Valuta på vare

+1
Kunne godt tænke mig at det var muligt at ændre valuta på kostpris på varer til f.eks. EUR.

For mit eget vedkommende er det ikke usædvanligt at jeg køber ind i EUR og sælger i DKK.

Som det er i dag, kan man kunne ligge kostpris ind il DKK, mens man kan sælge varen i flere

forskellige valuta.

Forestiller mig at der må var andre der synes det kunne være en rigtig god ide :-)
i Forslag » Andet af (130 points)
status opdateret af
Hej Magnus. Tak for dit svar. Jeg forstår hvad du skriver, men har nok vanskeligt ved at forstå at det ikke må være et "must" for mange. Jeg forstår at der skal omregnes fra f.eks. EUR til DKK på indkøbte varer. Tænkte bare at det kunne være en automatisk funktion, så hvis jeg vælger at indkøbe i EUR, så omregner e-conomic automatisk til DKK på en daglig kurs. Jeg kender ikke så meget til regnskab, men kan forstå at der er der der i så fald skabes problemer.

1 Svar

Hej Lotte,

 

Mange tak for dit indlæg smiley

 

Jeg kan godt forstå at det umiddelbart vil give rigtig god mening hvis de forskellige priser stod i kostpris, i den valuta i har indkøbt dem i. Dog vil dette give en anden udfordring systemmæssigt. Når man postere noget rundt i programmet, har det jo som oftest en finansmæssig påvirkning også. Når man aflægger regnskab, skal alle poster være i samme valuta. Det er i den grundvaluta der er valgt på aftalen – som oftest er DKK. Så når du lavet et køb på fx 10 EUR, vil systemet omregne det til danske kroner(grundvaluta) med aktuel valutakurs, så vi får et retvisende billede af kostprisen i rapporterne. Derfor vil det som udgangspunkt ikke være muligt at lade kostpriserne stå i anden valuta end i grundvalutaen. Det vil altså give nogle regnskabsmæssige udfordringer.

 

Jeg håber meget for din forståelse herfor, og bliver derfor også nød til at afvise dit forslag om ændring.

Har du nogle spørgsmål i forbindelse hermed, må du endelig skrive en yderligere kommentar, eller kontakte vores support direkte. smiley


Med venlig hilsen

Magnus Hyllested Börgesen

Online regnskabsprogram
 

Forslag af (8.2k points)