Tilbageførsel af flere posteringer

0
Jeg ved, at det ikke er ligefrem meningen, at e-conomic's funktionalitet indrettes primært til at tilgodese de brugere, der ligesom mig, laver mange fejl - men jeg har en bøn...

Sidste april, posteret jeg og bogførte hele første kvartal - før jeg fik det råd fra min revisor om at lade kassekladden stå ubogført, sålkedes at hun hurtigt og nemt kunne rette mine fejl, før posteringerne blev bogført - en fremgangsmåde som jeg nu arbejder med.

Jeg er p.t. i gang med at postere resten af 2014, og i det år, der er gået, har jeg lært og fattet en del mere om de grundlæggende bogføringsprincipper - således at April - Dec bliver forhåbentligt nemmere for revisoren at tilrette.

Nu står jeg med første kvartal 2014, og vil gerne slette disse poster og postere dem på ny - således at det jeg aflevere til revisoren er - inden for min evner - så godt som overhoved muligt. Dte er ikke bare et spørgsmål og fagligstolthed (hvilket det jo også er) men også om at spare på eksterne omkostninger til at rette noget, jeg selv vil kunne rette.

Så vidt jeg forstår det, så kan enkelte posteringer tilbageføres - men kun én ad gangen. Når jeg tilbagefører disse - og mange skal slettes og posteres påny med rette bilag, dato og konti m.v. - så dropper jeg dem til et midlertidig kassekladde - indtil jeg har gennemføre genpostering (det foretrækker jeg - at postere på ny på grundlag af ny import fra indskannet, frem for at rette - da der er en del rod i sidst års arbejde)

Derfor vil det være godt - hvis man havde mulighed for at tilbageføre flere poster i én operation - og f.eks. sende disse alle til samme (for mig miderltidig kassekladde).

Ligeledes - hvis man absolut skal tilbageføre én post ad gangen, vil det være meget nemmer, hvis når man så vender tilbage til "find bilag" vinuet, at man fik samme søgningsperiode, som ved sidste opslag - altså fremfor at skulle skrive data start og slut hver gang for de ca. 80 stk posteringer, der er tale om.

Endeligt - når man som jeg anvender flere kassekladder samtidigt - vevidende at visse kladder er kun miderlidigt - vil det være godt at man på den enkelte kladde havde et flueben, hvorved man kunne eksludere indeholdet af denne kladde fra evt. saldorapportudskrivninger - hvor man ellers har valgt "inkludere ikke-bogført kladdeposteringer. Logikken her er enkelt - jeg arbejder p.t. i to-tre uger med at forberede og postere kassekladder som revisoren skal godkende og bogføre, og undervejs har brug for at træk en balans - som natuirligvis kun er retvisende, hvis de posteringer på ikke bogførte kladder medtages - med undtagelse naturligvis af den/de kladder, som jeg er bevidst om, skal ikke med i balanceudskriftet. Her skal min tilbageførte posteringer (som jeg kun beholder i nogle dage for at gå med livrem og sæler) definitivt ikke med i balancen. Spørgsmålet er - kan det lade sig gøre?

 

mvh/Adrian
spurgt 16 Feb, 2015 i Spørgsmål » e-conomic generelt af channel6dk (2,190 points)
gen-kategoriseret 10 Mar, 2015 af Camilla Jesswein

1 Svar

Hej Adrian

Mange tak for dit indlægsmiley
Jeg kan af vores arkiv se, at du har været i kontakt med min kollega Casper herinde vedr. ovenstående udfordring og du derudover også har haft kontakt med din revisor og han har hjulpet dig til, at få det rettet.

Super godt at høre, at du er begyndt at stå med din kladde åben indtil balancen er afstemt og først efter afstemning bogfører denne, det er en af de rigtig gode funktioner i e-conomic, der gør det nemmere at foretage rettelser.

I e-conomic er det muligt for dig at tilbageføre flere posteringer på en gang, det er dog ikke på helt samme måde, som kun ved en, men det vil kunne lade sig gøre.
Det du gør er, at du går ind under regnskab-->søgning og lister-->posteringer (find bilag) herinde fra, kan du søge på et dato interval og du får herefter de posteringer frem på skærmen, som du ønsker at tilbageføre. Efterfølgende får du vist dette i Excel og gemmer det ned i en CSV. semikolonsepareret fil. Efterfølgende går du ind i en ny tom kassekladde og importerer dine posteringer. Det er vigtigt, når du indlæser disse posteringer i din kassekladde, at du i toppen af import vinduet sætte flueben i "vend fortegn", så den tilbagefører posteringerne.

Når de herefter ligger i kladden, så venter du med at bogfører til du har gennemgået din saldobalance og dine kontokort, for at se om de er tilbageført, ved at sætte flueben i "medtag kladdeposteringer".
Herefter kan du gå ind og lave de korrekte posteringer. Enten ved at begynde forfra eller du igen kan eksportere og importere dine posteringer hvor du ikke sætter flueben i "vend fortegn" så de kommer ind korrekt, og så kan du efterfølgende lave til rettelser.

At lave en delvis "medtage kladdeposteringer" under rapporter vil desværre ikke blive en mulighed. Der er her en del tekniske udfordringer i forhold til hvordan den skal kigge på posteringerne og adskille disse fra om de skal medtages eller ej, derfor så har vi lavet en enten eller løsning på dette.

Jeg håber dette vil kunne hjælpe dig til hurtigere at kunne tilbageføre dine posteringer en anden gang. smiley


Med venlig hilsen

Camilla Jesswein

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

besvaret 10 Mar, 2015 Spørgsmål af Camilla Jesswein (29,860 points)