Bug i udregning af indeksregulering

0
Hej e-conomic,

Der er en bug i udregningen af nettobeløbet, når man angiver en abonnents "Indeks" til at være f.eks. 1,03 og tilsigter at dennes pris skal reguleres med 3%.

Hvis man angiver abonnentens "Indeks" til at være 3%, og herefter laver en "Abonnementskørsel" hvor man igen får mulighed for at angive "Indeks" (men lader dette felt stå blankt, fordi man ønsker reguleringen foretaget på abonnent-niveau, og ikke kørsels-niveau), så trækker systemet 3% fra, i stedet for at lægge 3% til. Hvorfor sker dette?

Vi kan ikke sætte alle abonnenters "Indeks" til 1 (= lade feltet stå blankt) og så justere det på selve "Abonnementskørslen" da vi har kunder/abonnementer, der har individuelle indeksreguleringer. Nogle har 3% og andre har 4%, mens nogle ikke bliver reguleret. Det betyder, at vi skal til at sondre i hvilke abonnementer der har ens indeksreguleringssatser, og det er en manuel og ærgerlig work-around for os.

Håber I kan løse dette problem. På forhånd tak.

Med venlig hilsen,
Søren, MapsPeople A/S
i Spørgsmål » Andet af (330 points)

1 Svar

Hej Søren

Det er fordi du ikke benytter systemet korrekt - desværre.

Indeks feltet på den enkelte abonnent fortæller deres indeks. står der ikke noget behandler den det som 100.

Når man laver kørslen beregner den så ud fra den indeksering du laver i kørslen.

Så hvis du har skrevet indeks 103 på din kunde og kørslen er blank vil den køre den ned med 3% da du fortæller systemet at der skal faktureres med indeks 100.

Håber det giver mening.

Featuren kan desværre ikke håndtere forskellige indekseringer med samme udgangspunkt i samme kørsel - det skal skilles ad.

Jeg er ked af at jeg ikke kan give et mere opmuntrende svar, men det er desværre for dig sådan funktionen er bygget til at virke.

Med venlig hilsen

Lasse Bager

Online regnskabsprogram
 

Spørgsmål af (34.9k points)