Rykker 1 / Rykker 2 / Rykker 3 og forvirrede kunder

+2
Jeg har kunder der "kvalificere" sig til både rykker 1 og rykker 2 (og måske rykker 3)... problemet er at de bliver forvirrede hvis jeg sender dem flere mails, med forskellige rykkere.
Jeg har set opsæt, hos andre, hvor en rykker også indeholder et kontoudtog, så kunderne kan se deres samlede gæld.
Jeg havde egentlig forestillet mig at jeg kunne opsætte rykkerformuaren, med tilføjelse af et kontoudtog, men har netop fået bekræftet i chat-supporten, at det ikke kan lade sig gøre... pt "løser" jeg det vil at sende kontoudtog med "rykker-tekst", men det underminere jo rykkerproceduren, og er ret tidskrævende.
i Forslag » Andet af (170 points)
status opdateret af

2 Svar

Hej Britta

Tusind tak for dit indlæg og dit forslag.

Det er naturligvis min klare anbefaling at når man starter sin rykkerprocedure at så starter man fra rykker 3, derefter 2 og slutter af med 1. Så er man ihvertfald sikker på at ingen kunder bliver rykket flere gange i samme omgang.

I dit tilfælde vil det naturligvis ofte være relevant med et kontoudtog der summerer hele det skyldige beløb op, og ved hensigtsmæssigt brug underminerer det ikke nødvendigvis rykkerproceduren, denne kan sagtens tages op igen efterfølgende.

Når dette er sagt, så er rykkermodulet en af de områder vi skal have under kærlig behandling når tiden, ressourcerne og prioriteterne tillader det. Hvor vi vil tage stilling til den funktionalitet der findes for nuværende og hvad vi ønsker at understøtte fremadrettet.
Så for nuværende har vi ingen planer om at sammenlægge kontoudtog og rykkere, mere end den eksisterende funktionalitet tillader.

Jeg hører gerne dine tanker om ovenstående

Med venlig hilsen

Lauris Sørensen

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (34.9k points)
Hej Lauris

Tak for dit svar - desværre kan jeg ikke bruge det til noget.
Hvis jeg vælger at sende en rykker 3 til en kunde, der også har gæld, der ikke tidligere er rykket for (f.eks. tilskrevet rente og rykkergebyr), kan jeg risikere at rykke for et alt for lille beløb - og så står jeg med en kunde der kun tror at han skylder en brøkdel af hvad han samlede gæld er.

Som det er nu, “løser” jeg problemet ved at bogføre rykker 3, men undlader at sende den. Hvorefter jeg skriver “rykker 3 tekst” på kontoudtoget - og sender dét. Det er dog ret tidskrævende, da jeg ikke kan sende ud i klumper, men er nødt til at behandle kunderne seperat, så alt for “håndholdet” i forhold til hvad man kunne håbe på at et, ellers godt, økonomiprogram burde kunne håndtere.
Hej Britta

Tak for tilbagemeldingen.

Med de informationer jeg har fra dig nu, så vil min klare anbefaling være fortsat at bruge kontoudtoget og underminere rykkerproceduren.
Med kontoudtoget har du mulighed for at renteberegne og påføre gebyrer efter behov, så på den måde er du ikke dårligere stillet med denne mulighed.

Med venlig hilsen

Lauris Sørensen

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (34.9k points)