Hvorfor kan e-conomic ikke selv regne den benyttede valutakurs ud?

+4

Til min store forskrækkelse konstaterer jeg at e-conomic ikke kan beregne kursen ud mellem beløbet  i en given valuta på faktura, som udlignes og beløbet, som lander på en DKK-konto. Vi modtager indbetalinger på salg i hele verden fra via kreditkort og PayPal. Når disse beløb overføres til en DKK konto til den givne dagskurs fra banken. Denne kurs kan vi ikke se på posteringen. Det betyder at vi til hvert modtaget beløb MANUELT skal regne kursen ud med tilstrækkelige decimaler, så beløbet stemmer med bankkontoen. Tænk engang, hvor meget tid man skal bruge MANUELT med mange daglige valuta salg! Så bliver E-conomic en meget dyr regnskabsleverandør grundet mange mandetimer.

Forslag: Lav et felt mere, hvor der kan indtastes DKK beløb, som er modtaget via betalingsleverandøren. Det beløb kendes altid. DKK-feltet og Valutafeltet dividere så automatisk og kursen indsættes automatisk i sit felt. Det må kun klares med et lille script i en hurtig vending for jeres skarpe udviklere. smiley

Jeg håber på en positiv tilbagemelding og antager der må være andre der har det problem.

 

spurgt 29 Aug, 2014 i Forslag » e-conomic generelt af anonymt
status opdateret 18 Dec, 2014 af Lauris Sørensen

2 Svar

Hej WorldKofoed

Tak for dit indlæg, og dit forslag.

På nuværende tidspunkt fungerer det jo således at vi udligner en udelandsk faktura i samme valuta som den er posteret i. Som du selv nævner, kender man det omregnede beløb der er posteret på ens bank, og i langt de fleste tilfælde vil banken også gøre opmærksom på hvilken kurs de har omregnet med, hvorfor man blot kan sætte denne ind i posteringen i e-conomic, og herfra lade e-conomic om at omregne til grundvaluta.

Med dette sagt kan jeg sagtens se det fornuftige i dit forslag, om at "vende" regnestykket om, og taste det omregnede beløb for at finde frem til den aktuelle kurs. Vi prøver så vidt muligt at holde e-conomic så simpelt som muligt og naturligvis stadig hensigtsmæssigt. Det er dog set at der bliver stoppet så meget delvis funktionalitet ind i én handling at det bliver vanskeligt at gennemskue hvor man skal begynde. Dette er det jeg sådan umiddelbart frygter hvis vi skal implementere endnu en løsning til at postere/omregne med valuta og kurser.

Jeg vil dog tage dit forslag med til videre overvejelse, så vi herinde kan få en diskussion om hvorvidt det ville være hensigtsmæssigt at udvikle og implementere denne løsning. Du vil få en opdatering herinde efter vores prioriteringsmøde, uagtet om vi beslutter os for at gå videre med forslaget eller ej.

Med venlig hilsen

Lauris Sørensen

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

besvaret 19 Sep, 2014 Forslag af Lauris Sørensen (34,900 points)

Hej Worldkofoed

 

Så er der en opdatering til dit forslag, langt om længe.

 

Jeg havde ovenstående forslag med på vores seneste prioriteringsmøde. Her vakte idéen desværre ikke så meget begejstring som den har gjort for du og jeg.

 

Særligt fordi at når du importerer posteringer har du mulighed for at påføre "Beløb" og "Beløb DKK" - i det første felt kan du påføre valutabeløbet og i DKK, ja... selvsagt.
Herfra vil e-conomic så lave præcis det regnestykke du hentyder til, det kræver dog at posterne kommer igennem importen.

 

Med ovenstående workaround samt de øvrige muligheder, var der som sagt ikke stemning for at gøre yderligere på nuværende tidspunkt. Jeg vil derfor ændre status på det originale indlæg til "Implementeres ikke"


Med venlig hilsen

Lauris Sørensen

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

besvaret 18 Dec, 2014 Forslag af Lauris Sørensen (34,900 points)