Informizely customer feedback surveys




Se de seneste forbedringer




Anlægskartoteket

0
I forbindelse med den nye prisstruktur bliver anlægskartoteket fremover inkluderet i abonnementet. En af mine kunder har et næsten ikke eksisterende behov for et anlægskartotek, men for at benytte modulet i forbindelse med årsafslutningen pr. 31.12.2014, har jeg aktiveret modulet før tid mod en passende betaling.

Et lidt møjsommeligt projekt at implementere, men det lader sig gøre.

Efter opsætningen vil jeg registrere et anlægsaktiv anskaffet i løbet af 2014 og derefter foretage den dertil hørende afskrivning. MEN så opdager jeg, at man kan kun afskrive månedsvis og ikke for en bestemt periode. Hvem foretager i dag månedlige afskrivninger?

Det må være muligt at vælge en periode pr. aktiv, f.eks. 01.07.-31.12., 01.04.-31.12. eller for hele året med bogføringsdato lig periodens ultimodato.

Tænk at have 50 aktiver, der skal afskrives hver måned. Det giver 1.200 posteringer. Men alt tæller i antal posteringer/år.

Dette indlæg er tænkt som et forslag til at ændre periode-registreringen af afskrivninger.
i Forslag » Andet af (26.5k points)
status opdateret af 🔒

1 Svar

Hej Erik,
 

Mange tak for dit indlæg.
 

Først og fremmest er jeg ked af du oplever at det er et møjsommeligt projekt at gøre brug af vores modul. Det er bestemt ikke meningen. Tag endelig fat i supporten, hvis der er noget du sidder og slås med – så skal vi nok hjælpe dig med oprettelsen.

 
Det er helt korrekt forstået, at modulet afskriver pr. måned. Dette gøres for at få månedsrapporterne til at se mere retvisende ud, så man kan medtage sine afskrivninger fordelt på hele året, i stedet for blot at køre omkostningen i regnskabsårets sidste måned. Denne måde at køre afskrivningerne på, er muligvis over behov, for virksomheder som ikke benytter månedsrapporter. Dog skal vi gerne have et modul som flest mulige af vores kunder vil kunne gøre brug af.

 
At ændre denne funktion er som udgangspunkt ikke noget vi har i sinde. Grunden til det er, at større virksomheder med fx 50 aktiver, som du skriver, gør oftere brug af månedsrapporter, og her vil det altså give mening at få fordelt afskrivningerne ud pr. måned. Har man et minimalt behov – fx kun 1 aktiv, så kan man klare sig uden at gøre brug af modulet, og lave posteringen finansmæssigt. Det skal jo gerne give mening og være tidsbesparende at bruge modulet. Er man en lille virksomhed og har måske 5 aktiver, og kan spare tid ved at bruge modulet, vil det dog systemmæssigt stadig afskrive pr. måned.

Man kan vente med at lave disse afskrivninger indtil årsafslutning, og så blot vælge at afskrive for den sidste måned i regnskabsåret. Så vil du nøjes med at lave afskrivningerne én gang, men den vil stadig afskrive for hver måned – hele året. Der vil dog i den forbindelse ikke være en posteringsmæssig gevinst.

 
Da man kan gøre som ovenstående – når behovet ikke er større, er det derfor som udgangspunkt ikke noget, der vil komme ændringer til i nærmeste fremtid.
 

Jeg håber mit svar giver mening for dig, samt forståelse for, hvorfor vi ikke vil prioritere at bruge ressourcer på dette.

<p>     <strong>Med venlig hilsen</strong></p> <p>     <strong>Magnus Hyllested Börgesen<mhb@e-conomic.com> </strong></p> <p>     <strong><img alt="" src=" style="width: 200px; height: 60px; " /></strong></p> <p>     <a href="http://www.e-conomic.dk/"><strong>Online regnskabsprogram</strong></a><br />     &nbsp;</p> <ul>     <li>         <a href="http://www.e-conomic.dk/support">e-conomic support</a>&nbsp;- &nbsp;Din vej til vores support</li>     <li>         <a href="http://wiki.e-conomic.dk/">e-copedia</a>&nbsp;- Opslagsværk om e-conomic</li>     <li>         <a href="http://blog.e-conomic.dk/">e-conomic blog</a>&nbsp;- Hold dig opdateret</li> </ul>
Forslag af 🔒 (8.2k points)