Informizely customer feedback surveys




Se de seneste forbedringer




Mulighed for proforma faktura

+1
Vi savner også en funktion til at lave proforma faktura.

Da vi bruger lager modulet, og derfor bruger ordredelen til at holde styr på lagerbeholdning, så kan vi ikke bruge den vejledning du henviser til på e-copedia.

Jeg savner meget simpelt en knap så man kan udskrive en proforma faktura, med et nummer som ikke indgår i den samme serie som de andre fakturaer, og med overskriften proforma faktura.

Vi sælger til nogle kunder som noglegange skal forudbetale, og da de nogle gange afmelder ordren efter vi er klar til at sende den så har vi brug for at sende dem en proforma faktura, så vi efterfølgende kan bogføre forsendelsen når den er betalt.
relateret til et svar til: Pro forma faktura
i Forslag » Andet af (3.3k points)
status opdateret af

2 Svar

Til det vil jeg blot sige, at hvis du har danske kunder, der skal forudbetale, skal du konsultere Moms-loven først, idet forudbetalinger er momspligtige.

Lav et nyt varenummer, som du bruger til at styre forudbetalingerne med, som er momspligtigt og sender finansposterne på en konto for forudbetalinger fra kunder og på udgående moms.

Når du fakturerer den endelige leverance, anvender du igen det nye varenummer med omvendt fortegn og forudbetalingsbeløbet excl. moms. Så nulstilles kontoen for forudbetalinger og udgående moms registreres for restbeløbet.
Forslag af (26.5k points)
Hej Bjørn.

Tak for dit indlæg.

Desværre er det sådan, at det som udgangspunkt ikke er muligt at lave en proforma faktura i e-conomic. Dog har vi det lille cowboy trick på vores e-copedia, som du også har været inde og læse om. Du er så i den situation, hvor du benytter både tilbud- og ordreskabelonen, så du kan ikke bruge dette trick. ØV!

Muligheden for at lave en proforma faktura på anden vis, i e-conomic, er ikke noget der kommer.

Udfordring vedr. forudbetalingerne, kan regnskabsmæssigt løses på den måde som Erik skriver, du vil så bare ikke kunne få den ønskede proforma faktura på det.

<p>     Med venlig hilsen</p> <p>     <strong>Christina Heckmann</strong></p> <p>     <strong>
Forslag af (13.4k points)