VIES tjek af EU-momsnumre / EU VAT-numbers

+9

Når man opretter en dansk kunde eller leverandør i dag, kan man tjekke om firmaet findes i CVR-registret.

Når man handler med kunder i EU SKAL man også regelmæssingt tjekke om firmaerne man handler med findes.

Dette gøres ved at gå ind på EU's side for firma registreringer, også kalde VIES

http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/

Er der en mulighed for at man i E-conomic kan gøre, så man indfører et link til VIES så dette tjekkes automatisk? Dette gerne som en linie i forbindelse med indtastningen af CVR-nummeret når man opretter kunden/leverandøren hvor det bekræftiges at nummeret findes og som evt. bonus at firmaets navn og adresse indføres i kartoteket.

lukket
i Forslag » Andet af (2.9k points)
status opdateret af

3 Svar

 
Bedste svar
Hej Jimmy

Først og fremmest er der gode nyheder, vi har valgt at arbejde videre med dette forslag og jeg har derfor oprettet det som en sag hos vores udviklere.

Dine to seneste detaljer til ønsket har jeg ligeledes tilføjet til dette ønske. Hvorvidt vi vil være i stand til at implementere disse i featuren tør jeg ikke give lovning på lige nu.
Som udgangspunkt vil målet være at få lavet en look-up funktion ligesom vi kender den fra CVR opslaget i dag.

Jeg vil holde dig opdate

Med venlig hilsen

Lauris Sørensen

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (34.9k points)
valgt som bedste svar af
TAK!!!!
Vil så lige sige at denne funktion jo så burde være en grundlæggende funktion i programmet, det det jo er et lovkrav i henhold til EU-lovgivning. se evt det aktuelle direktiv http://eur-lex.europa.eu/legal-content/DA/ALL/?uri=CELEX:32006L0112
og jeg kan så se at jeg ikke er den eneste der har problemet. Det er nemlig taget op i enklereregler.dk hvor det er under behandling: http://enklereregler.dk/forslag/999839/19
Nogen nyheder om denne funktion?
Den mulighed har vi også meget brug for :-)

Med venlig hilsen

Jens Kirk

Webkonsulenterne

Forslag af (8k points)
Hej Jimmy (og Jens)

Tusind tak for dit indlæg og det gode forslag.

Jeg kan sagtens se fornuften i at køre en kontrol op mod VIES kartoteket når der er tale om EU kunder. Hvis muligheden foreligger vil vi naturligvis gøre hvad vi kan for at tilføje samme funktionalitet som i vores CVR opslag, hvor både navn og adresse dukker op.

Jeg vil gerne tage dette forslag med til vores næste forum møde og vurdere hvorvidt vi vil prioritere at lave en funktion som denne.

Med venlig hilsen

Lauris Sørensen

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (34.9k points)
Tak, det lyder dejligt.
lige 2 ting,
1. Der skal være en log på datoen for tjekket
2. Hvis det ikke kan indføres, vil det så være muligt at vi kan lægge en kopi af vores manuelle tjek på Vies, ind som et bilag til en note på kunden (indscannet bilag)

Baggrunden for dette er jo at vi skal kunne dokumentere overfor SKAT at vi rent faktisk har tjekket om vores samhandelspartner har et gyldigt CVR nr. og det skal som minimum tjekkes når der foretages samhandel
Hej Lauris
Hvornår forventes det at denne funktion med VIES er op at køre? Jeg kan se det er 10 måneder siden sidste indlæg kom på.
mvh Dorte
Noget nyt til denne ?
Hej til alle, der følger med her.

Jeg kan se denne sag har ligget længe og det er ikke i orden.
I og med sagen har ligget så længe, så vil jeg betragte det som en ny sag. Jeg sætter forslaget som overvejes, og så prøver jeg at bringe den frem i lyset igen.

Endnu gang skal jeg beklage den manglende afklaring.

