Valg i lister - tilbage til gamle dage

+1
I forbindelse med indførelsen af e-conomics nye design, er der jo blevet skyldet et barn eller to ud med badevandet.

Et af dem er valg i lister, for eksempel type i en bogføringskladde.

I gamle dage kunne man foretage et valg i såden en liste (efter at have tabuleret hen til den) ved at køre igennem med piletast eller forbogstav - vel at mærke uden at listen åbnede.

Man kunne således i mange tilfælde foretage sit valg med et enkelt tastetryk, og det syntes jeg var rigtig smart, så det vil jeg selvfølgelig gerne have tilbage.

Samtidig synes jeg selvfølgelig også det er meget smart, at man kan åbne listen, det skal bare være på en anden måde - for eksempel med tryk på mellemrumstast (eller punktum eller hvad ved jeg).

Bent Kroghly
i Forslag » Andet af (960 points)
status opdateret af

1 Svar

Hej Bent

Tak for dit indlæg.

Man kan i det nye layout vælge lige præcis typen på en postering med et enkelt tryk ved at bruge nummertasterne 1-4. Tanken med at den åbner hele menuen er at pil-ned konsekvent bruges til at åbne lister og bokse i alle felter igennem e-conomic og derfor skal den også gøre dette her, så ændres det for drop-down-menuer skulle det ændres for alle felter man ved at man altid kan åbne lister med denne genvej.

I felter som f.eks. valuta, kan man godt blot stå i dette og begynde at skrive valutaen ind også vil den søge på det, ligesom man i det gamle kunne skrive forbogstavet for den valuta man vil benytte. Her er søgningen dog optimeret en smule og søger nu ikke udelukkende på forbogstavet som den gamle liste gjorde.

Hvis jeg forstår dit indlæg korrekt så er det du efterspørger en ny genvej til at åbne lister og menuer fra felter, så piletasterne kan bruges til i stedet at kører igennem de menuer der ligger, dog uden at åbne op for dem alle. Med tanke på at man hurtigt kan vælge posteringstype ved hjælp af nummertasterne og at det vil have indvirkning på andre felter end kun drop-down-menuer at ændre en genvej, så er vores overvejelser omkring dette gået til at det ikke vil blive implementeret.

Med venlig hilsen

Philip Kofod-Nielsen

Online regnskabsprogram
 

Forslag af (17.7k points)
Hej Philip,

Tak for svar.

Muligheden for vælge bogføringstype med tast 1-5 havde jeg overset, så det er et godt alternativ.

Selvom jeg nok med lidt ergonomisk nørderi vil fastholde, at den gamle mulighed med kun at bruge piletasterne var endnu smartere for mig.

Men overordnet er jeg godt tilfreds med den nye måde, lister fungerer på.

/Bent