forum

Debat om e-conomic regnskabsprogram

Modregning på debitor/kreditor

+1
Jeg sidder netop og skal bogfører en indbetaling fra en debitor. Denne debtitor har dog valgt at modregne en regning som jeg har fået tilsendt (debtitoren er ligeledes oprettet som kreditor). Hvordan tiltænkes det at denne modregning skal bogfører på lettest vis?

I teorien burde det være muligt at fortage udligningen af fakturaen både på debitor og kreditor i samme postering, men det er ikke muligt pt...

Hvordan tiltænkes det at skulle gøres?
spurgt 23 Jun, 2015 i Spørgsmål » Superkladde af Einfeldt (130 points)
status opdateret 26 Jun, 2015 af Camilla Jesswein

2 Svar

Det kan godt lade sig gøre. Du skal dog gøre det over flere "linier", så du tager henholdsvis kundeindbetaling, leverandørbetaling samt indbetaling på bank. Det kan ikke gøres i samme postering, bare tryk gem og fortsæt.
besvaret 23 Jun, 2015 Spørgsmål af 225243 (710 points)
Men kan det lade sig gøre i "Superkladden"?

Hej Einfeldt

Mange tak for dit indlæg og tak til 225243 for at komme med en løsningsmiley
Det er korrekt, som der bliver svaret at det kan gøres over flere posteringer når du anvender den "normale" kladde.

I superkladden er det ikke muligt både at arbejde med debitorer og kreditorer på samme bilagsnummer. Derudover kan du også kun lave dette i en kassekladde i superkladden, som er sat op til typen ind- og udbetalinger. Det du derfor vi skulle gøre, skal de to ting modregnes er, at lave to posteringer. Jeg kommer med et eksempel her.

Den første linje du laver er debitorindbetalingen. Her udfylder du debitoren og hvor meget der er indbetalt på banken, her skal du også angive beholdningskonto til banken der indbetales på.
Efterfølgende så laver du en ny linje hvor du angiver kreditoren og hvor meget der skal betales til denne og så efterfølgende banken ingen.
Systemet laver så posteringen på henholdsvis debitor og kreditor, så de kommer til at stemme og derudover de to posteringer på banken den ene fra debitoren og den anden fra kreditoren, ultimo vil det så stemme med det du har stående på banken.

Jeg håber at ovenstående giver mening og du kan få det til, at lykkedes.
Lad mig endelig høre fra dig har du spørgsmål.


Med venlig hilsen

Camilla Jesswein

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

besvaret 26 Jun, 2015 Spørgsmål af Camilla Jesswein (29,860 points)
Vi sætter stor pris på alle de forslag vi løbende får ind, og vi gør hvad vi kan, for at få implementeret så mange som muligt.

Når vi udvælger, hvilke forslag der skal udvikles og implementeres, sker det ved prioritering efter hvilke der giver størst værdi for flest brugere, samt afstemning blandt brugerne. Et forslag er altså ikke garanteret udvikling og kan således blive fravalgt i processen. Med andre ord; DIN mening tæller!

Når vi modtager et forslag sker der følgende:
  • Forslaget gennemlæses, besvares og tagges med “Overvejes”
  • Forslaget er nu klar til at modtage stemmer fra andre brugere
  • Der tages stilling til, om forslaget bliver udført og det tagges derefter som “Planlagt”