrre kunder som brugte feltet til noget andet
Jeg har derfor rapporteret det som en "fejl" til teknikken og jeg vil opdaterer indlægget når der sker mere i sagen. 

 

Jeg sætter derfor forslaget som "planlagt" indtil videre da jeg som nævnt har givet sagen videre til teknikken.
Endnu engang tak for, at du har delt dit forslag her på vores forum smiley


<p>     Med venlig hilsen</p> <p>     <strong>Andreas Polk</strong></p> <p>     <li>     <strong><img alt="" src=" style="width: 200px; height: 49px; " /></strong></p> <p> Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? <a href="http://forum.e-conomic.dk/bogfoeringshjaelp/"><strong> - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere</strong></a><br />     &nbsp;</p> <ul>     <li>         <a href="http://www.e-conomic.dk/support">e-conomic support</a>&nbsp;- &nbsp;Din vej til vores support</li>     <li>         <a href="http://wiki.e-conomic.dk/">e-copedia</a>&nbsp;- Opslagsværk om e-conomic</li>     <li>         <a href="http://blog.e-conomic.dk/">e-conomic blog</a>&nbsp;- Hold dig opdateret</li> </ul>
Forslag af (39.3k points)

Hej Andreas,

 

Når i planlægger - så synes i skal tænke følgende scenarie ind også.

USE CASE: Rigtigt mange indlæser CSV filer med varer - og klassikeren er at excel ikke formaterer tal korekt når de bliver lange og så indlæses en "gylle" stregkode som denne  og den virker ikke nogen steder.

Næste ting bør være at 2 varer ikke have dele sammen stregkode- det er misbrug af et ellers godt system.

 

Forslag af (2.3k points)
Hej Kasper
Du skal blot formatere kolonnen i csv-filen til tal med 0 decimaler. Så får du den korrekte stregkode.
Amerikanske eller canadiske stregkoder kan du nok ikke importere, da e-conomic ikke opererer med foranstillede nuller.
Men måske bliver det bedre og nemmere fremover.
mvh
Finn
e-consultic.dk
Hej Finn

Tak -jeg er personligt opmærksom på det. Men i mit eksempel har en e-conomic konverteringspartner ikke taget højde for det. Så i dette tilfælde en C5 til e-conomic konvertering som ikke er gået helt godt.

Nej de foranstillede 0 er rigtig træls på godt jysk.

God dag :)

/kasper
Du må importere igen. Det tager blot et øjeblik.

Hej Finn og Kasper :-)
Jeg sagde til Finn, at jeg ville opdatere dette indlæg igår - det blev så idag i stedet.


Jeg har igen vendt det med teknikken og har kigget på det vi troede kunne blive løsningen - desværre kommer jeg ikke med de nyheder som i håbede på i forhold til foranstillede 0'er i f.eks. stregkode og vores csv-fil eksport. 

Det viser sig faktisk, at vi faktisk eksporterer de foranstillede 0'er ud (de er med i den fil der eksporteres ud) men det er selve excel og helt bestemt CSV-formatet som sorterer dem fra. 
Det troede vi først, at vi kunne ændre i bestemte kolonner så formatet i f.eks. i stregkode blev til tekst således de foranstillede 0'er blev vist i filen.

Det viser sig, at vi ikke kan ændre dette i formatet når der er tale om CSV da der er nogle særlige formatering i det kendte format og derfor kommer vi ikke til, at rette det i filen.
Grunden til, at vi stadig kan se, at de foranstillede 0’er bliver lagt i filen fra vores side af er, at hvis filen vises i ”notesblok” som vist nedenunder.

Først et billede af stregkode inde i e-conomic

 


Når filen bliver eksporteret til csv fil så vil stregkoden som i ved ikke indeholde de foranstillede 0'er

Hvis jeg viser samme fil i notesblok så kan vi se, at de foranstillede 0'er  er med.


Det var udelukkende for, at give jer overblikket over, at de faktisk kommer med så det var klart beskrevet. 

 


Hvad gør vi så? - Det er fortsat en udfordring, at den ikke viser de foranstillede 0'er.
Heldigvis så er det et cowboytrick hvor i kan få stregkoder vist med foranstillede 0'er i excel.
Jeg vil lige beskrive steps her således hvis andre kunder har samme udfordring kan få filen med foranstillede 0'er.

Det starter selvfølgelig med, at eksportere vare.csv filen ud - herfra skal i så gå ind i et tomt excel ark -> vælg data -> Hent eksterne data  "fra tekst" -> Vælg vare.csv filen -> 

Så får i trin 1 af 3 vist og her er det vigtigt, at vælge "afgrænset" også hvis i har "ÆØÅ" så skal i vælge "filoprindelse" Windows (ANSI) - som vist nedenunder


Herefter skal i vælge afgrænsere og det vil være "Semikolon" som vist nedenunder i trin 2 af 3.

Så kommer vi til det vigtigste skridt - det er nemlig muligt i trin 3 af 3, at bestemme formatet i de forskellige kolonner og her markerer jeg "stregkode" og ændre det til "tekst" format ->

Herefter skal i blot trykke på "udfør" og trykke OK til hvor dataen skal indlæses
Efter disse små trin får vi nu det ønskede format i "stregkoden" (kan sagtens bruges til andre kolonner) Så får vi de foranstillede 0'er i vores excel fil.



Som jeg nævnte i starten så er det selvfølgelig ikke den løsning i håbede på - jeg vil dog rigtig gerne høre fra jer hvordan dette cowboytrick fungere for jer og om det f.eks. ikke fungere fint hvis du Finn skal tjekke efter om, at der mangler nogle cifre i stregkoder som du nævnte i dit tilfælde. 

Det betyder også, at jeg ændre forslaget til "implementeres-ikke" da vi ikke har planer om, at arbejdere videre med en anden løsning end ovenstående. 
Jeg er selvfølgelig interesseret i, at høre hvis i har andre tanker til situationen


<p>     Med venlig hilsen</p> <p>     <strong>Andreas Polk</strong></p> <p>     <li>     <strong><img alt="" src=" style="width: 200px; height: 49px; " /></strong></p> <p> Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? <a href="http://forum.e-conomic.dk/bogfoeringshjaelp/"><strong> - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere</strong></a><br />     &nbsp;</p> <ul>     <li>         <a href="http://www.e-conomic.dk/support">e-conomic support</a>&nbsp;- &nbsp;Din vej til vores support</li>     <li>         <a href="http://wiki.e-conomic.dk/">e-copedia</a>&nbsp;- Opslagsværk om e-conomic</li>     <li>         <a href="http://blog.e-conomic.dk/">e-conomic blog</a>&nbsp;- Hold dig opdateret</li> </ul>
Forslag af (39.3k points)