Informizely customer feedback surveys

Debitorgrupper styrer kontering i resultatopgørelsen

+1
Jeg mangler at kunne opsætte debitorgrupper således at kunden/debitoren bestemmer konteringen i resultatopgørelsen.

Det er i C5 muligt at styrer konteringen på både debitor- og varegrupper.

Jeg har en del kunder der  i dag kører C5 men som jeg overvejer at flytte til e-conomic. Det vil ikke være muligt for dem hvis ikke den facilitet implementeres.

Jeg forstiller mig en løsning, hvor man på debitorgruppen kan opsætte omsætningskonto samt en samle konto.

Det vil give en mere informativ resultatopgørelse til glæde for kunden/brugere af samme.

Med venlig hilsen

Kathrine
i Forslag » Andet af (130 points)
status opdateret af

3 Svar

Hej Kathrine

 

Tusind tak for din henvendelse og dit forslag her.

 

I e-conomic konteres omsætningen efter varegrupper, og denne kan som sådan specificeres i høj grad, helt styret af hvor mange varegrupper du ønsker at oprette.
Det er ikke første gang jeg hører om denne udfordring ved skift fra et andet økonomisystem, og det bunder jo som oftest I at resultatopgørelsen indeholder adskillige omsætningskonti.

 

Hensigten I e-conomic er, at vi som udgangspunkt vil samle omsætningen på én eller et par omsætningskonti. Det rapporteringsbehov og information de forskellige omsætningskonti tidligere har givet, vil så kunne håndteres af vores omsætningsstatistik, hvor man kan se hvilke kunder der har båret mest af omsætningen, og/eller hvilke varer der har båret mest af omsætningen, bedst DG mv.

 

En ændring i vores funktionalitet af omsætningskontering ville være en ændring af et meget gennemgribende princip i e-conomic, og står ikke til at ske lige i øjeblikket.
Jeg håber derfor at ovenstående kan give lidt afklaring og måske nogle nye muligheder i forhold til måske at ændre virksomhedens opbygning af kontoplan eller lignende.

 

Lad mig høre dine tanker herom smiley


Med venlig hilsen

Lauris Sørensen

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (34.9k points)
Hej Lauris

Jeg kan godt se hvis hensigten er kun at have en omsætning konto.

Men min hensigt er at give regnskabsbrugeren det view der er hensigtsmæssigt i den enkeltes tilfælde.

Vi mener, at er det for nogle, er situationsbestemte visninger der giver regnskabsbrugeren (afdelingen, banken, kunden m.v.) netop de oplysninger de ønsker eller skal bruge, som styringsredskab i dagligdagen.

Vi vil gerne opfylde de af regnskabsbrugerne stillede behov. Ikke begrænses :o)

Vi er nye med hensyn til E-conomic. Vi har som revisionsfirma anbefalet vores kunder at bruge C5 i mange år. Jeg gætter på, at vi har mellem 60-80 kunder der benytter det. Flere skal til at tage stilling til hvad de gør når/hvis de ikke længere kan købe moduler til C5. Vi har købt nogle nye kunder og flere af disse er hos Jer. Dette gjorde at vi kiggede jeres vej.

Det er jo svært at føle man bliver begrænset. Flere kunder har brugt at sælge varer der ikke fordeles efter hvilken vare det er men hvem der har købt den. Det kan være geografisk eller bare et godt overblik til banken eller ledelsen om hvem sælger vi til. Jeg ved I skriver at man kan bruge en specifikation men min kunde vil ikke ændre på resultatopgørelsen bare fordi jeg ønsker at bruge jeres program.

Jeg synes umiddelbart at der er mange rigtig gode faciliteter i E-conomic og mener bare dette kunne være endnu en :o)

Den øgede fleksibilitet vil give mulighederne vi kender fra andre systemer.

Vi har integration til og fra vores Focus-It hvilket også gør at vi også begrænses der. Der er også integration  til/fra C5.

Jeg tror, at jeg vil kunne bruge jeres program hos flere af vores kunder.

Det kan være at der er meget at håbe at I kunne implementere det men som vi siger mirakler tager bare lidt længere tid :o) Og jeg kan godt vente til i næste uge. :o)

Med venlig hilsen
Kathrine

Hej igen Kathrine.

 

Tak for den hurtige tilbagemelding :)

 

Vi gør selvfølgelig alt hvad vi kan for at opfylde alle behov for de virksomheder der bruger vores system. Med dette sagt har vi jo også givet os selv den store og ret ambitiøse opgave, at vi skal kunne gøre dette med en standardiseret løsning.

 

Den helt store fordel ved dette er, at alle felter, funktioner, og alt andet er ens for alle. Dette gør det super nemt at administrere flere forskellige kunder der bruger e-conomic, og det gør det ligeledes rigtig nemt at være bruger af e-conomic.

