Delleverancer

0
Hej

Jeg vil høre om der er overvejser på vej med hensyn til at lave en kolone i ordrebekræftigelsen som beskriver hvor meget af en ordre man har en aftale om at levere og har leveret ved delleverancer, Lidt ligesom der står i følgesedlen. Det er ikke altid at det er kunde A som skal have varen, så det ville være god måde at kommunikere og lave en klar aftale, at påfører det på ordrebekræftigelsen.

Det skal sige at jeg har haft en lang og god dialog med Kathrine, inden jeg skriver herinde.
 

Efter en nats søvn:

Jeg tror desværre ikke løsningen er så enkel som en kolone hvad angår delleverancer, men det ville være godt at have en guide fra e-conomic, som beskriver hvordan man på nuværende bør lave en delleverance, sådan at det også giver mening i forhold til lagermodullet og fakturering.

Jeg er klar over at der er et tekstfelt, hvor man kan skrive sig ud af problemet, det er også det som vi har været nødsaget til, men jeg er næppe den eneste i byggeleverandørbranchen som laver delleverancer til en byggeplads, hvor en ordre successivt bliver levereret efter afkald, over eksempelvis 2-3 leverancer.

Jeg er klar over at i har et produkt der hedder projektstyring, jeg synes bare det virker som "overkill" på et simpelt problem.
spurgt 16 Jul, 2014 i Spørgsmål » e-conomic generelt af Nim (120 points)
status opdateret 21 Jul, 2014 af Lauris Sørensen

1 Svar

Hej Nim

Tak for din henvendelse, jeg har tilladt mig at flytte indlægget til "Spørgsmål" da jeg for nuværende læser det mere som en forespørgsel på hvordan vi mest hensigtsmæssigt laver delleverancer. Hvis du er uenig i dette, så lad mig vide det, så kan vi rykke det tilbage.

Det er helt klart hensigten fra e-conomics side af, at det flow du beskriver skal forløbe således:
Evt. Tilbud -> Kunde Accept -> Ordrebekræftelse på ALT der skal leveres over tid -> Dellevering (følgeseddel og evt. delfaktura).

Det sidste step her, kan ske indtil vi har leveret hele ordren. Den eneste brist jeg ser i dette flow i forhold til det du har beskrevet, er at du ikke får en ordrebekræftelse ud pr. delleverance, men derimod en følgeseddel og en  evt. delfaktura.  

Jeg håber at dette kaster lidt lys over sagen, hvis du har brug en mere uddybende forklaring, kan du spørge her i indlægget, eller ringe herind og spørge efter mig. Så vil jeg gerne oplyse dig om mulighederne omkring ovenstående. Så lad mig høre hvad du gør dig af tanker på baggrund af dette.

Med venlig hilsen

Lauris Sørensen

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

besvaret 18 Jul, 2014 Spørgsmål af Lauris Sørensen (34,900 points)
"Det sidste step her, kan ske indtil vi har leveret hele ordren. Den eneste brist jeg ser i dette flow i forhold til det du har beskrevet, er at du ikke får en ordrebekræftelse ud pr. delleverance, men derimod en følgeseddel og en  evt. delfaktura."

Her har du fat i en del af det jeg mener er et problem, i forhold til at lave en aftale (ordrebekræftelse) som ikke er til at misforstå ved hver delleverance. Det virker mangelfuldt og som dårlig kommunikation at sende den samme ordrebekræftelse ved delleverancerne, blot med ændret leveringstidspunkt.

Det andet brist er at vi mister revisionssporet, hvis jeg ændre i min ordre. Da dokumentet i arkivet vil blive overskrevet af ændringerne, lige så snart jeg trykker send ordre. Er der da en måde hvorpå man kan lave løbenumre på sine ordrenumre? Eks. ordre 33645, rev.1 = 33645_01 eller lignende?
Dette tænker jeg at du kan løse, ved evt. at ændre din følgeseddel.

I design og layout kan du selv bestemme hvordan følgeseddelen skal se ud, og du kan godt få denne til at ligne et descideret delleverance dokument.

e-conomic har desværre ikke til hensigt at sende ordrebekræftelser ud efter delleverancer. Hvorfor ovenstående vil være den mulighed vi kan arbejde videre med. Der kan iøvrigt ikke påføres løbenumre.
Jeg håber til gengæld at du og andre kan følge mig i at kunden gerne vil have en ordrebekræftelse på delleverancen, hvor der står hvornår han kan forvente at der leveres en vare og i hvilken mængde?

Det virker lidt som om at følgeseddel layout løsningen er en 5 minutters løsning, men hvis det er den nuværende bedste løsning på det relative simple problem, må vi kigge ind i det.
Helt objektivt sendes der jo en ordrebekræftelse der dækker det hele. Den efterfølgende kommunikation vil så blive håndteret af følgesedler og evt. delfakturaer.

Forventede leveringsdato mv. kan jo indsættes på den oprindelige ordrebekræftelse, og hvis der er ændringer til dette, syntes jeg det giver god mening at ændre det på den oprindelige bekræftelse og sende denne igen.

Det behøver vi naturligvis ikke være enige om, men følgeseddel layoutet er ihvertfald en mulighed du kan anvende, til at vise noget andet i kommunikationen for delleverancer.
"Forventede leveringsdato mv. kan jo indsættes på den oprindelige ordrebekræftelse, og hvis der er ændringer til dette, syntes jeg det giver god mening at ændre det på den oprindelige bekræftelse og sende denne igen."

Forstår ikke helt hvorfor du mener at jeg skulle være uenig i det med leveringstidspunktet, jeg har tidligere skrevet at det var det jeg gjorde. "Her har du fat i en del af det jeg mener er et problem, i forhold til at lave en aftale (ordrebekræftelse) som ikke er til at misforstå ved hver delleverance. Det virker mangelfuldt og som dårlig kommunikation at sende den samme ordrebekræftelse ved delleverancerne, blot med ændret leveringstidspunkt."

Men det var jo så også der at man mistede revisionssporet, i og med at man gemmer oven på den tidligere sendte ordrebekræftelse i arkivet. (Jeg tror ikke det er hvad der er tiltænkt af dem som har udviklet og kodet programmet).

Men ja, er i gang med at lave en følgeseddel layoutløsning.
Jamen som udgangspunkt ville jeg heller ikke ændre ordren (ved godt at jeg nævnte det) men simpelthen kommunikere via følgesedlerne ifht. løbende kommunikation.

Er der flere spørgsmål i sagen, eller kan jeg "lukke" den ned her?