Informizely customer feedback surveys

Kostpris og vareleverandør tillæg

0
Link til baggrundsinfo: http://wiki2.e-conomic.dk/lager/kostpris-vareleverandoertillaeg

Kære Economic

Som jeg har opfattet det er vareleverandør tillæg og kostpristillæg en funktionalitet, som gør det muligt at aktivere visse eksterne varerelaterede omkostninger på varelageret! Fx fragt fra ekstern fragtmand som et vareleverandør tillæg og told eller punktafgifter som et kostpristillæg. Er dette korrekt opfattet?

Herefter skal angives modkonti til disse poster, da de jo ikke skal krediteres på vareleverandøren, da de jo netop er definerede som værende eksterne.

Her anvendes så to driftskonti i eksemplet, resp. 3640 og 3645 [afvokat og revisor omk. i selskabs kontoplanen] Jeg er så klar over, at disse kto ikke repræsenterer adv og revisor i eksemplet, da de antageligt arbejder med en anden kontoplan. Men jeg undrer mig over og kan ikke fatte, at der anvendes driftskonti?? Jeg forstår at der skal krediteres, da lageret jo netop er debiteret med disse tillæg.

Men det skal vel være passiv konti under balancen som krediteres jf. fx skyldig fragt eller skyldig afgift eller skyldig told.

Hvis der var tale om driftskonti skulle disse jo bogføres som omkostninger seperat og dermed jo slet ikke indgå i lagerets værdi. Nu da vi har valgt at aktivere under VL må modposten være et passiv i balancen som krediteres ??

Mvh Lars
lukket med noten: inaktivitet
i Spørgsmål » Lager af (280 points)
lukket af

1 Svar

Hej Lars

 

Tusind tak for dit indlæg og dit gode spørgsmål.
Vi har haft et lille udfald i notifikations-emails vedrørende nye indlæg her på forum, hvorfor du ikke har fået svar endnu, det vil jeg gerne undskylde.

 

Først og fremmest er din opfattelse af funktionaliteten fuldstændig korrekt, jeg kunne ikke skrive det bedre selv smiley

Det er yderst misvisende at vi i vejledningen bruger konto 3640 og 3645 som eksempler, du har nemlig fuldstændig ret I at disse tillæg ikke skal posteres i driften.
De skal derimod krediteres på en passiv konto i balancen, således at det står angivet som et udestående, indtil at du realiserer udgiften og den derfra kan gå op i driften.

 

Den umiddelbare passivkonto fra standardkontoplanen vil åbenlyst være noget i retning af 6830 - Skyldige omkostninger, der så kan modposteres når udgifterne skal føres i driften.
Giver det bedre mening?

 

Jeg vil straks gå videre med at få lavet en rettelse til dette, mange tak for observationen Lars :)


Venlig hilsen/Best regards

 

Lauris P. Sørensen

Team Scale, Planet WOW

 

image

 

e-conomic er et produkt fra

Visma e-conomic A/S

Gærtorvet 1, 1799 København V

CVR-nummer: 29403473

 

Hvis du gerne vil have indflydelse på de næste forbedringer, så er du velkommen til at besøge vores liste over forslag vi på nuværende tidspunkt overvejer.
- Hop herind og stem på de forslag du er enig i!
Spørgsmål af (35.0k points)