Mulighed for at knytte debitor til flere grupper samt lave under-grupper?

0

Hej E-conomic

Mine E-conomic kunder mangler ofte, at man kan knytte en debitor til mere end en gruppe.

Det er voldsomt begrænsede at man kun kan vælge en gruppe per debitor / kunde.

Fordi i de fleste situationer har en kunde flere kasketter på.

Og det kunne være meget relevant at lave filtreringer ud fra en specifik gruppe frem for at skulle have ubrugeligt generelle kundegrupper så som "Kunder" eller "Kursister" eller "Annoncører".

En kunde kunne jo godt have behov for at være knyttet til følgende grupper: "Kursist - hold 123", "Annoncør - ny ordning" samt "Kunder - overført fra gammel ApS" osv (kun fantasien sætter grænsen). Samt det kunne være super godt, hvis det blev muligt at lave undergrupper - og under-under-grupper osv.

Det havde været meget bedre med mere specifikke kundegrupper, hvor vi kunne vælge de relevante til de enkelte kunder.

Nu må I ikke anbefale os at koble et CRM system på E-conomic, fordi det vil kun øge kompleksiteten og gøre det mindre brugervenlig for de ansatte at navigere rundt i. Det vil være langt bedre, at I udbyggede E-conomic til at en debitor kan knyttes til mere end en gruppe.


Med venlig hilsen

Jens Kirk

Webkonsulenterne

i Forslag » Andet af (8k points)
status opdateret af

3 Svar

Hej E-conomic

Støtter meget indlægget fra Jens Kirk. Vi har en kursusvirksomhed, hvor de samme personer kan deltage i mange forskellige kurser - enten samtidig eller over tid. Til hvert kursus opretter vi en holdkode, hvortil vi knytter de kursister, der melder sig. Holdkoderne sletter vi ikke, da vi har brug for at have historikken på kursisterne.

I dag bruger vi ikke E-conomic, da programmet ikke kan ovenstående. I stedet bruger vi et andet glimrende, men relativt tungt program: Mamut Interprise fra Visma.

Hvis Economic kunne tilbyde muligheden for at knytte debitorer til flere "hold" eller "kundegrupper", så ville vi gå over til E-conomic. Og døren ville være åben til hele kursussektoren (jeg ved, at der allerede er nogen i kursussektoren, der bruger E-conomic, men det er kun til finansstyring. Selve kursusstyringen man man betale for i dyre domme, med mindre man altså bruger Mamut, som kan det hele og er relativt overkommeligt prismæssigt)

Mvh. Ove Schroll / NLP Huset A/S
Forslag af (140 points)
Hello E-conomic... hvornår svarer I? :-)

Med venlig hilsen

Jens Kirk

Webkonsulenterne

Forslag af (8k points)
Jeg tror end ikke, at I får e-conomic til at overveje et sådant forslag. Bl.a. fordi systemet anvender kundegrupperne til at styre momsregistreringen.
Men en løsning kunne dog i mange tilfælde være at anvende Afdelingsmodulet. Afdelingsmodulet har endda den fordel, at man kan anvende tvungen afdeling, så der ikke kan bogføres uden en afdelingsangivelse.
Afdelingsmodulet har dog den store svaghed, at det er en-dimensionelt. Hvis der var et niveau mere, ville det være helt perfekt.
Men den ide kan e-conomic slet ikke forstå, selvom det findes i mange konkurrerende systemer.
Hej Erik

Jeg er selv programmør og ser ikke i begrænsninger :-)

Der kan blot have en primær kundegruppe, som angiver moms-logikken (som det er i dag), mens der kan oprettes sekundære kundegrupper, som kan bruges til at kategorisere kunderne mere præcist, men som ikke indeholder moms-logik :-)

Det vil være en super løsning, som samtlige at mine eco-kunder vil have glæde af... fordi gud hvor har jeg hørt det mange gange fra mine eco-kunder (og jeg har mange) at de synes at det er noget begrænsende at de kun må vælge en kundegruppe / debitorgruppe. Mange af deres kunder har jo flere kasketter på.
Hej Jens

Tusind tak for dit indlæg og nu kommer det længe ventede svar.
Jeg beklager responstiden, vores forum er dog den kanal der i øjeblikket bliver forsømt grundet arbejdsbyrden på vores øvrige kanaler. Det vil jeg gerne undskylde!

Jeg kan sagtens se potentialet i at udvikle muligheden for at smide en kunde i flere grupper inde i e-conomic. Det kunne give nogle enkelte muligheder i forhold til filtreringen i visse rapporter og et bedre overblik i kundedatabasen.

Jeg kan dog ikke lade være med at føle at der her er væsentlig mere tale om CRM(light) mere end der er tale om ERP system, med de muligheder der foreligger lige nu lever e-conomic snildt op til kravene til et regnskabssystem om debitorstyring endda med en god portion hensigtsmæssighed i min optik.

Udbyttet af at udvide funktionaliteten med undergrupper til debitorstyringen, føler jeg  ikke vil stå mål med ressourcerne der er brugt herpå samt den øgede kompleksitet det vil tilføje programmet.
Grundet din kommentar vil jeg naturligvis ikke anbefale dig at koble et faktisk CRM system til din aftale, men er der tale om kursus virksomheder hvor dette er en bydende nødvendighed, vil det måske være en idé at udvikle en API integration der kan hjælpe med at håndtere dette behov.

Med venlig hilsen

Lauris Sørensen

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (34.9k points)