Lægge et "er betalt"-overlay ind i betalte fakturaer (PDF)?

+4
Hej E-conomic

BillysBilling og Dinero har begge en smart indbygget funktion, som laver et "Er Betalt"-overlay på fakturaen (PDF'en), hvis fakturaen er betalt. F.eks. står der "betalt" med skå tekst  (fra kant til kant) i højre top af fakturaen hos dem. Det står med flotte grønne bogstaver, så det ligner et form for "er betalt"-stempel, som vi kender det fra "gamle dage", hvor fakturaer var skabt i hånden.

Det er virkeligt smart, fordi så ved både vi og kunden det - og der opstår ikke tvivl om den er betalt eller ej. Så skal vi ikke bruge tid på at slå op om den nu også er betalt. Det er en af de småting, som gør at BillysBilling og Dinero på nogle punkter er mere brugervenlig og intuitiv end E-conomic.

Kunne I ikke gøre det sammen? Det er jo blot at aflæse om det ubetalte beløb ("remainder" som det hedder i jeres API) står til nul. I så fald kan I sætte en flot "betalt"-overlay ind i PDF'en på fakturaen. Det gør så at når kunden (eller vi) udskriver fakturaen, så kan man visuelt se, at fakturaen er udlignet (betalt).

For os, som bruger API'en vil det være endnu mere smart, fordi så kan kunden til at starte med se, at den ikke er betalt, men ved senere udskriving af PDF'en kan kunden se, at fakturaen er betalt :-) Eller man kunne sende fakturaen per mail, når den var ubetalt, og sende en ny kopi faktura (samme faktura) per mail, når der er betalt. Forskellen er blot omtalte overlay, hvor der står "betalt" f.eks. i højre top.

Mere af den slags - det hører ikke til i det klassiske bogholderi koncept, men det er voldsomt tidsbesparende, når man har mange fakturaer og det er dejligt intuitivt - og alle er glade. Selv SKAT :-)

Jeg kan ikke komme i tanke om et eneste argument for, hvorfor det ikke skulle realiseres - ligesom hos omtalte 2 konkurrende firmaer, som dog ikke har så omfattede et system som jeres :-)

Nogle af mine kunder forsøger at omgå denne mangel i E-conomic ved at skrive med rød skrift i bunden af fakturaen at den er betalt, men det kan jo kun lade sig gøre, hvis fakturaen er betalt før den bogføres. Derfor ville omtate overlay løse opgaven i de tilfælde, hvor fakturaen ikke er betalt før den bogføres.

Med venlig hilsen

Jens Kirk

Webkonsulenterne

lukket
i Forslag » Andet af (8k points)
status opdateret af
Jeg tilslutter mig dette! Det vil gøre det tidsbesvarende og nemmere med bogføring!

4 Svar

 
Bedste svar
Det virker som en meget oplagt funktion - og jeg kan skam godt forstå, at systemer, hvor betaling af fakturaer typisk foregår ved at sætte et flueben, har det som standard.

'Desværre' er e-conomic jo lidt mere fleksibelt her, idet en faktura kan være helt eller delvist krediteret, helt eller delvist betalt, og diverse kombinationer heraf :-)

Desuagtet, at dét, man gerne vil informere kunden om, typisk er, om der er noget udestående på fakturaen, vil det jo være faktuelt forkert at skrive, at den er "Betalt", hvis den reelt er krediteret.

Man kunne selvfølgelig snildt starte med at muliggøre visning af noget ekstra information - som 'overlay' eller andet - ifald fakturaen er 100% dækket af én eller flere _betalinger_. Således, at ifald den enten ikke er fuldt udlignet, eller der deri indgår andet end betalinger, vises det ikke.

Hvad tænker I?

 

Mvh.

Christian Estrup

Chief Product Architect

 

image

 

e-conomic er et produkt fra

Visma e-conomic A/S

Langebrogade 1, 1411 København K

CVR-nummer: 29403473

Forslag af (20.4k points)
valgt som bedste svar af
Super godt :-) Lad os starte med det :-)
Jeg tilslutter mig dette! Det vil gøre det tidsbesvarende og nemmere med bogføring!
Forslag af (210 points)
Fed idé - jeg stemmer for!
Forslag af (2.2k points)
Hej E-conomic :-) Har I tid til at svare på denne? :-)

Med venlig hilsen

Jens Kirk

Webkonsulenterne

Forslag af (8k points)
Hej Jens

Det kunne godt se ud som om, at vi ikke havde tid ;)

Spøg til side. Jeg ved ikke, hvordan opslaget her er gået under radereren, men det er selvfølgelig ikke i orden, så det vil jeg gerne undskylde for.

Jeg har prøvet at vende dit forslag internt. Jeg kan sagtens se, at det visuelt ville være godt at have denne mulighed. Jeg må bare konstatere, at vores udviklere ikke har valgt prioritere dette.
Jeg vil ikke smide ideen helt ud, da den giver god mening. Det betyder jeg gemmer ideen i vores idebank til fremtidig planlægning.

Endnu engang vil jeg gerne undskylde for, at du ikke har fået svar i så lang tid.