forum

Debat om e-conomic regnskabsprogram

Spærring bogføring lukkede år

0
Hej

I har for et stykke tid siden spærret - så man ikke længere kan postere i lukkede år.

Tidligere fik man blot en advarsel - og hvis man prøvede så fik man følgende dialogboks:

Perioden er afsluttet.
Vil du postere i en afsluttet periode?
Ja           Nej

nu får man følgende spærring:
Datoen 03-11-2010 ligger i det afsluttede regnskabsår 2010.
Åbn regnskabsåret igen, inden du opretter posteringer på denne dato.

I begyndelsen var jeg ikke helt tilfreds med jeres beslutning - men efter lidt tilvænning, så er det faktisk det rigtige - at der kun kan bogføres hvis året er åbent.

men - men - men
I dag kom vi til at klikke på tilbagefør på en postering fra 2010 - og der har I ikke ændret noget, dvs. her får vi den gamle dialogboks - vi prøvede for sjov skyld at føre den helt igennem - og der kom ikke yderligere spærring - vi fik altså bogført posteringen selv om 2010 er afsluttet.

Det lyder som en smutter - altså at I ikke har fået lukket for denne mulighed for at bogføre i lukkede regnskabsår.
spurgt 3 Nov, 2011 i Forslag » e-conomic generelt af Leo Lund (4,130 points)
status opdateret 16 Aug, 2013 af christinaheckmann

1 Svar

Hej Leo,

Det har du ret i. Det ser umiddelbart ud som om vi ikke helt grundige nok i oprydningen. Jeg er glad for du siger det giver mening, at vi har gjort at det ikke kan lade sig gøre(i de fleste tilfælde  )

Vi oplevede det især her på supporten, at folk havde problemer med at få rapporter til at stemme, og det var netop sket fordi de havde bogført i et afsluttet regnskabsår.

Se evt. nedenstående billede, så advare den dig(med den gamle besked) at du bogfører i en afsluttet periode når du prøver at overføre den til kassekladden, når du så er i kassekladden brokker den sig ikke.

Steffen Ekelund

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

besvaret 4 Nov, 2011 Forslag af Steffen E (151,510 points)
Hej Steffen

Har I fået set på dette - jeg har igen for lidt siden kommet til at kopiere en post fra 2011 - og fik ikke rettet datoen til i år, hvorved den blev dateret i 2011 - som er lukket.

Jeg slettede kladden - så jeg ved ikke om der er en ekstra "stop-klods" bagefter - men blot det at kunne oprette poster i kladden med dato i et afsluttet regnskabsår - det mener jeg er en fejl.

Venlig hilsen

Leo Lund
Erhvervsbogføring
Hej Leo,

Tak for opfølgningen. Jeg synes stadig det giver rigtig god mening. I forhold til prioriteringen af denne opgave, har der dog været ting af endnu højere relevans, hvorfor disse er skubbet ind foran. Jeg vil dog stadig, bringe dette op ved lejlighed, da den helt sikkert også burde lave tjekket der.

mvh
Steffen Ekelund
Vi sætter stor pris på alle de forslag vi løbende får ind, og vi gør hvad vi kan, for at få implementeret så mange som muligt.

Når vi udvælger, hvilke forslag der skal udvikles og implementeres, sker det ved prioritering efter hvilke der giver størst værdi for flest brugere, samt afstemning blandt brugerne. Et forslag er altså ikke garanteret udvikling og kan således blive fravalgt i processen. Med andre ord; DIN mening tæller!

Når vi modtager et forslag sker der følgende:
  • Forslaget gennemlæses, besvares og tagges med “Overvejes”
  • Forslaget er nu klar til at modtage stemmer fra andre brugere
  • Der tages stilling til, om forslaget bliver udført og det tagges derefter som “Planlagt”