FI indbetalinger IGNORER poster som allerede er importeret

0
Hej e-conomic

Vi bruger FI indbetalinger ved mange af vores kunder - og det fungere efterhånden rigtigt godt i e-conomic.

De fleste net-banker har en funktion som hedder "eksporter poster siden sidst" - så der ikke bliver bogført indbetalinger to gange.

Men - det er ikke alle banker som har den funktion - og i alle bankerne kan man også vælge datointerval.

Har lige haft en kunde som begyndte med FI indbetalinger i sommeren 2014 - og han kom til at vælge datointerval og blank i fra og til - hvorved han fik en fil på over 300 linjer - som han selvfølgelig fik bogført i 2014 og 2015 (2014 var desværre ikke lukket).

Har fået det fjernet - ved at lege lidt med at importere dem en gang til - trække dem ud i excel - vende fortegn og importere igen... - lidt irriterende arbejde.

FORSLAG:

Ved import af FI indbetalinger skal E-conomic tjekke om posterne allerede tidligere er importeret - og hvis de er det, så skal de ikke importeres igen.

I har allerede denne funktion når vi importere bankposteringer ind i bankafstemning - hvor der ved import står noget i retning af "importeret 17 poster - ignoreret 12 poster som var importeret" (kan ikke huske teksten - men meningen er den samme).

Så slipper vi for dobbelt bogføring af FI indbetalinger.

På forhånd tak.

Venlig hilsen

Leo Lund Erhvervsbogføring
i Forslag » Andet af (4.2k points)

1 Svar

Hej Leo

 

Mange tak for dit forslagsmiley

 

Jeg kan sagtens følge problematikken i, at e-conomic ikke kan udskille posteringer, der allerede er bogført. Jeg er da ked af at høre, at I har været ude i dette oprydningsarbejde, men det var helt klart den smarteste løsning du fandt der, med at føre posteringerne ud for at kunne vende dem, så du i en omgang kan føre det hele tilbage igen.

 

Jeg kan godt se, at det kan være en udfordring, hvis filen føres forkert ud fra banken. Som du nævner, har vi netop denne funktionalitet i bankafstemningen, da systemet her blot skal kontrollere om banksiden har andre posteringer med samme dato, beløb og tekst. Dette er ikke lige så nemt i kassekladden, da der her dels er mange kladder samt eventuelle kladder i superkladden den i så fald skal læse på samt mange flere felter. I den forbindelse har vi derfor endnu ikke fundet en mulighed for dette. Dette gør sige ligeledes gældende for FI indbetalinger og her kan den pågældende fil ikke ses under importen. Dette giver derfor nogle udfordringer i forhold til, hvis der er posteringer, som skal ligge med nogle ens felter hvor groft den i så fald skal sortere.

 

Derfor på trods af at jeg sagtens kan se det smarte ved denne funktion, så er udformningen af den ikke så lige til. Derudover er problematikken ved denne funktion, at den vil kunne læse på de posteringer, der ligger i kladderne, da alle tidligere posteret poster ikke ligger samlet her som i bankafstemningen, er det ikke helt samme funktionalitet.
Som jeg ser det, er funktionen, som du nævner den, mere en udfordring, hvis man får bogført noget forkert – altså hvis der er bogført noget og det føres ind i en ny fil også. Derfor vil den ikke kunne udelukke lignende situationer desværre. Derfor vil denne funktion ikke blive prioriteret at lave, da den ikke vil kunne undgå de situationer, hvor der bogføres dobbelt. I de situationer er bankafstemning altså langt mere effektiv til at se, at der er ført noget for meget på bankkonto, så den ikke stemmer.

 

Endnu en gang mange tak for dit engagement på vores forum, det sætter vi stor pris på! smiley   


Med venlig hilsen

Randi Birch Andersen

Online regnskabsprogram
 

Forslag af (2.9k points)