Rabat - Brutto/netto

0
Vi anvender linjerabat i E-conomic. Det giver os en nettoomsætning. Til intern analyse og rapportering anvender vi Bruttoomsætning (nettooms.+rabat).

Er der nogle som har nogle kreative forslag til hvordan jeg kan få det bogført ind i E-conomic, så bruttoomsætning fremgår af saldobalance og resultatopgørelse. Jeg kan godt finde frem til beløbet i Excel via udtræk af faktura og fakturalinjer, men jeg vil gerne have en løsning hvor jeg kan trække tallet direkte.
i Spørgsmål » Andet af (420 points)
status opdateret af

1 Svar

Hej Jepser,
Tak for dit indlæg. smiley

Som jeg forstår det, ud fra dit indlæg, vil du gerne have, at man kan se omsætningen før linjerabat, den totale linjerabat og omsætningen efter rabat i din saldobalance.

I e-conomic, bliver linjerabat fratrukket før omsætningen bliver bogført i regnskabet. Der er derfor mulighed for, at se omsætningen efter rabat er fratrukket i saldobalancen og resultatopgørelsen.

Der er et alternativt setup, hvor du på fakturaen laver en linje ”rabat” og manuelt indtaster rabatten. Hvis du bruger denne fremgangsmåde, vil du kunne tage en omsætningsstatisk både med og uden varelinjen rabat, og på denne måde holde styr på rabatten og den samlede omsætning. På denne måde, vil du også få hele omsætningen i saldobalancen, og rabatten fratrukket på en driftskonto, alt efter opsætningen af din varegruppe.

Jeg håber jeg fik belyst svar på dit spørgsmål.

Jeg takker for dit indlæg og engagement på vores forum. smiley


Med venlig hilsen

Steffen Jensen

Online regnskabsprogram
 

Spørgsmål af (2.9k points)