SIE fil Æ, Ø og Å

0
Når jeg henter en SIE fil fra jeres system, kan jeg se at der ikke anvendes æ, ø og å.

Det er problem i forhold til integration, til diverse regnskabsprogrammer, herunder Magnus Informatik.

Jeg har åbnet filen med Notepad og her er "æ ø å" ændret.

Jeg har forsøgt på forskellige pc og kan ikke se at det bør være et problem på mine pc´er.

Jeg henter kun filen og ændrer ikke filen når den gemmes ned.
i Forslag » Andet af (120 points)
status opdateret af

1 Svar

Hej KDS4A,

SIE-formatet er jo en standard - og et væsentligt formål med en standard er, at alle overholder de samme 'regler', således at forskellige programmer kan udveksle filer, så længe filerne overholder standarden.

Udfordringen er så, at SIE-formatet - qua sin svenske oprindelse - er bundet til et tegnsæt, som giver problemer med understøttelse af disse 'specialtegn'. Dét har vi så ikke fokuseret nævneværdigt på, da vi faktisk som udgangspunkt kun stiller SIE-import og -eksport til rådighed for vores svenske kunder - omend vi så senere også har givet adgang hertil for enkelte danske, som bl.a. kunne bruge det ifm. udveksling af data med Magnus Informatik.

Vi var faktisk i dialog med Magnus Informatik om problemstillingen for snart et par år siden. Dengang var vores bedste fælles bud dog desværre, at vi ville blive nødt til at give nogle frihedsgrader i forhold til tegnsættet, så også Æ. Ø og Å kunne overføres korrekt. Dette ville dog bryde standarden - og dermed introducere både en fejlrisiko og potentiel kompleksitet i forhold til vores primære målgruppe for funktionaliteten (igen: Svenske kunder). Samlet vurderede vi således, at behovets omfang ikke stod mål hermed.

Vi skal dog gerne tage den op igen og se, om vi kan finde en løsning inden for rammerne af SIE-standarden (så vi ikke løser ét problem ved at skabe et andet :-)).

Du hører nærmere her.

 

Mvh.

Christian Estrup

Chief Product Architect

 

image

 

e-conomic er et produkt fra

Visma e-conomic A/S

Langebrogade 1, 1411 København K

CVR-nummer: 29403473

Forslag af (20.4k points)