Informizely customer feedback surveys




Se de seneste forbedringer




Periodisering

0
Har lige set videon omkring Periodisering af Salgsfaktura

Link: http://wiki2.e-conomic.dk/tillaegsmoduler/periodisering-af-salgsfaktura

I eksemplet oprettes der en manuel salgsfaktura hvor der modposteres på bank kontoen 5820

Det giver ingen mening !! Der er jo ikke hævet penge i banken!! Modkontoen bør vel være varesalg kto. 1010 fx

Det at vi fakturerer og indregner omsætning normalt når vi fakturerer hvis varene afsendes på dette tidspunkt er jo i sig selv en periodisering jf. Accrual princippet, hvor vi indregner omsætning før indbetalingstidspunktet. Jeg savner derfor en begrundelse for at periodisere den pågældende faktura.

Hvis der er tale om fakturering af en ydelse hvor vi leverer denne ydelse over flere måneder fremadrettet giver det god mening at bogføre beløbet som en skyldig ydelse under en passiv konto og efterfølgende gradvist indregne beløbet under vores omsætning. Men er der tale om varesalg har jeg svært ved at se hvorfor der skal periodiseres - det er faktisk misvisende efter min mening.

Med et abonnement derimod er det helt efter bogen. Har vi således faktureret et abonnement over fx 6 mdr. ja så skal der jo kun indregnes omsætning med 1/6 hver måned fremadrettet og dermed en salgsperiodisering.

Jeg kunne godt tænke mig lidt mere omtanke omkring de ellers glimrende eksempler. Selv om systemet giver mulighed for at periodisere et varesalg er dette jo ikke nødvendigvist det rigtige rent regnskabs teoretisk at gøre. Og kreditering af bankkontoen jf videoen er vel også en fejl.

PsPS Der kunne selvfølgelig være tale om en forudbetaling af varer, som skulle leveres over de næste 6 mdr. fx. Et problem her er så, at systemet ikke giver adgang til at periodisere varer med lagertræk. Men en sådan salgsfaktura skulle jo periodiseres, da omsætningen da gradvist skulle indregnes i takt med de enkelte delleverancer.

Mvh Lars G
i Forslag » Andet af (280 points)
opdateret af

1 Svar

Hej Lars.

Tak for dit bidrag her på forummet :)

Du har helt ret i, at modkontoen i den manuelle kundefakturaer er en fejl og skulle selvfølgelig ikke have været banken 5820 og det vil jeg bede mit video team om, at lave om.

I forhold til vores video guides er det målet, at beskrive hvordan funktionen i e-conomic fungere og skal derfor ikke sammenlignes direkte med bogføringsguides. Jeg kan godt forstå din tanke om, at vi præsenterede mere hvorfor kunden skulle vælge at periodisere en salgs faktura men formålet med guiden er, at beskrive hvordan det gøres.

Hvad der rent regnskabs teknisk korrekt at gøre i kundens situation vil vi lade deres revisor/bogholder om, at afgøre da jeg næppe tror vi kan præsentere alle situationen i vores korte video. Det er klart, at vi gerne vil beskrive så meget vi kan i vore guides men her er formålet, at beskrive hvordan en periodisering sættes op i e-conomic.

Jeg giver dig selvfølgelig ret i, at det er misvisende og forvirrende, at der i den manuelle kundefaktura bliver anvendt banken som modkonto da vi her kigger på fakturaen og ikke kundeindbetalingen som ikke vil give mening at periodisere.

Jeg sætter derfor dette opslag som planlagt da jeg vil bede mit videoteam om, at lave videoen om således den ikke vises med banken som modkonto.

Endnu engang tusind tak for dit bidrag her på forummet. Du må have en rigtig dejlig fredag og weekend :)

<p>     Med venlig hilsen</p> <p>     <strong>Andreas Polk</strong></p> <p>     <li>     <strong><img alt="" src=" style="width: 200px; height: 49px; " /></strong></p> <p> Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? <a href="http://forum.e-conomic.dk/bogfoeringshjaelp/"><strong> - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere</strong></a><br />     &nbsp;</p> <ul>     <li>         <a href="http://www.e-conomic.dk/support">e-conomic support</a>&nbsp;- &nbsp;Din vej til vores support</li>     <li>         <a href="http://wiki.e-conomic.dk/">e-copedia</a>&nbsp;- Opslagsværk om e-conomic</li>     <li>         <a href="http://blog.e-conomic.dk/">e-conomic blog</a>&nbsp;- Hold dig opdateret</li> </ul>
Forslag af (39.3k points)