forum

Debat om e-conomic regnskabsprogram

Bogføre indscannede bilag på en laptop.

0
Nu har jeg i en uge været "tvunget" til at bogføre indscannede bilag på min laptop (Uden ekstern skærm).

Er det virkelig noget i markedsfører?

Indtastningsbilledet fylder næsten hele skærmen, så der kun er en smal stribe bilag forneden. Det er dog utrolig tidskrævende.

Gør nu noget ved Jeres layout. Indtastningsfelterne fylder alt for meget, og skærmbilledet er alt for kontrastfattigt.

Anbefaler I virkelig Jeres system til laptops?
spurgt 21 Aug, 2014 i Forslag » e-conomic generelt af Erik Jensen (23,330 points)

1 Svar

Hej Erik

Jeg har kigget lidt på hvor det ville være muligt at give mere plads til det indscannede bilag i indtastningsvinduet, men det bliver svært at give mere plads uden at felterne og teksten bliver for sammenpresset. Man har i kassekladde selv mulighed for at ændrer på en del parametre som har indflydelse på hvor meget plads der bliver brugt og dette har selvsagt en indflydelse på hvor meget plads der så er til andet. 

Derved vil det faktisk være muligt at lave en konstelation af felter som giver mere plads til bilaget end man har haft før. Jeg har lavet et eksempel som indeholder tre rækker af felter, men stadig har nogenlunde fornuftig plads til det indscannede bilag - så vidt som det nu trods alt er muligt på en begrænset størrelse skærm:

Dette er mere plads end man før har haft til sit indscannede bilag. 

Så hvor meget plads afhænger også meget af hvilken opsætning af ens felter man har i kassekladden og det vil være muligt at give sig selv mere plads til det indscannede bilag ved at udnytte dette. 

Så for at svare på dit spørgsmål, så ja - jeg vil nok stadig sige at man kan bruge e-conomic på en bærbar og jeg ved der er rigtig mange der også gør det dagligt. 


