Forkert indberetning i rubrik A på momsangivelsen

0
Jeg har forgæves bogført leverandørfakturaer fra EU, men IY25 er forkert opsat til netto i stedet for brutto og det kan man ikke ændre, hvilket medfører at det beløb systemet beregner til rubrik A på momsangivelsen bliver forkert.

Når jeg har en leverandørfaktura fra EU er fakturaen uden moms, hvorfor jeg skal beregne 25% moms af fakturabeløbet. Jeres system beregner momsen, så den er en del af fakturabeløbet, hvorfor rubrik A ikke beregner det rigtige beløb.

Jeres chat siger at det vil e-conomic ikke ændre, så jeg må beregne momsen manuelt, men så må jeg jo også beregnet beløbet i rubrik A manuelt og kan ikke bruge momsrapporten i programmet til noget.
i Forslag » Andet af (710 points)
status opdateret af

1 Svar

Hej 225243

Tusind tak for din henvendelse.

Det er helt korrekt at når vi opretter momskoden med satstypen "Køb (omvendt betalingspligt)", så bruger vi et nettoprincip ifht. beregningen af momsen.
Dette betyder at du som bogholder eller administrator ikke skal ændre din arbejdsgang uagtet om du bogfører med ganske almindelig moms eller med omvendt betalingspligt, så beregnes momsen rigtigt når du blot indtaster det beløb der står i bunden af fakturaen.

Et eks.:
Postering: 1000,00 - IY25, her beregner e-conomic 25% moms, altså 250,00 der bliver bogført på de respektive konti (opsat i "Momskoder").
Nu forudsætter vi at den leverandør vi har bogført leverandørfakturaen fra er opsat med momszonen EU (Rubrik A).

Trækker vi momsopgørelsen vil vi her se Rubrik A være udfyldt med 1000 (værdien uden moms af ydelseskøb i andre EU-lande)

På baggrund af dette ser jeg ingen udfordringer med anvendelsen af vores momskode eller beregningsprincipper.
Hvis du er uenig hører jeg naturligvis gerne nærmere herom, eller giver en uddybende forklaring hvis du ønsker dette.

Jeg vil dog afvise dette indlæg for nuværende.

Med venlig hilsen

Lauris Sørensen

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (34.9k points)