Registrering af kundeindbetalinger

0

I kassekladden savner jeg mulighed for at kunne taste/søge i feltet ”Øvrig reference” ved registrering af indbetalinger, og herved hente tilknyttet faktura frem til udligning.

Behovet herfor skyldes, at ordrer/fakturaer fra vores webshop sendes direkte til kunden og indlæses herefter til e-conomic, således at vi kun har betalingsreferencen som registreret i feltet ”Øvrig reference”.

Webordren påføres f.eks. betalingsreference ”11111 VISADK” og jeg skal først finde dette nummer i e-conomic og notere tildelt fakturanummer før jeg kan bogføre indbetalingen.

Jeg kender til søgefunktionen Ctrl + F ved at klikke på feltet ’Faktura’ og indtaste den pågældende reference, hvorefter jeg kan udligne. Dette hjælper i øvrigt lidt på det.

Det optimale ville være, at kunne indlæse indbetalinger/bankposteringer til en kladde og udligne automatisk ud fra betalingsreferencen og feltet ”Øvrig reference”.

Måske kommer der i fremtiden nogle muligheder med Bankafstemning, hvor man kan overføre bankposteringer efter type til kassekladden, og kunne udligne via betalingsreferencen.

Kommentar / mulig del-løsning ( Citat af Philip Kofod-Nielsen, e-man ):

At gøre fakturanr.-feltet søgbart vil også betyde, at der skulle kunne søges direkte på et fakturanummer og når man introducere flere søgeparametre i samme felt, så vil der naturligt skulle være et hierarki i hvad der er vigtigst at den søger på. Dette skulle selvsagt være fakturanummeret da det er dette feltet dikterer – så hvor stor en værdi dette reelt ville have i praksis i forhold til de potentielle irritationsmomenter der kan opstå omkring det, er jeg usikker på. Erfaringer fra vores forholdsvis simple søgning blandt varenumre ved fakturaoprettelse har vist os at dette er en svær balance. 

i Forslag » Andet af (430 points)
status opdateret af
Hej Hlundahl
Vi har løst problemet ved at påføre betalingsreferencen fakturanummeret. Dvs fakturanummeret står på bankposteringen. Har du prøvet at løse det den vej.
Mvh
Finn
e-consultic.dk

3 Svar

Hej Finn, Problemet er netop at fakturanummeret ikke kendes på det tidspunkt hvor betalingsreferencen dannes, idet fakturaen sendes direkte til kunden fra vores webshop. Fakturanummeret i e-conomic dannes først på det tidspunkt hvor fakturaen fra webshoppen er indlæst til e-conomic og bogført. Man skulle umiddelbart tro, at andre må have samme udfordring, hvor fakturaen sendes direkte fra webshoppen til kunden, og hvor mængden er noget større. Hvad gør de ?

Mvh Henrik
Forslag af (430 points)
OK,hvis du ikke kan vælge, hvor fakturaen skal ende i e-conomic (igangværende/bogført), må vi finde på noget andet. Når salget er gennemført i webshoppen, så er betalingen det også, så brug en betalingsbetingelse af typen "Betalt kontant", så bliver indbetalingen bogført sammen med fakturaen.
mvh
Finn
e-consultic
Hej Finn,

Ja, det må være dette vi skal... tak for dette forslag, hvilket jeg må se nærmere på, så vi får betalingstypen 'Betalt kontant' automatisk på vore webordrer ved overførsel til i e-conomic.

Mvh

Henrik
Forslag af (430 points)
Hej Henrik

Tak for dit indlæg og forslag.

Min første indskydelse da jeg læste overskriften på dit indlæg, var at give dig Ctrl + F funktionen, men der er du ligesom allerede.
Jeg er dog meget enig i det min kollega Philip skriver, i forhold til de erfaringer vi har gjort os med en meget bred inline search på varenumre i fakturaoprettelse, særligt pga. den forskellige forståelse der kan være for hierarki-opsætningen.

Med den arbejsdgang I har, må jeg lige give lidt kredit til Finn fra e-consultic.dk, det er ikke nogen dum idé at anvende "Betalt kontant" til at få oprettet posteringerne i kassekladden og dermed inklusive automatisk udligning.

På baggrund af de omkringliggende muligheder der er, både i din arbejdsgang og i mange andre henseender, ser jeg på nuværende tidspunkt ikke nødvendigheden for at udvide søgereferencer i feltet "Fakturanummer".

Med venlig hilsen

Lauris Sørensen

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (34.9k points)