Hjælp til bankafstemning

+2
I forbindelse med bankafstemningen ville det være rart med en funktion der eksporterer alle ikke afstemte bankposteringer til excel i et hug.
i Forslag » Andet af (630 points)
status opdateret af

2 Svar

Hej Flunte70,

Mange tak for dit indlæg og dit forbedringsforslag til e-conomic smiley

Jeg vil meget høre mere omkring hvordan du arbejder? Så kan det være jeg kan nogle tricks der kan effektivisere dit arbejdsflow.

Dit svar kan jeg bruge til, at forstå hvorfor du har behov for at få udlæst de poster, som ikke er afstemt, til Excel.

Min første tanke er, at du kan sortere på banksiden så du kun får vist posteringer som ikke er afstemt. Herefter kan du hurtigt overføre dem til en kassekladde, og eksportere denne i excel.

Det gør du ved at trykke på det grønne ikon og få det til at blive orange - så står der kun de ikke-godkendte posteringer tilbage på listen. Se billede.

Herefter kan du markere alle og trykke overfør. Se billede 2.

Når du har været disse ting igennem åbner der sig et vindue hvor du kan vælge en kassekladde at overføre posteringerne til. Herefter kan du ekporterer til excel med en knap oppe i højre hjørne, som normalt.

Vi er altid åbne for forslag, og diskuterer det gerne internt, men vi vil rigtig gerne forstå dit behov, så vi om muligt kan finde den helt korrekte løsning, som også kan løse lignende udfordringer for andre kunder.

Jeg vil derfor meget gerne høre hvorfor der er behov for en ”eksporter til excel”-knap i bankafstemningen.

Jeg ser frem til at høre fra dig smiley


Med venlig hilsen

Magnus Hyllested Börgesen

Online regnskabsprogram
 

Forslag af (8.2k points)
Sortering på banksiden kan så vidt jeg ved kun ske pr. måned - men det kunne være ønskeligt at det kunne ske på tværs af flere måneder.

Jeg er i tvivl om knappen "overfør" som du henviser til; så vidt jeg ved bruges den til at overføre til klassekladden (ikke til excel)?

Mindre virksomheder som min, kan somme tider godt være flere måneder bagud med bogføringen, og hvis dette er tilfældet, skal man kunne finde tilbage til fysiske fakturaer, fakturaer modtaget på mails eller som skal findes ved at logge på en leverandør, hvilket kan tage en del tid, hvis dette skal gøres ved at hoppe ind og ud af bankafstemningen.

I stedet ville det være fint, hvis man kunne få et hurtigt overblik over alle åbne poster i excel, så man kunne bruge denne til at søge efter alle fakturaerne.
Forslag af (630 points)
Hej igen Flunte70,

Jeg undskylder mit sene svar – og takker dig mange gange for den uddybende forklaring.

Det er helt korrekt forstået at knappen ”overfør” overfører til kassekladden og ikke til Excel.
Når du har fået posteringerne over i kassekladden kan du nemt og hurtigt trykke på en knap oppe til højre, og få det vist i excel.

Ved at gøre som jeg foreslog i mit første svar vil du altså få den ønskede excel-liste, samt du har fået alle poster som mangler at blive bogført over i kassekladden – så er det bare med at få dem bogført efterfølgende 

Det er helt korrekt, at vi i bankafstemningen kun kan få perioderne vist pr. måned.
Vi er opmærksomme på at der er et ønske omkring at ændre perioden. Desværre vil det ikke blive implementeret for nu, da vi går ind og kigger på vores ressourcer i forhold til anden vedligehold i systemet. Vi kigger også på efterspørgslen efter dette og da denne ikke er stor samt den måde arbejdsgangen er tiltænkt nu, så vil det ikke blive prioriteret på nuværende tidspunkt.

Undskylder endnu engang for mit sene svar, og jeg håber det giver forståelse for vores beslutning om ikke at implementere.