 

Hvor der er fordele er der indimellem også ulemper. Her er ulempen jo så helt klart at vi har "begrænsninger" i forhold til at lave virksomhedsspecifikke løsninger. 
Som oftest kan der dog laves nogle opsætninger der gør at vi kan arbejde omkring de fleste af disse "begrænsniger".

 

Som i dit tilfælde, kan der oprettes flere varegrupper og varenumre, som kan sikre at du får omsætningen bogført på de korrekte konti i resultatopgørelsen.
Hvis du sidder med den specifikke kundesag, så kan du altid tage fat I os inde på supporten, og så hjælper vi hjertens gerne med at lave den mest hensigtsmæssige opsætning.

 

Speaking of miracles, så har jeg fundet denne lille lækkerbisken frem til dig.
Der viser hvordan du laver integration mellem Focus IT og e-conomic. Så har jeg forhåbentligt ryddet nogle af begrænsningerne af vejen. 


Med venlig hilsen

Lauris Sørensen

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (34.9k points)
OBS!
Link til integration med andre afslutningsværktøjer og lønsystemer:
http://wiki2.e-conomic.dk/integration/
Hejsa

Jeg synes bare det er ret på jysk træls at skulle lave 15 ens varer fordi den faktureres til 15 forskellige kunder ... og med de fejl muligheder det giver. Jeg hjalp en kunden den anden da og der var der 4 ens vare samme tekst kun varegruppen var forskellig. Man kan jo da godt huske 4 numre men flere ... jeg tror der bliver for mange fejl.

Desværre for jeg synes det er et godt system. Med alle de mulige app mm i tilbyder tænker jeg dette måtte være simpelt :o)

Tak for linket men jeg har før jul lavet integrationen og laver dem i takt med de kommer :o)

Håber stadig på du kan trylle :o)og se muligheder i mit forslag.

God dag
Kathrine
Hej igen

Jeg er med i en brugergruppe hvor FSR udvikler deres kvalitetstyringsværktøj i Caseware og hvor jeg blandt andre kommer med feedback på deres program og ideer.

Der blev på mødet i går nævnt at E-conomic ville være et godt system og nemt kunne integreres/importeres data fra. Så det var jo godt for jer :o).

Men ... de lægger op til at der er flere/mange forskellige omsætningskonti og det er jo lige vand på min mølle.

Jeg talte med Carl-Helge fra Caseware om e-conomic han var ikke opmærksom på at det kun var meningen at der skulle være en omsætningskonto.

Det mente han, som jeg, ikke helt kan gøre det.

Da Caseware bliver Foreningens for Danske Revisorer(FSR) bud på et system til vores lovpligtige kvalitetssikring og dermed udbudt til alle danske revisorer kan det da være at det kunne betyde noget for jer. Tænker hvis Caseware ligefrem anbefaler det eller ikke.

Jeg synes lige du skulle vide det. Men sig til hvis du vil have en snak om det :o)

Med venlig hilsen

Kathrine
Hej Kathrine

Tusind tak for din feedback til dette.
Ja det er selvfølgelig altid rart at branchen bakker op om vores produkt, og finder det anvendeligt :)

Som nævnt tidligere, så er vi på ingen måde begrænset til én omsætningskonto, du kan operere med 100 omsætningskonti hvis du ønsker det. Begrænsningen ligger dog på at der konteres igennem varegruppen. Det jeg i tillæg også har nævnt er at vi som udgangspunkt vil kunne klare os med én, fordi vi har statistikker på vare/kunde niveau der gør at den rapportering som flere omsætningskonti vil give, kan skabes andetsteds.

Min helt subjektive holdning vil være at det som udgangspunkt er rigtig hensigtsmæssigt at have en omsætning pr. produktgruppe, hvilket jo går glimrende i spænd med at der konteres fra varegruppen.
I dit tilfælde må jeg antage at der er tale om nogle kunder der er så store eller grupperet på en måde, der gør det hensigtsmæssigt at de har en omsætningskonto hver.

For nuværende ligger det som sagt ikke i udsigten at vi ændrer vores konteringsprincipper i forbindelse med omsætningen, jeg vil selvfølgelig notere mig dette og løbende holde øje med dit indlæg, skulle efterspørgslen på dette stige signifikant, så vil vi naturligvis være rede til at genoverveje denne beslutning.

Slutteligt vil jeg meget gerne takke dig for dit feedback og dit engagement, og jeg håber naturligvis at du vil blive ved med at komme med forslag til at forbedre e-conomic.

Med venlig hilsen

Lauris Sørensen

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (34.9k points)