Med venlig hilsen

Philip Kofod-Nielsen

Online regnskabsprogram
 

besvaret 17 Sep, 2014 Forslag af Philip Kofod-Nielsen (17,700 points)
Ja, nød lærer nøgen kvinde at spinde. Men vi skriver 2014.
Har du også prøvet at rulle ned og op i et indscannet billede på flere sider? Og hvis nu behovet for at anvende mange felter er til stede, hvad så?
Synes du, at det er elegant eller bare godt nok?
Ja, det har jeg og på den skærm jeg har brugt på min bærbare synes jeg ikke det var til synderlig udfordring.
Jeg synes det er svært at se hvor pladsen skal tages fra i hvert fald.
Har du selv en idé til hvordan der kunne gives mere plads til det indscannede bilag?
Nu er det jo ikke mig, der har lavet Jeres nye system, derfor føler jeg heller ikke, at det er min opgave at fortælle, hvor I skal skaffe pladsen fra. Det er jo overalt i det nye design, at i "sviner" med pladsen.
Derfor kan det undre mig, at I ikke allerede i designfasen fandt ud af, at det nye krævede meget mere plads i indtastningsvinduerne end det gamle.
Jeg tænkte du skulle have muligheden for at komme med dit input hvis du havde en idé til hvor der kunne gives mere plads.
Lige med hensyn til om det nye design tager mere plads mht. dette eller ej - så har jeg efterprøvet dette og det indscannede bilag har faktisk en smule mere plads i det nye layout i forhold til den sidste version inden vi skiftede helt over til det nye e-conomic.
Det er simpelthen en værdifuld kommentar I her får fra Erik Jensen, og jeg tror I gør en fejltagelse hvis I antager at det er et udtryk for en minoritetsholdning. Det er en alvorlig kæp i hjulet med et ineffektivt brugerfladedesign. Nu har Erik Jensen ulejliget sig til at bruge tid til at gøre opmærksom på det, så jeg kan da til gengæld godt ulejlige mig til at komme med forslag til optimering, hvis I ikke selv synes det er indlysende når I ser på den del af brugerfladen vi her taler om. Vi starter udefra og ind:
1)  Hele det flytbare hvide posteringsvindue der kommer op, spilder plads til alle sider (15-20 pixels).
2) 30% (!) af hele billedet går i venstre side på et "preview" af de posteringer der ligger i kassekladden man bogfører i, og man kan ikke scrolle i den. Det er for mig totalt ubrugeligt, når man bare kan åbne en ny tab i browseren, som står på selvsamme kassekladde, og som man KAN scrolle i. Jeg kunne faktisk stoppe allerede her, og sige: Læg alle intastningsfelter under hinanden i venstre side i stedet for posteringspreviewet, der er nu plads til det hele, og de indscannede bilag kan fylde helt op til toppen af browseren (måske 3 gange så meget plads i brugerfladen i Erik Jensens tilfælde). Så kunne man endda, hvis der virkelig ER brug for det preview, lade det være et man kan få frem i stedet for indtastningsfelterne hvis man vil, for man skal jo ikke bruge begge dele samtidig, korrekt? Men der er jo mere endnu:
3) Der er en margin i det hvide flytbare vindue på yderligere 15-20 pixels, der kun brydes af "flyttehåndtaget" og 3 knapper med beskrivelse i højre øverste hjørne. Der er plads at udnytte.
4) Det er en meget stor overskrift på vinduet. Er det verdens vigtigste information? Og al pladsen på samme linie ud mod højre er uudnyttet.
5) stor tom plads mellem vinduets overskrift og indtastningsfelterne, måske 25-30 pixels, hele vejen hen, igen uudnyttet,
6)kun hvad ligner omkring 40% af pladsen i indtastningsfelterne vertikalt er udnyttet. Det er meget spildplads.
7) Jeg ville arbejde lidt med fonten på titlerne på indtastningsfelterne, og ikke lade dem være "fed". Med rette valg her, kan hele den sektion med fordel og hurtigere overskuelighed gøres mere kompakt.
8)og Wow, så er der måske 35-40 pixels spildplads fra indtastningsfeltssektionen og ned til en informationsbar, der viser hvad kontonavnet er på det kontonummer du har valgt, momsbeløb, bilagsbalance og modkontonavn. Her er kunne højden halveres, og der er fint plads til...
9) Annullér-, Gem-, og Gem & ny-knapperne, som derved kunne frigøre endnu måske 80-100 pixels (!). Ja, der er sådan set mange steder de kunne placeres, fremfor at have en mega plads midt i det hele.
Opsummeret vil jeg sige, at langt over 50% af pladsen nemt er frigjort til bilagsvisningen ved brugerfladeoptimering (og det vil blive mere overskueligt).

Som Erik Jensen nævner: Prøv at scrolle i bilaget. I det felt jeg netop taster i nu her på forummet, kan jeg være hvor som helst inden for feltet og scrolle i feltets indhold med succes. I posteringsvinduet vi taler om i e-conomic, skal jeg med cursoren være lige over den usynlige scroll-bar, for at scrolling aktiveres. Det er virkelig noget der kan gøre en bruger sindssyg og træt i kroppen (og som en ekstra feature kunne man så godt lige smide ind at man kan scrolle ned gennem flersidede bilag)

Det kan altså dårligt betale sig at tale om hvorvidt der er vundet eller tabt lidt plads fra det gamle til det nye design i indtastningsfelterne, for der er bare så meget uudnyttet optimeringspotentiale.

mvh Sebastian
i gang× 6
Vi sætter stor pris på alle de forslag vi løbende får ind, og vi gør hvad vi kan, for at få implementeret så mange som muligt.

Når vi udvælger, hvilke forslag der skal udvikles og implementeres, sker det ved prioritering efter hvilke der giver størst værdi for flest brugere, samt afstemning blandt brugerne. Et forslag er altså ikke garanteret udvikling og kan således blive fravalgt i processen. Med andre ord; DIN mening tæller!

Når vi modtager et forslag sker der følgende:
  • Forslaget gennemlæses, besvares og tagges med “Overvejes”
  • Forslaget er nu klar til at modtage stemmer fra andre brugere
  • Der tages stilling til, om forslaget bliver udført og det tagges derefter som “Planlagt”