Leverandør varenumre & salgs varenummer

0
Hej e-conomic,

Vi har en mængde løsdele vi køber fra diverse leverandører som har deres egne varenumre som vores kunder aldrig ser da de indgår i et færdigt produkt hvor varen er samlet. (her ville det være FEDT hvis I kunne klare styklister, men det er vidst uddebateret i andre tråde o_O).

Enkelte af disse varer bliver brugt som tilføjelse til færdige varer, men da vi ikke ønsker vores kunder skal bestille udfra nogle lange og ofte komplicerede varenumre, ville det være rart hvis en af følgende muligheder var tilstede:

a) Et varenummer kunne have et alias for specifikke debitorgrupper

b) To varenumre kunne kædes sammen så "hovedvarenumret" kunne håndtere lagerbeholdningen og "salgsvarenummeret" trak fra lager osv. på "hovedvarenumret".

Jeg håber det er noget I ville tage til overvejelse, da jeg er sikker på der er flere af os brugere der kunne få glæde af en sådan funktion.
i Forslag » Lagerstyring af (190 points)
status opdateret af

1 Svar

Hej Christian

 

Tak for dit indlæg og dine løsningsforslag.

 

Omend jeg gerne ville give dig styklister har du helt ret, det er efterhånden uddebateret. Vores lagermodul blev målt og vejet, og fundet for let. Er du bekendt med de eksisterende "cowboytricks" ifht. stående lagerkladder mv.?

 

I forhold til at have et salgsvarenummer kan jeg sagtens følge din pointe i forhold til ikke at ville vise kunden det lange og komplicerede varenummer. Jeg har dog et par alternativer der muligvis kan anvendes. Du kunne vælge udelukkende at bruge de lange og komplicerede varenumre som leverandør varenumre. Dette vil tillade at du kan anvende feltet til det "almindelige" varenummer som "salgsnumre". Leverandørnumrene kan naturligvis anvendes i forbindelse med køb fra din leverandør. 

 

Et alternativ til ovenstående er, at du simpelthen opretter endnu en vare med et "salgsnummer" og inden du påfører denne fakturaen, så regulerer du det nødvendige antal. Fra vare1(langt/kompliceret) til vare2(salgsnummer).

 

Lad mig høre dine tanker om ovenstående mulige løsningsforslag. Som udgangspunkt ser jeg ikke grundlag for at implementere dit forslag for nuværende. Hvorfor jeg, i første omgang, vil markere indlægget som "implementeres ikke".


Med venlig hilsen

Lauris Sørensen

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (34.9k points)
Hej Lauris,

Tag lige og skriv det på jeres salgsside til lager modulet...
"Lager modulet er blevet vejet og fundet for let, vi vil kun have jeres penge, men vi gider sgu ikke udvikle på det"