Informizely customer feedback surveys




Se de seneste forbedringer




E-conomic understøtter ikke lovgivningen

+1
Da E-conomic som sædvanligt snork sover og fortsat ikke er kommet med en løsning på hvordan omvendt betalingspligt på moms håndteres i lagersystemet trods lovginvning trådte i kraft pr. 1.7-2014 må jeg endnu engang forsøge at råbe jer op. med lidt held kan det jo være i kan blive klar med en løsning iløbet af et årti eller 2....

Det hidtidligere fuske løsning som economic har bedt os om at udføre er at lave to leverandør ordre for hver leverandør faktura såfremt der både er alm moms vare og omvendt betalingspligt vare.

DENNE LØSNING DUR IKKE

ud over en masse ekstra arbejde, så er der en række problemer eksempelvis sidder jeg nu med en faktura med en vare der er omvendt betalingspligt på og en linje med fragt som der er alm moms på. hvis jeg laver 2 leverandør fakturaer på denne så er min kostpris ikke korrekt på varen.

Kom nu for ****** da ud af starthullerne.....
i Forslag » Andet af (2.9k points)
status opdateret af

1 Svar

Hej Allan

 

Tak for dit indlæg.

 

Som jeg tidligere har medgivet, er det ikke den mest hensigtsmæssige håndtering af denne nye ændring af momsregler, der findes i e-conomic. Det er dog en løsning der gør det muligt at foretage en korrekt momsregistrering i e-conomic.

 

Tidligere har jeg nævnt at der pr. 01.01.2015, igen kommer nye momsregler, som på nuværende tidspunkt ikke vil være mulige at imødekomme med den momshåndtering e-conomic benytter. Derfor er det primære fokus at få lavet en løsning til dette, således vi kan undgå en situation hvor vi ikke understøtter den gældende lovgivning. Vi er dog stadigvæk på et stadie hvor vi undersøger de muligheder vi har i forhold til at håndtere de nye regler, og her er vi stadig opmærksomme på håndteringen af omvendt betalingspligt, vores prioritet for nuværende er dog at imødekomme de momsregler der træder i kraft ved årsskiftet.

 

Som sagt er jeg enig i at den nuværende løsning ikke er den mest hensigtsmæssige, og når der er en løsning klar til de nye momsregler, kan vi igen fokusere på og genoverveje håndteringen af omvendt betalingspligt.

 

I dit eksempel, hvor du har en leverandørfaktura med varer der har omvendt betalingspligt (momskode styret fra leverandøren) kan du bruge feltet "Noter og tillæg" til at pålægge din fragt, hvor du frit kan vælge momskode (f.eks. I25).
Der bliver en problematik hvis fragten er på en leverandørfaktura hvor der er varer både med omvendt betalingspligt og varer med almindelig moms, så er vi ude i at man selv skal fordele fragten på de 2 fakturaer.

 

Alternativet er at man efterfølgende via en lagerregulering, fører fragtens bidrag til kostprisen ind på varen.
Så det er altså stadig muligt at foretage en korrekt momsregistrering, omend det ikke altid er decideret nemt. 

 

P.S. Til øvrige læsere kan I se hvordan e-conomic håndterer omvendt betalingspligt her.


<p dir="ltr">Venlig hilsen/Best regards</p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> <p dir="ltr"><b>Lauris P. Sørensen</b></p> <p dir="ltr">Team Scale, Planet WOW</p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> <p dir="ltr"><img src=" width="258" height="27" /></p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> <p dir="ltr">e-conomic er et produkt fra</p> <p dir="ltr">Visma e-conomic A/S</p> <p dir="ltr">Gærtorvet 1, 1799 København V</p> <p dir="ltr">CVR-nummer: 29403473</p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> Hvis du gerne vil have indflydelse på de næste forbedringer, så er du velkommen til at besøge vores liste over forslag vi på nuværende tidspunkt overvejer. <br>- <a href="https://forum.e-conomic.dk/tag/overvejes"> Hop herind og stem på de forslag du er enig i! </a></p>
Forslag af (35.0k points)