Automatisk bilagsnummer ved import - eller?

0
Jeg sidder og tester import af posteringer fra epay genereret fra vores prestashop.
Min tanke er at bogføre posteringerne som tilgodehavender, om muligt sortere dankortbetalinger fra og bogføre dem direkte på fakturaen.

Importeren afkræver et bilagsnummer, hvilket vel er ok.
Men hvorfor kan importeren ikke anvende det automatiske bilagsnummer fra kladden?
Det ville være en god mulighed, istedet for at jeg skal numere dem individuelt efterfølgende.

Er det mig der gør noget forkert, eller er det en sund logik at alt ryger ind på samme bilagsnummer..?
 

Mh Christian

PS - Er jeg den eneste der sidder med den der "close but no cigar" fornemmelse vedr. importer? Bl.a. skal datofeltet være formatereret på en hel specifik måde - ok så runder vi lige excel en gang til...
i Spørgsmål » Andet af (120 points)

1 Svar

Hej Christian,

Det 'nemme' spørgsmål først: For så vidt angår datoer accepterer importen faktisk ret mange formater - hvilke specifikke formater oplever du, ikke virker?

I forhold til bilagsnumre, hvad tænker du så? At næste bilagsnummer i kladdens opsætning skal bruges til første linje, og at efterfølgende linjer så blot skal stige helt simpelt med 1 pr. linje? Eller skal der også 'automatisk' kunne håndteres flerbenede posteringer - således at importen i praksis skal løbe linjerne igennem én efter én, løbende holde styr på akkumuleret saldo, og så kun skifte (automatisk) bilagsnummer, når én eller flere posteringer tilsammen går i 0?

(Sidstnævnte vil selvfølgelig kræve, at sammenhængende posteringer er placeret umiddelbart efter hinanden i filen - og desuden vil et simpelt, løbende check af akkumuleret saldo ikke nødvendigvis med sikkerhed kunne gennemskue, hvilke posteringer der stammer fra samme bilag - men spørgsmålet er, om de scenarier, hvor dét er tilfældet, er tilstrækkelig usædvanlige til, at det vil kunne fungere alligevel?)

 

Mvh.

Christian Estrup

Chief Product Architect

 

image

 

e-conomic er et produkt fra

Visma e-conomic A/S

Langebrogade 1, 1411 København K

CVR-nummer: 29403473

Spørgsmål af (20.4k points)
opdateret af
Hej Christian,

Tak for din tilbagemelding.
Vedr. datoer så prøvede jeg at importere en dato der formateret således - 28-10-14, hvilket resulterede i en fejl. Importeren ville kun acceptere 28-10-2014.

Vedr. bilagsnummer.
Jeg ved godt at der i kladden er indbygget saldo check, hvilket er super til nogle formål, især når man sidder manuelt og opretter linje efter linje.

Når man eksempelvis importerer en ordentlig stak posteringer, ville det være rart at kladden måske bedre kunne håndtere at selv tildele bilagsnummer til linjen som den kommer ind, med start fra det sidste bilagsnummer.  Så ja – bare stige helt simpelt med 1 per linje, ud fra det nummer som kladden var nået til.

I det hele taget kunne jeg godt bruge mere frihed i forhold til de obligatoriske felter, således at man kan fylde kladden op med importeren, og så efterbehandle og delpostere efterfølgende.

Og hvis der virkelig skal flødeskum på toppen, så ville det være super hvis man på kolonneniveau kunne fravælge x antal karakterer fra højre eller venstre før import. Således kunne man importere data som måske ikke er helt så rendyrket som ønsket. Eksempelvis kunne man importere DKK 78,25 som 78,25 ved at fravælge 4 karakterer fra venstre. Jeg er sikker på at der i datasættene rundt omkring er flere tilfælde, hvor man i praksis skal splitte kolonner ad i excel for at importere.

Jeg ved ikke hvor mange der i praksis importerer flerbenede posteringer – men funktionaliteten lyder meget spændende. Enhver funktionalitet der letter arbejdet i den henseende skal da overvejes. Hvis kladden kan gøres intelligent nok ville det være super. Jeg kan dog ikke sådan lige komme på et scenarie hvor man ville have flerbenede postering liggende i en csv fil – det skulle da lige være hvis man har noget kode der bygger csv filen ud fra flere datasæt via api eller lign.

Mh

Christian
Hej Christian.

Jeg er sikker på, at i.b kan hjælpe et stykke på vej. Måske kan du også bruge at få modkonti på? Se mere på www.datakons.dk/ib og send mig en mail.

Mvh. Jørgen
DataKons