Bank konto, begrænsning i e-conomic

+4
Det vil rigtig dejligt med mulighed for at angive såvel DDK og EUR konto i opsætningen af e-conomic. Det er forbundet med betydelige omkostninger at samtlige udenlandske ind-/udbetalinger skal veksles til DKK eller EUR.

Venligst overvej & implementer hurtigt.
i Forslag » Andet af (220 points)
status opdateret af

2 Svar

Vi står også og skal bruge muligheden til en af vores eco-kunder, som har en webshop med mange valutaer.

Med venlig hilsen

Jens Kirk

Webkonsulenterne

Forslag af (8k points)

Hej Toch,
 
Mange tak for dit indlæg.
 
Muligheden for at postere i fremmed valuta er her, men systemet vil altid omregne posteringerne i fremmed valuta om til grundvalutaen. Dette skyldes at man i Danmark aflægger sit regnskab i én valuta, og det er denne valuta som man bør vælge som grundvaluta i systemet.
 
Man kan dog selvfølgelig godt postere beløb ind på en konto, i anden valuta.

Lad os tage fat i et eksempel, hvor en virksomhed har to bankbeholdninger, i hhv. danske kr. og i euro.

Beholdningen i euro, vil systemet som sagt altid beregne om til grundvalutaen, men du har rig mulighed for at postere beløbene i EUR, og du kan tilmed gå i rapporter -> kontokort, og tage et kontokort, og få det vist i EUR. På denne måde har du også mulighed for at afstemme posteringerne til et kontoudtog fra banken i EUR.
 
Så hvorfor det er forbundet med betydelige omkostninger, vil jeg gerne stille spørgsmålstegn ved. For det er bestemt ikke meningen at vores kunder skal have ekstraomkostninger ved brug af vores system, om så man har en bankbeholdning i EUR, USD eller anden valuta. smiley


Med venlig hilsen

Magnus Hyllested Börgesen

Online regnskabsprogram
 

Forslag af (8.2k points)
Magnus,
Det vil være dejligt, om du brugte lidt tid på at læse (og forstå) mit indlæg. Omkostningerne opstår grundet fakturaer i EUR bliver indbetalt på alm. DKK bankkonto, idet man i e-conomics KUN kan angive én bankkonto på fakturaen, som så typisk er den primære bankkonto i DKK. Dvs. enhver indbetaling i fx. EUR koster 50 DKK i valutaomkostninger hos banken.
Hej igen Toch,

Jeg bruger skam tid på at læse dit indlæg, og jeg undskylder at jeg ikke har forstået det korrekt i første omgang.
Det er korrekt at vi i stamoplysningerne kun har mulighed for at indtaste én bankkonto, som vores fakturalayout kan trække oplysninger fra automatisk. Men vi kan i design og layout lave flere forskellige skabeloner, og herpå kan vi skrive en anden bank manuelt. På den måde kan man via skabelonen styre hvilken bank vores kunder skal betale til. Vi kan på kundeopsætningen styre hvilket layout vi vil anvende, samt vi altid kan ændre det manuelt, ved oprettelse af en faktura. Ydermere kan man også lade selve kundegruppen styre dette layout, såfremt man har samlet alle sine valutakunder, i samme kundegruppe.

Vi har tilmeld to gode guides i e-copedia (linket i bunden af svaret), som viser hvordan man kan ændre i sit layout, så man får en anden bank på, i betalingsoplysningerne. Der er løsning 1 og løsning 2, og jeg undskylder på forhånd, at vi endnu ikke har fået opdateret videoen i løsning 1, da den er optaget i det gamle e-conomic. Men ikke desto mindre, er funktionaliteten den samme, og du vil stadig få noget ud af at se videoen. Giver det udfordringer, er vi klar i supporten til at hjælpe dig med det også.

Jeg håber meget på ovenstående giver mening, ellers må du endelig tage fat i mig igen.
Så det er bestemt ikke meningen at der skal være ekstraomkostninger i forbindelse med at bruge e-conomic :)

Løsning 1:
http://wiki2.e-conomic.dk/salg/opsaetning/design-og-layout-flere-bankkonti

Løsning 2:
http://wiki2.e-conomic.dk/salg/opsaetning/design-og-layout-flere-bankkonti-2
Vi har nu rettet løsning 1, så der er en god guide i stedet for den gamle video :)