Automatisk integration mellem E-conomic og netbanken via BankConnect

+2

Hej Christian Estrup

 

Vi har tidligere på året talt om mulighederne for E-conomic-integration med netbanken via det nye fælles koncept, som 70 banker lancerer snart, nemlig BankConnect - www.bankconnect.dk

Jeg er som tidligere forklaret selv 3. parts-udvikler på projektet og kan se, at vi nærmer os lanceringen. Jeg ser nogle store potentialer i automatisering af forskellige rutiner så som:

 

1) Bankafstemning - ingen grund til længere at importere bankoversigten fra netbanken, idet den strømmer inde live og automatisk. Derved kan man se, hvad som står på bankkontoen selvom man ikke er logget ind i netbanken.

 

2) Automatisk registrering af girokort-indbetalinger (FI-kreditor) samt BetalingsService-trækninger (PBS) - ingen grund til at skulle udligne fakturaer manuelt fremover. Derved kan vi via API'en automatisk og løbende sende både "tak for girokort-indbetalingen"-emails samt "har du glemt at betale dit girokort"-emails.

 

3) Automatisk indtræk fra netbanken, så man ikke behøver at lave netbanks eksportering til sin kassekladde før bogføring.


Specielt glæder jeg mig over, hvis E-conomic registrerer girokort-indbetalinger samt BetalingsService trækninger automatisk og løbende. Det vil være en kæmpe lettelse for de eco-kunder, som jeg er udvikler for.

 

Jeg kan selv via API'en skabe den integration mellem E-conomic og BankConnect (og har også gjort det på det første primitive plan), men hvis det om få uger / måneder løses af E-conomic internt, er der jo ingen grund til at jeg bruger tid og energi på at løse det eksternt.

Mht. BankConnect kan du fortælle lidt om, hvad status hos jer er samt hvad jeres fremtidsplaner er?


Med venlig hilsen

Jens Kirk

Webkonsulenterne

spurgt 4 Sep, 2015 i Forslag » e-conomic generelt af Jens Kirk (7,980 points)
opdateret 4 Sep, 2015 af Jens Kirk

1 Svar

Hej Jens,

Vi har fulgt med i udviklingen af Bank Connect, og ser som dig mange muligheder med projektet. Vi er i gang med en indledende integration, som vil blive løbende udvidet. Jeg kan på nuværende tidspunkt ikke sige noget om hvornår det bliver lanceret.

Med venlig hilsen

Peter Andersen

Online regnskabsprogram
 

besvaret 7 Sep, 2015 Forslag af Peter Andersen (ec) (920 points)
Vi er ellers flere der glæder sig, til at det kommer i aktion :-) også gerne fra udenlandske banker
Hej Peter :-)

BankConnect siger, at de lancerede deres BankConnect d. 1. september. Hvor længe går der, før I har implementeret adgang til det fra E-conomic?
Hej Jens,

E-conomic har over de sidste 6 måneder arbejdet sammen med Bank Connect om løsningen. Vi venter for tiden på at Bank Connect bliver klar til at vi kan gå i gang med at integrere og teste mod dem. Vi forventer at kunne starte op på et testforløb omkring kontoudtog op med bankerne inden årets udgang.
BankConnect produktet blev lanceret 1. september. Ergo I skal ikke vente længere.

Jeg er selv 3. parts udvikler på BankConnect projektet og har været med i et lille år. Jeg kan bare sige, at platformen kører godt og stabilt. Nu er det bare at gå i gang med at koble E-conomic på til stor gavn for alle :-)

Jeg vil gerne melde mig som tester, fordi jeg allerede kender programmeringen op mod deres API (og jeg kender programmeringen op mod jeres API) samt jeg har mange kunder, som går og glæder sig til at kunne gøre brug af automatiseringen.
Hej Jens,

Vi venter på at de har plads til at håndtere os på deres testserver.
Der er på nuværende tidspunkt ikke planer om at tilbyde bank import gennem API'et.
Plads på deres test-server... men det er jo lanceret og vi har kunne teste løs i et lille år nu. Jeg har selv testet løs via vores API og vi har en god API-integration nu, men vil helst at det kører gennem E-conomic. Frem for at vi skal sende informationerne ind i E-conomic via API'en.

Hvad vil I bruge BankConnect-integrationen til? Hvad er jeres planer? Personlig synes jeg, at det kunne være smart, at man ikke længere skal importere noget fra netbanken - det være bankoversigt, PBS-trækninger, FI-kreditor-betalinger (girokort) mv. Har I ik planer om at kunne tilbyde det? I så fald ikke hvad skal I så bruge BankConnect-integrationen til?
Hej Jens. Udover at vi arbejder på integration til Bankerne, arbejder vi på en løsning der hedder Auto Forslag, hvor bankposteringerne enten udlignes automatisk med åbne fakturaer eller konteres automatisk på baggrund af teksten, hvis der ikke er et faktura match.
Denne feature er som sådan ikke direkte knyttet til arbejdet med Bank Connect, da den også kan bruges til importerede posteringer, men en del af samme workflow.  
Første version af denne feature er klar til test nu og hvis du sender mig dit aftalenummer vil jeg meget gerne give dig adgang. Mvh Kim