Leverandørfaktura overførsel fra modtagelse

0
Hej Team E-conomic

Jeg oplever et problem ved indtastning af leverandørfakturaer med anden valuta en DKK (her EUR).

Jeg har talt med jeres support; men jeg prøver af denne vej at få afhjulpet problemet.

Kort fortalt:

Indtastning af udenlandsk leverandørfaktura i anden valuta er nemt at taste og giver den rigtige kostpris rabatter m.v. hver gang når det gøres direkte i ny faktura. Alt OK

Men når vi anvender bestilling-modtagelse og overføre modtagelse til leverandørfaktura kommer alle kostpriser i DKK og rabatter m.v bliver ikke angivet. Hvilket vil sige at vi skal taste alle faktura priser om til anden valuta. (total beløb står stadig som DKK).

Jeg håber at der findes en løsning da det burde være et fedt om man laver leverandørfaktura på den ene elle anden facon ( 75% af vore faktura er med fremmed valuta).

Med venlig hilsen

Keld Hansen
i Spørgsmål » Andet af (260 points)
status opdateret af

2 Svar

Hej Keld

 

Tusind tak for dit indlæg og observationen.

 

Vi er herinde enige i at det er uhensigtsmæssigt med denne arbejdsgang.

Det er dog en fejl som meget få af vores brugere oplever, hvorfor at prioriteten på denne rettelse vil blive relativt lav, og det derfor desværre vil blive med ret lange udsigter.

Vi vil rette dette når ressourcerne og tiden tillader det smiley


Med venlig hilsen

Lauris Sørensen

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Spørgsmål af (34.9k points)

Hej Keld

 

Endnu engang tak for din henvendelse her på vores forum.

 

Det er nu længe siden du skrev indlægget her og selvom der i det tidligere svar stå beskrevet, at prioriteten af dette af relativ lav, vil jeg gerne undskylde for den sene svar.

 

Hvad angår selve udfordringen så fungerer systemet sådan i dag, at hvis der bliver oprettet en modtagelse i fx EUR og dennes linjer hentes ind på en vareleverandørfaktura, så bliver disse også hentet ind i EUR - altså  kostprisen er korrekt ligesom, når man opretter nye linjer på vareleverandørfakturaen (som ikke hentes fra en modtagelse).

 

Så langt så godt.

 

Der hvor udfordringen fortsat kan opstå, som funktionerne er i dag er ved oprettelse af linjer på bestillingen. Oprettes der linjer på en bestilling i anden valuta, men man undlader, at taste kostprisen manuelt - så vil systemet arbejde med den gennemsnitlige kostpris, som jo altid er i DKK også når linjen i sidste ende bliver valgt ind på vareleverandørfakturaen.. Her kunne systemet i stedet foreslå fx senest benyttet kostpris i den valuta.

 

Lad mig endelig høre om det netop er det, som er din udfordring her?
 

Netop den del om om, hvad der skal foreslås når man ikke selv taster en kostpris hver gang er noget vi gerne vil kigge på ved et evt. fokus på lager købsflowet. Men som det ser ud nu, er det ikke planlagt og jeg kan derfor ikke garantere for, at det bliver ændret.

Derfor sætter jeg for nu indlægget til “implementeres ikke”.


Med venlig hilsen

Rune Troels Larsen

Online regnskabsprogram
 

Spørgsmål af (1.7k points)