Informizely customer feedback surveys

Hvorfor er saldobalancen ikke en saldobalance

0
I alle mine år indenfor økonomi har jeg altid fået saldobalancer som - balancer med saldi ! Det vil sige med de akkumulerede saldi for alle konti, både resultat- og balancekonti per en bestemt dato. For resultatkontiene betyder det saldi år-til-dato og for balancekontiene akkumulerede saldi. Da resultatkontiene er tømt "sidste år" står det akkumulerede resultat ultimo sidste år på opsparet overskud og indgår dermed i balancen, mens dette års resultat er summen af de akkumulerede saldi på resultatkontiene.

Kan "Saldobalance" under "Rapporter\Regnskab" ikke blive lavet om så den bliver korrekt ?

Hilsen Finn René Jørgensen / Businessfocus
i Forslag » Andet af (270 points)
status opdateret af

2 Svar

Er det ikke fordi du har valgt at sammenligne perioden med samme periode sidste år i stedet for "År til dato"?
Forslag af (26.4k points)
opdateret af
Hej Erik
Hvis jeg angiver "År-til-dato" som sammenligning får jeg to ens kolonner - begge viser bevægelser i perioden. Det betyder så også, at det ikke er saldi, der vises for balancekonti.
Det ligger i øvrigt i ordet saldobalance, at den viser saldi på et givet tidspunkt og ikke for en periode. Det giver derfor ikke mening, at der i valgmulighederne skal vælges "Fra dato".
Hilsen Finn René Jørgensen / Businessfocus
Ikke hos mig, der virker det korrekt.
Hvis du f.eks. vælger perioden 01.03.-31.03., har du en kolonne i Resultatopgørelsen med bevægelserne i måneden og en kolonne med bevægelserne år til dato.
Hvis der er lavet årsafslutning i året før, vil dine balancekonti indeholde periodens(marts måned) bevægelser i den første kolonne, og i kolonnen År til dato finder du balancekontienes saldi.
Min pointe er lidt at saldobalancen bør være uafhængig af perioder, men blot vise saldi på kontiene. Hvis man skal vente på afslutning af gammelt år så ender man med ikke at kunne lave en saldobalance før alle efterposteringer er på plads - det kan jo teoretisk være i juni (medmindre man konstant laver årsafslutninger / tilbagerulninger).
Hej Finn

 

Tak for dit indlæg - du har helt ret i, at vores saldobalance først for alvor viser det fulde billede, når du har afsluttet det forudgående år. Det er fordi den kun tager stilling til de posteringer der er lavet i den periode du trækker for, og tager dermed ikke "tidligere" posteringer med ind, ligesom de andre rapporter faktisk gør. Det er faktisk med fuldt overlæg, at den fungerer på den måde, da de "primoposteringer" i så fald vil være "simulerede", da de først reelt opstår og bliver bogført/overført i det øjeblik du afslutter året.

Jeg forstår fint tanken i det du siger, og hvis man har været vant til at det fungerede på en anden måde, dog er det ikke noget der vil blive ændret på. Work-around vil være at du kan lukke året før og så blot åbne det igen når du når til evt. efterposteringer - det er der som sådan ikke noget farligt i. Du kan åbne og lukke året før så mange gange du har lyst til - uden at det skaber andre problemer.

 

Jeg håber du har forståelse for ovenstående, og i al fald har fået lidt mere information omkring baggrunden.

Med venlig hilsen

Peter Luthman

Online regnskabsprogram
 

Forslag af (10.3k points)