Told tarif kode og oprindelses land på faktura

+3
Hejsa,

Når der sendes faktura udenfor EU er det i dag et krav i stort set alle lande at, told tarif koden fremgår for den enkelte vare samt oprindelses land.

Funktionen kan sammenlignes med vægt og volumen på en vare.

Uden told tarif og oprindelses land på en faktura vil mange lande nægte at importerer varen. Hvorfor er det ikke muligt i e-conomic at tilføje som minimum en told tarif, dette er jo i dag et must. Det er jo ikke anderledes en vægt og volumen. Oprindelses land er knap så almindeligt men noget som kommer mere og mere.

Mvh Jesper Friis
i Forslag » Salg af (500 points)
status opdateret af
Vi savner også et felt til HS kode på den enkelte vare og hvis efterspørgslen på dette felt var steget fra 2014 til 2018 på dette, så er det nok endnu mere nu...

Ville det ikke være muligt, at I kigger på dette igen?

4 Svar

Jeg har efterspurgt det samme her

http://forum.e-conomic.dk/13182/sammenregning-til-told-og-skat-ved-eksport 

Kom nu e-conomic

Forslag af (3.3k points)
Hej Jesper og Bjørn

Vi har en del erfaring med toldområdet og har lavet et par løninger/apps til e-conomic.

Jeg vil tro vi også kunne klare den opgave så hvis i vil have en uforpligtet snak så kontakt mig enten per telelfon 7025 7600 eller mail php@itnvision.dk.

Med venlig hilsen

Per Holm-Pedersen

facebook.com/itnvision
Forslag af (18k points)
Hej Per,
Tak for hjælpen men jeg mener/håber og forventer det er noget som e conomic skal kunne løse. Jeg ser ingen grund til at bruge en app for at få en told tarif på en faktura. Hvis man kan få vægt og mål med kan man også få told tarif, det er trods alt helt normalt ved export i dag!
MVH Jesper
Hej Jesper

Lige for at være helt sikker på hvor meget du forventer af en funktion som dette.

Er det du efterspørger muligheden for at få et ekstra felt på varen hvor du kan tilføje tarif-kode og oprindelsesland, så det kan fremgå på fakturaen som en kolonne for sig selv på lige fod med f.eks. varenr., navn, pris osv.?

Eller er der også noget raporteringsmæssigt i dit forslag?

Hvad kunne du evt. godt tænke dig at felter til tarifkode og oprindelsesland kunne bruges til, udover at blive vidst på fakturaen?

Med venlig hilsen

Philip Kofod-Nielsen

Online regnskabsprogram
 

Forslag af (17.7k points)
Hej Philip,

a) Ja, Told tarif (eller HS kode) og oprindelses land skal blot fremgå som en seperat kolonne på faktura, følgeseddel og fragtseddel - som du beskriver på lige linje med et varenummer. Funktionen skal ligge inde på varenummeret således at hver varenummer kan man registrerer HS kode og oprindelsesland og så vælge at få det med i udskriftet på lige linje med andre felter som du vælger i design.

b)  Nej som udgangspunkt er der ikke noget rappoteringsmæssigt i mit forslag. Men det vil jo gøre jeres APP til intrastat meget mere brugbar da den jo vil kunne tage intrastat (HS koden) med over.

c) Til at starte med så er de 2 felter jo obligatoriske hvis du for eksempel vil sælge vare i mellemøsten, så selv om det "bare" er at vise dem på faktura er det jo noget som gør at e-conomic kan behandle export til for eksempel mellemøsten som i ikke kan i dag. Derudover så kunne i jo linke HS kode feltet til intra stat udlæsning til den APP som en af jeres partnere har, dermed vil det gøre intrastat rappoteringen nemmere.

Jeg vil forslå at hvis i ikke kender til HS code og oprindelses land at i læser dette link, det er jo en helt almindelig ting i dag og bruges af stort set alle lande http://en.wikipedia.org/wiki/Harmonized_System
Super - så er vi enige om hvordan dette kan gøres.
Dette forslag vil komme med til vores prioriteringsmøde hvor vi vil overveje det yderligere.
Jeg vil opdatere herinde på forslaget når der er nyt.
Hvordan går det med dette? Jeg savner også en måde at registrere told tariff nr. og oprindelseslande på hver enkelt vare og derefter kunne lave et udtræk, hvor det er med. Det er et gammelt opslag, så måske er der sket noget siden?
Hej Nina
Indlægget er blevet opdateret nu - Det er ikke et der er blevet eller bliver arbejdet videre med.

Du kan se nærmere i mit svar nedenunder.

Med venlig hilsen
Andreas Polk
e-conomic
Det er ikke lige det svar jeg håbede. Jeg synes ikke det er helt i orden at vi skal betale i omegnen af 12-15 kr. pr faktura for at kunne trække nogle data ud af et system pga. et manglende felt, der som andre også skriver i nogle tilfælde er obligatorisk at skrive på fakturaerne (det kan vi se at rigtig mange udenlandske leverandører gør).

