forum

Debat om e-conomic regnskabsprogram

E-conomic understøtter ikke lovgivningen

+1
Da E-conomic som sædvanligt snork sover og fortsat ikke er kommet med en løsning på hvordan omvendt betalingspligt på moms håndteres i lagersystemet trods lovginvning trådte i kraft pr. 1.7-2014 må jeg endnu engang forsøge at råbe jer op. med lidt held kan det jo være i kan blive klar med en løsning iløbet af et årti eller 2....

Det hidtidligere fuske løsning som economic har bedt os om at udføre er at lave to leverandør ordre for hver leverandør faktura såfremt der både er alm moms vare og omvendt betalingspligt vare.

DENNE LØSNING DUR IKKE

ud over en masse ekstra arbejde, så er der en række problemer eksempelvis sidder jeg nu med en faktura med en vare der er omvendt betalingspligt på og en linje med fragt som der er alm moms på. hvis jeg laver 2 leverandør fakturaer på denne så er min kostpris ikke korrekt på varen.

Kom nu for fanden da ud af starthullerne.....
spurgt 23 Jul, 2014 i Forslag » e-conomic generelt af abp (2,880 points)
status opdateret 23 Jul, 2014 af Lauris Sørensen

1 Svar

Hej Allan

 

Tak for dit indlæg.

 

Som jeg tidligere har medgivet, er det ikke den mest hensigtsmæssige håndtering af denne nye ændring af momsregler, der findes i e-conomic. Det er dog en løsning der gør det muligt at foretage en korrekt momsregistrering i e-conomic.

 

Tidligere har jeg nævnt at der pr. 01.01.2015, igen kommer nye momsregler, som på nuværende tidspunkt ikke vil være mulige at imødekomme med den momshåndtering e-conomic benytter. Derfor er det primære fokus at få lavet en løsning til dette, således vi kan undgå en situation hvor vi ikke understøtter den gældende lovgivning. Vi er dog stadigvæk på et stadie hvor vi undersøger de muligheder vi har i forhold til at håndtere de nye regler, og her er vi stadig opmærksomme på håndteringen af omvendt betalingspligt, vores prioritet for nuværende er dog at imødekomme de momsregler der træder i kraft ved årsskiftet.

 

Som sagt er jeg enig i at den nuværende løsning ikke er den mest hensigtsmæssige, og når der er en løsning klar til de nye momsregler, kan vi igen fokusere på og genoverveje håndteringen af omvendt betalingspligt.

 

I dit eksempel, hvor du har en leverandørfaktura med varer der har omvendt betalingspligt (momskode styret fra leverandøren) kan du bruge feltet "Noter og tillæg" til at pålægge din fragt, hvor du frit kan vælge momskode (f.eks. I25).
Der bliver en problematik hvis fragten er på en leverandørfaktura hvor der er varer både med omvendt betalingspligt og varer med almindelig moms, så er vi ude i at man selv skal fordele fragten på de 2 fakturaer.

 

Alternativet er at man efterfølgende via en lagerregulering, fører fragtens bidrag til kostprisen ind på varen.
Så det er altså stadig muligt at foretage en korrekt momsregistrering, omend det ikke altid er decideret nemt. 

 

P.S. Til øvrige læsere kan I se hvordan e-conomic håndterer omvendt betalingspligt her.


Med venlig hilsen

Lauris Sørensen

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

besvaret 23 Jul, 2014 Forslag af Lauris Sørensen (34,900 points)
overvejes× 112
Vi sætter stor pris på alle de forslag vi løbende får ind, og vi gør hvad vi kan, for at få implementeret så mange som muligt.

Når vi udvælger, hvilke forslag der skal udvikles og implementeres, sker det ved prioritering efter hvilke der giver størst værdi for flest brugere, samt afstemning blandt brugerne. Et forslag er altså ikke garanteret udvikling og kan således blive fravalgt i processen. Med andre ord; DIN mening tæller!

Når vi modtager et forslag sker der følgende:
  • Forslaget gennemlæses, besvares og tagges med “Overvejes”
  • Forslaget er nu klar til at modtage stemmer fra andre brugere
  • Der tages stilling til, om forslaget bliver udført og det tagges derefter som “Planlagt”