Informizely customer feedback surveys

Kreditor i kassekladden - hvilken finanskonto brugte man sidst

0
Er det ikke muligt, at I få det lavet således, at hvis man er igang med en kassekladde og skal bogføre en kreditorfaktura - men ikke lige kan huske, hvilken finanskonto man normalt bruger på den givende kreditor...at man så via kreditor, går i kreditorkartoteket (det virker jo) - men derfra også kan se på en finanslinie, hvilken konto man brugte sidst.

Derudover er det irriterende, når man fx har trykket finanskonto 6930 ind - men lige vil ind og se om det virkelig var dén man skal bruge - at man så også springer til den konto i kontoplanen - og ikke i toppen af kontoplanen, som den gør nu.

 

Med venlig hilsen

Tina Langfeldt
i Forslag » Andet af (340 points)
status opdateret af

5 Svar

Hej Tina,

 

Mange tak for dit indlæg.

 

Jeg forstår din tanke, og jo det kunne helt sikkert være super smart. Jeg vil dog gerne høre lidt mere specifikt hvordan du mener funktionaliteten bør være? Skal der være en ny knap med ”vis tidligere posteringer”, eller hvordan tænker du mere specifikt funktionaliteten skulle virke?

I første omgang vil jeg dog give dig en work-around, til hvordan systemet allerede er i dag.

 

På hver enkelt leverandør, kan vi gå ind og definere en udgiftskonto, som systemet vil foreslå automatisk ved bogføring. Denne konto kan dog altid ændres manuelt, når man laver sin kladdepostering, men det sparer for en del tid, og man slipper også for at ”tænke og søge” efter sin udgiftskonto, såfremt det skal på samme konto hver gang smiley Se billede i bunden af mit svar.

 

Mht. din anden forespørgsel, forstår jeg det som, at du taster fx 6930 ind som kontonummer, og vil se et kontokort for at kontrollere at det var her du bogførte sidst. Herefter trykker du på søg på liste, og kontoplanen kommer frem, hvor du gerne vil have kontoplanen til at starte ved konto 6930, i stedet for i toppen. Er det korrekt forstået? Det forudsætter jeg, ellers må du endelig skrive igen, hvis jeg har misforstået dit spørgsmål.

 

I dit tilfælde kan jeg forstå det ville give mening, men rigtig mange af vores andre brugere, bruger denne funktion ”søg på liste” til at få et overblik over deres konti. Jeg er bange for at en ændring i dette ville irritere lige så mange brugere, som det ville gavne andre. Jeg er derfor ikke så tilbøjelig til at implementere dette forslag, men jeg vil samtidig gerne finde ud af om jeg tager fejl. Derfor vil jeg lade dit forslag stå åbent et stykke tid, så andre brugere kan komme ind og kommentere og stemme det op.

 

Har jeg ikke forstået dine forslag korrekt, må du endelig skrive en uddybende kommentar. 

 


Med venlig hilsen

Magnus Hyllested Börgesen

Online regnskabsprogram
 

Forslag af (8.2k points)
Hej Magnus

Du har fat i noget af det, jeg mener :-)

Mhs til at springe til kreditormodulet fra kassekladden - det jeg gerne vil, når jeg er "sprunget" til kreditor - og går ind på posteringerne - vil gerne at man så kan gå videre ind og se, hvilken konto man har brugt på en givende linie. Dit forslag er som sådan ok - MEN, jeg har kreditorer, hvor det kan være 2 forskellige finanskonti - og så er det ikke hensigtsmæssigt at forudfylde.

Ang. at springe til fx konto 6930 - jeg bruger det til, når jeg bogføre betalingen af AM-bidrag og A-skat - for at se saldo på konto (i disse papirløse-tider :-))

Funktionen, hvor den starter i kontoplanen - udfra indtastningen i kladden har virket, så hvorfor I har lavet det om igen.....

Med venlig hilsen

Tina Langfeldt
Forslag af (340 points)

Hej Tina,

 

Såfremt du har flere forskellige konti du bogfører dine leverandør fakturaer på, vil jeg anbefale dig at lave en fordelingsskabelon. Denne skabelon kan gemmes, og du vælger blot samme skabelon næste gang du skal bogføre køb fra den pågældende leverandør smiley Vi har en rigtig god guide med en video der viser det i e-copedia.

Link: http://wiki2.e-conomic.dk/regnskab/kassekladder-ny-postering-flerbenet-postering-fordelingsskabelon

 

Angående at springe til konto 6930 i ”søg på liste”, når kontoen er skrevet ind inden, så må jeg ærligt erkende at jeg ikke kender til historikken omkring ændringen af dette. Det giver god mening i mit hoved også, at listen starter der. Jeg vil derfor gerne tage denne lille feature med til et internt møde. Om den så vil blive prioriteret og blive implementeret skal jeg ikke kunne svare på endnu, men jeg vil opdatere indlægget her, så snart jeg er blevet klogere.

 

Har du i mellemtiden udfordringer med at bruge fordelingsskabelonen, så tag endelig fat direkte i supporten, så vi kan hjælpe dig 1-til-1 og finde den løsning der passer dig bedst smiley


Med venlig hilsen

Magnus Hyllested Börgesen

Online regnskabsprogram
 

Forslag af (8.2k points)
Hej Tina,

 
Så har vi fået vendt det på et internt møde.

Når man siger "søg på liste" bør rapporten starte fra toppen, som den gør i dag. Har man dog skrevet et kontonummer ind til at starte med, er vi helt enige i, at listen bør starte dér, i stedet for toppen. Den opgave er derfor videregivet til teknikken. En tidshorisont på hvornår dette bliver implementeret, kan jo dog ikke love noget om.

Men i hvert fald skal du have mange tak igen, for dine indlæg og dit svar.

Med venlig hilsen

Magnus Hyllested Börgesen

Online regnskabsprogram
 

Forslag af (8.2k points)
Hej Tina,

 

Der har været endnu en opdatering af e-conomic her til morgen.

Når man skriver en konto, og derefter trykker søg på list - vil listen nu starte fra denne konto.

Du må have en rigtig god dag :)

Med venlig hilsen

Magnus Hyllested Börgesen

Online regnskabsprogram
 

Forslag af (8.2k points)