Men tak fordi I tog jer tid til at svare på et gammelt, men stadig aktuelt spørgsmål for os, der så åbenbart ikke tilhører "den brede kundeskare".  
vh. Nina
Hej til alle, der følger med her.

Jeg har nederst i tråden givet et eksempel på, hvad i kan gøre for at løse dette. Hvis i har tid og lyst må i meget kommentere på, hvordan det vil virke for jer :)

Hej Jesper
Så er det i den grad blevet tid til en opdatering på dit indlæg her. Til, at starte med vil jeg gerne undskylde for, at det nu har ligget i over 2 år siden sidste opdatering.

 

Det blev i sin tid tilbage i 2014 afvist og afklaringen blev givet på et andet indlæg ( det som Bjørn har kommenteret længere oppe) men desværre ikke her.

Vi oplever forsat ikke, at dette er et behov for den brede kundeskare og vælger derfor, at gå videre med andre forslag.
Tænker også, at du måske har fundet en måde, at løse det på siden 2014. Ellers så har du forsat muligheden for, at kontakte ITN vision for, at høre nærmere om de kan være behjælpelige.

Jeg ved også, at ekontoret har løsning til Intrastat – jeg tror ikke helt specifikt dit forslag her om visningen af det på de forskellige dokumenter men mere rapporteringen.


Med venlig hilsen

Andreas Polk

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (39.3k points)
Jeg savner også denne funktion :-)
Og vi savner den virkelig også. Har flere og flere kunder der har behov for denne. Dels eksportere vi B2B og dels er der en række af vores kunder som har webshops med eksport der kræver det.

Kunne man ikke (som i feks hubspot) lave åbne felter på produkter. Ren tekst ingen statistik. Så kan man selv kalde dette/disse felter for Farve, størrelse, kvalitet, toldkode, oprindelsesland, sæson, region, materiale - osv.

Hej begge to, 

Det er efterhånden et gammelt forslag, som tidligere er blevet afvist. 

Jeg må dog indrømme, at efterspørgslen efter dette er steget siden dengang og det derfor er fair at kigge på mulighederne. 

Jeg vil lige starte med at foreslå en måde at gøre dette på, da jeg kan se det ikke blev nævnt i første omgang. 

Man kan selv arbejde lidt med sine kolonner og opstillingen af dem. Hvis i ser på billederne herunder: 

1.

2.

 

Jeg har her brugt to forskellige felter til at få det med. I det ene er det blot beskrivelsen. Den kan i enten vælge at kombinere med varenavnet som på det første billede, eller bruge beskrivelsen for sig selv et andet sted. 

Den anden er stregkoden. Jeg ved godt stregkoden ikke er lavet til at skrive dette, men feltet kan bruges og herefter kan kolonnen omdøbes, så det giver mening i forhold til teksten. 

Jeg vil meget gerne uddybe præcis, hvordan det skal gøres, hvis i mener det giver mening. Det kan også sagtens stå anderledes på linjen. Det her er blot et eksempel.

Det vil ikke give jer noget at trække rapporter eller lignende efter, men som jeg forstår det vil det heller ikke være relevant i forhold til forslaget.

Vil det i første omgang kunne virke for jer? :)

 

Hej

Ja - du må gerne lave en præcis beskrivelse af hvordan man laver kolonne til tariff kode tekst.

Jeg mailer et billede af hvordan vores excel ark ser ud til Danmarks Statistik Intrastat. Der mangler reelt set kun 2 felter i rapporten Omsætningsstatistik for at vi kan få oplysningerne:

Tariffkode + vægt

Det vil være skønt hvis I får det lavet på et tidspunkt.

/Nina

NIZE equipment

Hej Nina, 

Den løsning jeg henviser til her vil ikke give bedre muligheder for statistik. Det er kun visning på fakturaen. Det oprindelig forslag gik ikke på dette, men det er selvfølgelig helt fair at betragte muligheden for at kunne trække en rapport på det. Jeg har set din mail, så tak for den. Jeg vil for nu lige undersøge, hvor mange andre brugere, der vil have gavn af dette og se på, hvad vi gør.

I forhold til løsningen har jeg som sagt beskrevet to muligheder. Jeg præsenterer den ene, men de minder i bund og grund om hinanden. Princippet er det samme. 

Du skal i bund og grund 'bare' arbejde med dine kolonner. Her er en beskrivelse af, hvordan du gør det.

Det du skal gøre er, at du går ind og redigere, så beskrivelsen på varen (alternativt stregkoden), er med i kolonnerne. Det kræver du justerer de andre kolonner så det hele kan være der. Jeg anbefaler du holder 15 mm i afstand til kanter. Det er vores standard, så du skal i hvert fald være opmærksom, hvis du gør andet.

Du skriver nu navnet på selve kolonnen ved at redigere den og give den nyt navn. 

Nu udfyldes beskrive (eller stregkode) på varen og så vil dette komme med på kolonne hver gang. 

Jeg håber det giver mening, ellers må du endelig sige til. Hvis andre der læser med er i tvivl om, hvordan det gøres, så siger i også bare til :)