Betalingsbetingelse af typen "PBS" mangler

0
Hej E-conomic

Vi mangler meget at kunne vælge en betalingsbetingelse af typen "PBS", når vi sender dem PBS-fakturaer ud til vores abonnenter.

PBS her jo en kalender for deres frister: http://www.nets.eu/dk-da/Produkter/automatiske-betalinger/Documents/betalingsservice/BS_kalender2015.pdf

Som det er nu er det umuligt at ramme en betalingsbetingelse som dur - med mindre vi opretter en masse betalingsbetingelser med en dags mellem rum og bruge den passende betalingsbetingelse fra gang til gang. Det er virker ulogisk.

Opretter vi en betalingsbetingelse ved navnet PBS, så kan vi ikke sættes betalingsfristen korrekt, fordi det jo er forskellige fra gang til gang - og det kommer også an på, hvornår vi selv indsender fakturaen til PBS via jeres integration. Vi kunne ændre datoen i betalingsfrist fra udsendelse af PBS-opkrævninger, men det virker også ulogisk.

Hvis PBS's kalender var lagt ind som en betalingsfrist af typen PBS, så kunne jeres system udregne, hvornår betalingsfristen skulle være og faktisk ramme dato :-)

PBS-perioderne er jo som sagt kendte og kan lægges ind i E-conomic, som en betalingsbetingelse a la "Hævning ved 1. mulighed hos PBS", "Hævning ved første 2. hos PBS" osv.

OPDATERING:

Vi har løst den indtil videre med at køre med en betalingsbetingelse som hedder: Løbende måned plus 10 dage, hvilket for det meste passer godt med PBS' kalender (frister).

Med venlig hilsen

Jens Kirk

Webkonsulenterne

i Forslag » Andet af (8k points)
status opdateret af

1 Svar

Hej Jens

Mange tak for dit indlæg og dit forslag.

Som jeg forstår det, så vil du naturligvis gerne have en betalingsbetingelse der gør at forfaldsdatoen ligger samme dato som PBS kører deres opkrævning.
Med totalløsningen hos PBS som er det eneste vi integrerer med vil det udelukkende være den røde opkrævning på kalenderen der gør sig gældende altså: 
"Betalingsservice og indbetalingskort via betalingsseriver" 8. sidste bankdag kl. 9.00.

Altså skal fakturaerne være importeret hos PBS inden denne dag oprinder. Forfaldsdatoen behøver dog ikke ligge på denne eksakte dag for at blive inkluderet i opkrævningen, men vil udelukkende bidrage til at informere kunden om hvornår han kan forvente at pengene bliver trukket.
Er du enig i denne opfattelse?

På baggrund af ovenstående er jeg ikke overbevist om at implementering af dette forslag ville gøre det mere hensigtsmæssigt at fakturere med PBS. Den klare anbefaling der kommer fra både PBS og de medarbejdere herinde der har arbejdet mest med vores PBS løsning er at køre med betalingsbetingelsen "Løbende måned", således at fakturaen ihvertfald er forfalden til at komme med i næste opkrævning, hvorvidt du ønsker at tilføje eksempelvis 10 dage er naturligvis valgfrit.

Der kan naturligvis tilføjes en tekst hvor det fremgår at pengene vil blive trukket efter PBS' frister.

Den konklusion jeg er nødsaget til at drage er derfor at jeg ikke ser en væsentlig værdi blive tilføjet ved implementering af dette forslag i forhold til de eksisterende muligheder der eksisterer.


Med venlig hilsen

Lauris Sørensen

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (34.9k points)