Differentieret betalings betingelser

+1
Hej e-conomic,

Jeg har en kunde, der også godt ville have mulighed for differentieret betalings betingelser, som beskrevet i denne tråd. Jeg er yderligere sikker på, at flere af jeres kunder ville kunne drage nytte af dem, og benytte dem overfor deres kunder, hvis der var mulighed for at sætte en kontantrabat ind, ved hurtig betaling. Vi lever trods alt fortsat i en verden hvor der er kamp om likviditeten mange steder, og hvis man kan få sin betaling 20 dage tidligere ved eks. at give en rabat på 3%, er det bestemt værd at overveje.

Jeg har en kunde indenfor tøjbranchen, der benytter e-conomic. Overfor deres leverandører har de også brug for en mere automatisere betingelse til beregning og betaling af kontant rabat ved tidlig betaling (mange bruge dette).

Men samtidig er der også leverandører - såvel som overfor deres egne kunder - der differentiere deres betingelser på eks. 30% forudbetaling og 70% efter 60 dage - eller hvad der nu aftales. Jeg tror der ville være mange der kunne bruge en mere opdelt måde at lave betalings betingelser på, selvom der muligvis ikke er så mange der har efterspurgt det endnu.

Særligt indenfor tøjbranchen er der kamp om kunderne, og salget er svært mange steder. For at være med i kampen må gøre noget ektra for kunderne - også selvom de måske har en knap så god kreditrating eller er i syd-europa mv. Nogle går sågar op til 3-trins betingelser (eks.: 30% ved bestilling, når ordrebekræftelse sende - 30% når varerne sendes - og 40% efter x antal dage). På den måde får man typisk dækket sine produktions omkostninger ved ordrelæggelse, lidt ekstra før man sender - og kunden får samtidig kredit på en del af ordren også. Win-win for kunde og leverandør.

Så jeg håber I vil gen-overveje muligheden for differentieret betingelser overfor såvel kunder som leverandører. Det er en differentieret og konkurrencemided verden vi lever i - og det er ikke kun på prisen man skal være konkurrence dygtig!
relateret til et svar til: Flere betalingsbetingelser
i Forslag » Andet af (1.1k points)
status opdateret af

2 Svar

Hej CLAccounting

 

Mange tak for dit indlæg smiley

 

Det kan jeg sagtens se det smarte i for at imødekomme denne konkurrence. Det er helt sikker med, at gøre hvad man kan for at holde på kunderne. Udfordringen er mere, hvordan det rent teknisk skal fungere inde i e-conomic. Som det er nu, kan der skrives lige det der ønskes i navnet på betalingsbetingelsen, men der skal oprettes nogle felter, hvis systemet skal kunne udregne beløb og forfaldsdato for de forskellige intervaller. I forhold til denne differentieret betalingsbetingelse - hvordan havde du selv rent praktisk tænkt, at information med de forskellige datointervaller og procentsatserne skulle kunne tastes? Det kunne være super fedt med nogle yderligere input til dette.    

 

I forhold til den anden betalingsbetingelse med en procentrabat ved hurtig betaling. Denne giver også rigtig god mening. Det er en vi har haft efterspørgsel på før, og vi er derfor bevidst om, at denne er et ønske. Jeg vil meget gerne tage den med videre, så den kan vurderes med teknikkerne, men må desværre gøre opmærksom på, at der ligger nogle udfordringer til grund for, at den ikke er blevet realiseret endnu. Hvis den skal kunne fungere, så skal systemet nemlig selv kreditere den givende procentsats, så I ikke selv må gøre dette inden betalingen. Problematikken ved dette er, hvis fakturaen er bogført med varer, der er knyttet til forskellige konti, hvilken skal systemet så vælge og ligeledes generelt hvilke varer der skal krediteres på eller skal det fordeles. Det er lidt udfordrende, når der skal tages en generel beslutning om en sådan proces.

 

Det er derfor rigtig gode forslag, som jeg meget gerne, vil have dine yderligere input på. Som sagt, vil jeg ligeledes gerne tage dem med videre til vores forummøde, men kan endnu ikke give en endelig udsigt til, om det bliver muligt i denne omgang desværre.      