Jeg skal nok opdatere dette indlæg, når jeg ved mere :)
TAK, forslaget er jo heller ikke så gammelt endnu ;-) og behovet kommer jo endnu mere nu hvor skat har fået tilføjet ressourser til at lave tjek af momsbetalinger.
Hej Jimmy :)

Jeg har fået snakket med vores udviklere omkring dette.
Der er ingen tvivl om, at dette ville være en lækker ekstra feature i e-conomic.
Vores udviklere har dog valgt, at de i øjeblikket ikke vil arbejde videre på en løsning lige nu og her. Det giver dog rigtig god mening, så jeg kaster dog ikke ideen helt væk. Jeg gemmer den i vores idebank, så vi har den stående til fremtiden. Jeg vil dog for nu sætte forslaget som implementeres ikke.
Jeg beklager, at du først fik at vide de ville arbejde med det og der så ikke skete noget i lang tid, men nu er der i hvert fald afklaring på, hvordan vi står på nuværende tidspunkt :)
Hej.

Jeg skal lige høre ift. denne tråd, der efterhånden har kørt over nogle år. Jeg kan se at den står med status "Implementeres ikke", men det nævnes i den sidste kommentar, at man ikke smider den væk og lige holder den lidt i skuffen.

Det er snart 2 år siden. Så - hvad er status på skuffen sagen?

Vi er efterhånden ret mange, der gerne så denne funktion i brug, så der i det mindste er en automatisk validering af et EU momsnummer op mod VIES.
Det er jo en tjeneste der udbydes af VIES, og allerede bruges af mange andre regnskabsprogrammer, til automatisk kontrol. Så det er jo muligt at lave...

Det korte svar er, at der ikke er noget nyt i sagen. 

Det er ikke fordi vi ser det som en udfordring vi ikke ønsker at imødekomme, men det i højere grad er et spørgsmål om, hvor vi skal bruge vores ressourcer. 

Vi får rigtig mange gode forslag fra jer brugere og vi vil gerne udvikle så mange som muligt, men denne sag har ikke været prioriteret i forhold til mange af de andre nye funktioner vi har udviklet i stedet.
Du kan hoppe herind og se, hvad vi stedet har brugt vores ressourcer på.

Rigtig god weekend smiley

December 2019... Per januar 2020 skal man ved alle eksporter tjekke VAT nummeret og man skal kunne dokumentere denne handling. Det virker absurd at man skal gøre dette manuelt i VIES systemet.

Uagtet at dette har været foreslået og afvist før, så er det nu på tide at funktionen bliver indbygget i e-conomics systemet.

Der findes en fin SOAP funktion som kan bruges til formålet. Det kan ikke være svært at lave og jeg er overbevist om at rigtig mange af systemets brugere vil have glæde af det.

Kære E-conomic

Vi mangler virkelig også denne VIES funktion og med de nye kommende EU regler, så er vi i syv sind. Jeg håber I vil tage det op hurtigt:-(

Hej Dorte og Thomas, 

Mange tak for at komme med en opdatering. Jeg har godt set de nye regler og vendt den med vores ansvarlige på produktet. Det er ikke fordi vi ikke ønsker at give denne mulighed, men den umiddelbare vurdering herinde fra var, at vi ikke ekstraordinært går ind og skubber de andre projekter vi har kørende for at implementere dette. 

Dermed ikke sagt, at vi aldrig kommer til at lave det. Vi har nemlig ressourcer i hvert kvartal til at udvikle ideer direkte fra jer brugere og her vil jeg tage det med ind. 

Det er ikke fordi jeg nu kan sige om det er noget vi kommer til at lave. Det er en vurdering vi laver helt op til den periode, hvor vi arbejder med ideer direkte fra jer brugere. Det kan jeg sige er dog, at jeres forslag kommer til at være i puljen som vi vil tage en vurdering af til den. 

Mange tak for jeres input og rigtig glædelig jul smiley