Manglende bankkonto ved import af leverandørfaktura

+1
Hvis jeg importerer en leverandørfaktura og efterfølgende går ind og retter betalingstypen til Bankoverførsel, så kommer bankkontonummeret ikke frem på leverandøren, selvom det er tastet under stamdata.
spurgt 17 Sep, 2015 i Forslag » Import og eksport af data af Torben S. Bendixen (3,810 points)
status opdateret 6 Jan, 2017 af Andreas Polk

2 Svar

Hej Torben

Ja, der er lidt rod i de felter og det er ganske svært at overskue hvordan det lige hænger sammen. 
Vi har dog rapporteret dette som værende en fejl, så vi kommer til at arbejde på at lave en rettelse og generelt få det gjort mere konsistent smiley 

Jeg opdaterer indlægget her når vi har konkrete nyheder


Med venlig hilsen

Lauris Sørensen

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

besvaret 9 Okt, 2015 Forslag af Lauris Sørensen (34,900 points)

Hej Torben 
Jeg vil gerne starte med, at undskylde for, at du ikke har fået en opdatering angående denne udfordring du rapporterede tilbage i 2015. 

Det er ikke blevet implementeret sådan, at når du vælger betalingstypen efter du har importeret leverandørfakturaer ind - så vil den ikke skrive det skrevne bank konto som står inde på leverandøren. 
Der ligger nogle udfordringer i forhold til når der importeres posteringer ind i kladden så er det fra din import oplysninger kommer og arbejder derfor ikke direkte dynamisk med alle oplysninger som er i systemet.

Jeg har dog fundet et trick som ser løser udfordringen - jeg vil selvfølgelig rigtig gerne høre hvad du tænker.

I det du redigerer posteringen inde i kassekladden -> så istedet for, at vælge betalingstype  så skal du "genvælge" din leverandør -> ved, at trykke på "søg på liste" -> tryk på leverandøren igen -> så får du samtlige data lagt over som du har skrevet ind på din leverandør. 

Heriblandt betalingstypen og bank konto nr. - Vær gerne obs. på om du evt. har andre oplysninger som måske også kommer med. 
Det skulle kun være i felter som er tomme i forvejen. 

Lad mig høre hvordan det fungere for dig - jeg sætter indlægget som implementeres-ikke da vi ikke arbejder yderligere på det.

Rigtig god weekend smiley


Med venlig hilsen

Andreas Polk

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

besvaret 6 Jan, 2017 Forslag af Andreas Polk (39,250 points)
Den løsning virker desværre ikke optimalt, for gør jeg det, så ryger betalingsinformationen. Enten teksten ved bankoverførsel eller OCR-linjen ved FI betaling.

Betalingsoplysningerne kommer heller ikke frem ved valg af FI betaling eller hvis der ikke er sat nogen betaling ved import, og man bagefter går ind og vælger betaling.

Så jeg anser det stadig som en fejl.

En anden lille sjov ting:
Hvis en kreditor er oprettet med & i navnet (f.eks. C&C), og man skriver navnet C&C i leverandørnr. feltet for at vælge denne leverandør, så hopper cursoren derefter bagud i stedet for fremad :-)
Det samme sker ved %-tegn.

mvh
Finn
e-consultic.dk
Hej Finn og Torben :)
Jeg faldt over dette forslag, hvor jeg kan se i ikke har fået svar.

Jeg vil starte med den del omkring import og betalingsinformation.

Hvis jeg har forstået det korrekt, så importerer du dine leverandørfaktura ind i e-conomic. De har på dette tidspunkt ikke betalingsinformationer med, da det ikke er muligt at få disse data med i importen.

Du har fuldstændig ret i, at den ikke vil opdatere betalingsinformationerne, hvis du vælger en ny betalingstype. Som Andreas skriver, kan du dog genvælge leverandøren ved blot at taste nummer eller navn igen, så opdaterer den via dine stamdata og herved kommer betalingstypen på.

Du skal gøre dette som det første. Fordi du gør det som det første, så kan jeg ikke se, hvad der skulle forsvinde, da den beholder alle felterne. Hvis du skriver i beskedfeltet, så er det korrekt, at dette forsvinder. Men du kan lige gøre det i omvendt rækkefølge, hvor leverandøren vælges først, så er det problem løst :)

Det kan være jeg har overset noget, men dette burde løse din udfordring.
Jeg er med på, at du stadig skal ind og opdatere leverandøren, hvilket ikke er optimalt, men når man importerer direkte ind til kassekladde, så er det de data i importen, der udelukkende bestemmer, hvad der kommer i felterne. Der bliver altså ikke opdateret ud fra andre oplysninger end dem, der bliver valgt ved import.

Giver det mening? Det er meget vigtigt leverandøren vælges før du du taster noget andet.


I forhold til det med censoren, så har i fuldstændig ret. Det er ikke kun med de tegn i beskriver. Det sker hver gang man rammer shift. Det kunne være et stort bogstav, et spørgsmålstegn, eller som i beskriver % og &.

Det er noget vi har oprettet et sag på herinde. Der er dog mange andre ting, der har højere prioritering end dette. Jeg kan godt se det kan være et forstyrrede element, når man sidder og arbejder, men hvis i efterfølgende lige trykker på shift igen, så 'vender' den igen cursorens retning.

Sig endelig til, hvis der er noget opfølgende. Jeg er klar over det kan være lidt kringlet.

Hilsen Jesper Mieritz
Hej Jesper
Den skal naturligvis hoppe tilbage, hvis der tastes shift+tabulator.
mvh
Finn
e-consultic.dk
Jamen selvfølgelig skal den det. Fejlen her er, at den 'husker' der er trykket shift i feltet. Så den hopper baglæns selv om man ikke længere holder shift nede :)