Få nu styr på den drift!!??

0
Jeg bruger bestemt ikke e-conomic hver dag, selv om jeg har to regnskaber kørende. MEN jeg synes meget ofte at der er problemer med at få jeres system til at køre stabilt.

Grunden til at jeg skriver til jer, skyldes at det ikke kan være tilfældigt, at jeg så ofte oplever dårlig stabilitet. Jeg tror at alle er klar over at I er vækstet eksplosivt og i den forbindelse har haft svært ved at følge med på driftssiden, men burde I ikke være ved at få styr på det nu?

Jeg føler at det næsten er hver gang jeg logger ind og skal ordne noget vigtigt at systemet enten kører overdrevet langsomt eller slet ikke virker.

Mvh

Mikkel Thrane
i Forslag » Andet af (530 points)
status opdateret af

1 Svar

Hej Mikkel,

 

og mange tak for dit indlæg.

 

Jeg skal selvfølgelig beklage, at du har oplevet forstyrrelser med stabiliteten i e-conomic. I går var det især slemt, da vores server udbydere havde problemer med de servere vi hoster vores applikation på.

Det er selvfølgelig ikke i orden, men da vi ingen kontrol har over vores serverudbyders side af ligningen, er det svært at gøre andet end at gøre vores kunder opmærksomme på, at vi har en fejl, eller at vi kører langsomt - hvilket vi naturligvis gjorde på loginsiden så snart det stod klart for os, hvad problemet var. Dette bestræber vi os på at gøre klart hver gang vi har en fejl der rammer mange kunder, såsom langsom hastighed.

 

Når det så er sagt, så er det klart, at vi som virksomhed selv tager skylden for ustabilitet i forhold til fejl i selve programmet. Vi kører markedspakker ud hver eneste uge, med bug fixes og nye features der skal implementeres i systemet. Vi bestræber os på at udrulle nye features tit - og tager dette forum med i overvejelserne når der skal vælges hvad markedspakken skal indeholde.

Bagsiden af medaljen ved disse markedspakker er, at de kan resultere i, at man oplever en usædvanlig stor load på serverne, og dette resulterer i nedsat hastighed. Dette tager vi naturligvis også højde for, ved at udrulle markedspakker om aftenen hvor den generelle server load er mindre end den er, når folk sidder og arbejder i e-conomic til hverdag - men der kan selvfølgelig stadig være fejl ved markedspakkerne der gør, at du oplever fejl i e-conomic.

 

For at vi kan komme til bunds i denne sag vil jeg dog gerne høre lidt mere ind til hvad de specifikke fejl omhandler. Der er to ting i dit spørgsmål som jeg læser det; nedsat hastighed, og at systemet slet ikke virker - det sidste her, kan du uddybe dette? Hvad er det, der ikke virker, når du åbner e-conomic og oplever fejl? Det kunne være rart at få det udspecificeret, så jeg ved præcist hvad vi taler om. Du må meget gerne skrive til info@e-conomic.dk og forklare situationen, og så kan vi tage den over mail, hvis du synes det er nemmere.

 

Med ønsket om en rigtig god aften,

Med venlig hilsen

Jannik Nielsen

Online regnskabsprogram
 

Forslag af (1.4k points)
Hej Jannik.

Som jeg også skrev, er det forståeligt nok at I har vækstet kraftigt, og det jo ikke uden udfordringer. Men jeg synes at den manglende stabilitet har stået på lidt for længe, og enhver der har været i IT-branchen ved at man kan stille krav til sine udbydere. Ligesom jeg gør nu til jer, gør I (formentligt) det samme til jeres leverandører af driften - og oppetider m.m. Så at sige at "det er ude af jeres hænder" holder ikke vand. Selvfølgelig er det ikke det. I kan jo, i kraft af jeres størrelse, presse jeres driftsudbyder til at levere højere oppetider og bedre stabilitet.
Det er derfor, at det undrer mig, at der bliver ved med at opstå disse driftsproblemer.
I gamle dage lovede driftsudbyderne 98-99.xx% oppetid. Det var vist lidt for meget varm luft, men min driftstid hos jer, har ikke ligget i 90%'erne i det sidste år, og det er det der generer mig.

Jeg har ikke nogle konkrete eksempler, fordi jeg (naturligvis) ikke har skrevet det ned, når jeg har oplevet ustabilitet eller direkte manglende adgang. Men det skal jeg måske til fremad rettet...
Hej Mikkel,

Jeg er på e-conomic alle tider af døgnet, dog mest inden for normal arbejdstid, da jeg bruger systemet til tidsregistrering, og har problemer så sjældent, at jeg dårligt husker den forrige forstyrrelse, når der er en.

Jeg noterer mig også, at e-conomic pligtskyldigt og professionelt rapporterer hver gang, der er problemer.

Der kan selvfølgelig være forhold, der gør, at du rammes anderledes end mig, og dermed får alvorlige gener.

Men med dette forbehold synes jeg, at din kritik er upassende og ikke særlig konkret. Den er støj, som risikerer at stjæle opmærksomhed fra vigtigere problemer.

Personligt kender jeg ikke systemer, hverken lokale eller større netværk, der har en bedre oppetid end e-conomic.

Det kan selvfølgelig skyldes et svagt erfaringsgrundlag hos mig, men jeg synes faktisk, der er grund til at rose e-conomic netop for en høj oppetid og en effektiv kommunikation ved driftsproblemer (som er uundgåelige).

/Bent Kroghly
Hej Bent.

Jeg er da super glad på dine vegne, når du skriver at du ikke oplever de ting jeg gør med e-conomic.

Men når du skriver, at du synes det er upassende og forkert, at jeg skriver om mine oplevelser - er så i mine øjne upassende. Det kunne jo næsten lyde som om du arbejder for e-conomic, eller i hvert fald har en interesse i, at der ikke bliver sagt noget dårligt om systemet.
Det tror jeg da ikke er tilfældet, men super mærkelig kommentar synes jeg.
Som du selv skriver er det muligvis fordi du har et svagt erfaringsgrundlag. Mit er til gengæld stærkt. Vi kører 6-7 online systemer i det daglige, og har gjort det i en årrække, og INGEN af dem har været så ustabilt som e-conomic.
Som jeg skrev til Jannik, vil jeg nu begynde at føre en log over de episoder hvor jeg oplever dårligt drift, og så må vi jo se over den næste tid, hvem der har ret :)
Hej Mikkel,

Nej du har ret i, at jeg ikke arbejder for e-conomic. Så ville jeg ikke have skrevet, som jeg gjorde.

Jeg tror sådan set også, "at du får ret", men at dit problem ikke er så generelt, at det også rammer mig.

Jeg skal ikke gøre mig alt for klog på online systemer, men det kan jo tænkes, at du ligger sådan i systemet, at du altid kommer sidst, når der er kapacitetsproblemer, mens jeg er mere heldig.

Det er jo så et interessant problem, som jeg håber e-conomic finder en løsning på.

/Bent