 

Endnu en gang mange tak for forslagene smiley


Med venlig hilsen

Randi Birch Andersen

Online regnskabsprogram
 

Forslag af (2.9k points)
Hej Randi,

Tak for dit svar - dejligt at høre du også synes det er en god ide. Forstår sagtens problematikken og teknikken bag, der skal være på plads og helt fast, inden man går videre med det.

I forhold til at yde en kontantrabat ved tidlig betaling, har jeg tidligere arbejdet med Navision, der opstiller en form for matrix til betalings betingelserne. Dog er det vigtigt først og fremmest at beslutte hvorvidt kontantrabatten skal ydes inkl. eller eksl. moms af fakturaen værdi (om der skal reguleres for moms ved rabat). Jeg ville vælge inkl. moms da det er lettest for de fleste mennesker at beregne af den samlede pris, i stedet for at beregne eksl. moms og så tillægge ny moms (alt for mange der ikke kan regne den ud, medmindre man får systemet til at beregne det og skrive det i bunden af fakturaen - hvilket også er en mulighed og super service).
"Maxtrien" for betalings betingelserne kunne se sådan her ud:
Felt 1) Type, som i dag.
Felt 2) Navn på betalingsbetingelse (den der også vises på fakturaen).
Felt 3) Beskrivelse, som i dag (til internt brug).
Felt 4) Forfaldsdato formel (dage, som i dag).
Felt 5) Kontantrabat dato formel (til beregning af kontantrabatten).
Felt 6) Kontantrabat % (angivelse af hvilken procent systemet skal beregne indenfor den angivne frist).
Felt 5+6 er naturligvis valgfrie. Systemet kan derved bruge disse to felter til at beregne, ud fra faktureringsdatoen hvornår kontantrabatten kan trækkes. Er den eks. sat til 10 dage, ved systemet at rabatten kun kan trækkes hvis betalingsdatoen sker 10 dage eller før, fra fakturadato - og typisk kun hvis det er det fulde beløb der udlignes.

Yderligere nævner du problematikken ved beregning af kontantrabat ift. varer faktureret mv. Jeg ville gøre det helt enkelt og ikke lade varens pris regulere af en evt. kontantrabat. Varens pris (ind eller ud) vil fortsat være den samme, ligeledes lagerværdien, da rabatten ikke er en fast aftalt rabat ved indgåelse af købet, og ikke vedr. varen som sådan, men netop kun betinget af, at man betaler indenfor en given frist, og dermed kun betinget af betalingen. Rabatten skal derfor blot bogføres på en seperat finanskonto til kontantrabatter, for hhv. afgivne og modtagne kontantrabatter (kunder/leverandører), så det fremgår i regnskabet.

Håber det hjalp lidt/gav lidt inspiration. Har siddet med en del implementerings og opgraderings projekter i ERP systemer, så kender godt til udfordringerne og opstillingerne der skal tages højde for. Det kan dog være lidt sværere at forklare og beskrive ordentlige på sådan en tråd her. :o) Så sig endelig til hvis I har lyst til at snakke yderligere om det en dag - tlf. eller møde.
Mange tak for det fine input, det tager jeg med videre. Der er lige lidt til næste forummøde, men så skal jeg nok opdatere dette indlæg :)

Hej CL Accounting

 

Endnu engang tak for dit forslag til udvikling og ikke mindst den uddybende forklaring af hvordan det kunne designes :). Det er virkelig værdsat og jeg er også ærgerlig over du ikke har fået en tilbagemelding før nu. Det er jo snart 2 år siden du skrev indlægget og det vil jeg gerne undskylde for.

 

Hvad angår selve forslaget, er det en større forbedring, som vi ikke har kunnet prioritere højere end andre projekter og også melde, at det nok ikke er et implementering, som kommer inden for en nær fremtid.

 

Jeg kan sagtens se fordelen ved, at kunne differentiere sine betalingsbetingelser og sørger derfor for, at forslaget bliver genovervejet, skulle der komme større fokus på funktionen/flowet “betalingsbetingelser”, men for nu sætter jeg forslaget som “implementeres ikke”.


Jeg håber du har forståelse for dette og om ikke andet har fået en afklaring på forslaget.


Med venlig hilsen

Rune Troels Larsen

Online regnskabsprogram
 

Forslag af (1.7k points)