Informizely customer feedback surveys




Se de seneste forbedringer




Besværlige konteringer

0
Tænk dig at du har en gruppe af leveradører som alle giver forskellige provisions satser som du vil efter calculere i forhold til salg

 

Eks.

Du Har et salg på 100 Dkk

regnskabet ser sådanne ud

SALG 100 DKK   konteres som et total salg

MOMS 20 DKK    Konteres som ingående MOMS

REST 80 DKK     -

10% PROVISION 8 DKK  Konteres som sum provisions konto

REST 72 DKK   Konteres som skyldig hos leverandør.

 

Som det er i dag vil dette skulle ske manuelt, men hvis man kunne mappe en vare op på en vare gruppe som så vil have en konterings matrix hvor man listede disse kontoer så man havde en sum konto til state stik.

 

Samme princip ville kunne bruges på logistik firmaer hvor der er Co2 Afgift med mere som skal fra regnes på Benzin mm.

Så grundlæggende en mulighed for at kontere i forhold til vare/varegrupper men hvor du kontere med procentsatser og før eller efter moms, sådan at man kan lave automatisk regnskab på de lidt mere problematiske regnskaber hvor der er udeling af midler i forhold til et vist regelsæt.
lukket med noten: Inaktiv
i Forslag » Andet af (120 points)
lukket af

1 Svar

Hej Kent

Tak for din henvendelse og det meget spændende forslag.

Vi har jo allerede nogle funktioner i e-conomic der bevæger sig i noget der minder om den boldgade du befinder dig i, i ovenstående forslag.
Her tænker jeg f.eks. på vores betalingsbetingelse Factoring, som kan anvendes til at fordele beløbet af en faktura forhodsmæssigt i % satser, f.eks. 92%-8% som i dit tilfælde ville være ideelt.

Det skal dog nævnes at denne fordeling er foretaget ud fra debitor-kontoen, altså dit tilgodehavende, hvorfor dette er en bruttobeløbsfordeling der indeholder momsen.

Nu er der et lille mix af begreber i forhold til salg og leverandører, så jeg er muligvis nødt til at have udspecificeret hvordan du forestiller dig at denne kontering skulle foregå. I dit givne eksempel nævner du at kontering skal være 8% på provisionskonto og 92% skyldig på leverandøren, hvilket som udgangspunkt ikke giver så meget mening i forhold til et salg.

Som udgangspunkt har jeg svært ved at se at vi kan indføre mere kompleksitet i varegrupperne, der allerede håndterer salgsmomsen, hvilket i mange henseender er alt rigeligt i forhold til kompleks funktionalitet hos slutbrugeren. Dette skal naturligvis ikke afholde os fra at sondere terænnet, så hvis du kunne prøve at opstille et nyt specificeret tænkt eksemple, vil jeg genbesøge forslaget og vurdere mulighederne.

<p dir="ltr">Venlig hilsen/Best regards</p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> <p dir="ltr"><b>Lauris P. Sørensen</b></p> <p dir="ltr">Team Scale, Planet WOW</p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> <p dir="ltr"><img src=" width="258" height="27" /></p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> <p dir="ltr">e-conomic er et produkt fra</p> <p dir="ltr">Visma e-conomic A/S</p> <p dir="ltr">Gærtorvet 1, 1799 København V</p> <p dir="ltr">CVR-nummer: 29403473</p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> Hvis du gerne vil have indflydelse på de næste forbedringer, så er du velkommen til at besøge vores liste over forslag vi på nuværende tidspunkt overvejer. <br>- <a href="https://forum.e-conomic.dk/tag/overvejes"> Hop herind og stem på de forslag du er enig i! </a></p>
Forslag af (35.0k points)