forum

Debat om e-conomic regnskabsprogram

Hurtig indtastning af datoer og valuta omregner

0

Halløj, jeg er helt ny i brugen af e-conomic, men her er et par forslag til nogle små forbedringer som jeg godt kunne tænke mig:

 • Ved indtastning af datoer ville det være smart hvis man i datofeltet kunne skrive flg. forkortelser:
  • dd = dags dato
  • prixx = første dato i måneden xx hvor xx kan være 1 til 12 (i indeværende kalenderår)
  • ultxx = sidste dato i måneden xx hvor xx kan være 1 til 12 (i indeværende kalenderår)
 • Ved indtastning i prisfelter i f.eks. fakturaer ville det være smart hvis man kunne angive en pris i fremmed valuta, hvorefter e-conomic omregner til den valuta fakturaen udstedes i til dagskurs.
  Eksempel: En faktura udstedes i DKK men i varelinjen indtastes prisen som USD 100 hvilket gør at prisen omregnes til DKK iht. dagens kurs. Jeg bruger dette ved gennemfakturering. Jeg ved godt at jeg kan bruge regnefunktionerne =100*6,88 men det ville være smart at bruge den indbyggede valutafunktion.

Håber det giver mening og kan bruges.

spurgt 4 Jan, 2016 i Forslag » e-conomic generelt af JacobSal (120 points)
opdateret 26 Jan, 2016 af huusmann

1 Svar

Kære Jacob :)

 

Tak for dine forslag. 

 

Hvis jeg forstår dig korrekt, så vil dd.-funktionen være ligegyldig, da programmet som standard altid foreslår dags dato ved ny postering/faktura osv. I forhold til prixx- og ultxx funktionerne, så vil allerede nu sige, at det ikke er en funktion vi kommer til at implementere. Det er kun en tast ekstra at skrive en dato fx 31.12.16. Derfor tror vi ikke, det vil give den store værdi for vores kunder. 

 

Dit andet forslag, så er der allerede denne valuta funktion i e-conomic. Men man vælger hvilken valuta ens kunder skal faktureres i på kundeopsætningen og når man så laver varelinjerne, så indtastes priserne i valutaen og den finder selv dagens bankkurs. Den beregner det dog først, når det er bogført og her kan man se det på selve posteringen. Du kan se her hvordan det fungere. Ligeledes kan man også vælge anden valuta i andre posteringer som finansbilag, leverandørfaktura og betalinger. 

 


Med venlig hilsen

Catrine Huusmann

Online regnskabsprogram
 

besvaret 26 Jan, 2016 Forslag af huusmann (1,440 points)
Vi sætter stor pris på alle de forslag vi løbende får ind, og vi gør hvad vi kan, for at få implementeret så mange som muligt.

Når vi udvælger, hvilke forslag der skal udvikles og implementeres, sker det ved prioritering efter hvilke der giver størst værdi for flest brugere, samt afstemning blandt brugerne. Et forslag er altså ikke garanteret udvikling og kan således blive fravalgt i processen. Med andre ord; DIN mening tæller!

Når vi modtager et forslag sker der følgende:
 • Forslaget gennemlæses, besvares og tagges med “Overvejes”
 • Forslaget er nu klar til at modtage stemmer fra andre brugere
 • Der tages stilling til, om forslaget bliver udført og det tagges derefter som “Planlagt”