Forslag: Mulighed for at definere moms på varelinje niveau

0
Hej E-conomic

Kan det blive muligt i en fremtidig version at kunne angive moms på varelinje niveau i et tilbud / en ordre / en faktura?

Det er lidt begrænsende, at det udelukkende er varegrupperne (og debitorerne), som bestemmer om der skal moms på eller ej for en varelinje.

Sommetider er der undtagelser, hvor det bare er for besværligt at oprette en ekstra vare og evt. også en ekstra varegruppe til den.

Med venlig hilsen

Jens Kirk

Webkonsulenterne

spurgt 18 Okt, 2015 i Forslag » e-conomic generelt af Jens Kirk (7,980 points)
status opdateret 20 Okt, 2015 af Lauris Sørensen

1 Svar

Hej Jens

Tusind tak for dit indlæg her.

Da vi udgav vores nye momsmotor for efterhånden 2 år siden, virkede det oplagt at styre momsen i vores regnskabsprogram ved hjælp af varegrupperne, hvilket tillod os at styre vare og ydelsessalg til Indland, EU, Udland og indland uden moms, og udfylde de nødvendige rubrikker i momsopgørelsen.

Snarligt efter vi havde trukket samtlige aftaler igennem en momsmotor konvertering dukker der så momsregler op der medbringer udfodringer i forhold til den beslutning vi havde taget. Her tænker jeg naturligvis på omvendt betalingspligt på smartphones, laptops og sammensatte kredsløb. Hvor det pludselig blev relevant at styre momsen på linjeniveau.

Ydermere kom der indførslen af One stop moms reglerne, der medfører at ved salg af teleydelser, broadcasting, hosting mv. til private kunder i udlandet skal bogføres med momssatsen fra det pågældende land. Endnu en regel der ikke rigtig går i tråd med vores beslutning om styring af momsen.

Til trods for ovenstående har vi fået lavet nogle løsninger der gør at vi kan håndtere disse momsregler og det fungerer i det store hele når først opsætningen er lavet.

Konklusionen er derfor på moms for nuværende, at ja, vi har nogle punkter hvor vi ønsker at vi kunne håndtere momsen på f.eks. linjeniveau, eller noget lige så specifikt. Vi er dog ikke et sted lige nu hvor det er muligt at trække alle aftaler igennem endnu en momskonvertering. Hvorfor jeg ikke kan love at dette kommer til at ske i den nærmeste fremtid.

Skulle vi arbejde med konvertering af vores momsmotor i fremtiden er jeg dog overbevist om at linjespecificeret moms er en af de oplagte veje at gå.
Vi er desværre bare ikke et sted hvor vi kan sætte det på vores roadmap for nuværende, hvorfor jeg i denne omgang er nødt til at afvise dette forslag.

Med venlig hilsen

Lauris Sørensen

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

besvaret 20 Okt, 2015 Forslag af Lauris Sørensen (34,900 points)
Der er jo ingen aftaler, som skal konverteres. I skal blot åbne op for, at det er muligt at angive moms på varelinje niveau frem for kun i varegruppen. Som programmører har jeg svært ved at forestille mig nogen udfordring heri, fordi der som sagt ikke er noget som skal konverteres. Det er blot fremadrettet at der skal åbnes op for at moms-fritagelse eller ej også kan angives i varelinjerne.
Vi styrer alle vores momsposteringer baseret på momskoden fra den konto der er tilknyttet, og nogle enkelte poster har en ekstra dimension og kigger på momszonen (leverandørfakturaer fra EU).
Det betyder at vores moms motor skal ændres, hvis linjer pludselig har momsreference uden kontotilknytning herunder også vores mapping af momsposter til visning i div. rapporter.

Jeg har naturligvis ikke alle de tekniske specifikationer ifht. hvor stor en udfordring dette ville være, men jeg ved at det er en opgave der er for stor til at vi har villet kaste os over den på nuværende tidspunkt.

Mvh. Lauris
Ok :-)