Momszone indland uden moms

0
Jeg har flere kunder der er oprettet under ovenstående momszone, og som derfor skal have alle priser oplyst incl. moms. Problemet er at når man sælger dem en vare fra ens varekartotek (hvor priserne er ex. moms), så retter den ikke selv prisen. Det ville jo være smart hvis systemet selv kunne registrere at der var en kunde som var "indland uden moms", og så rettede prisen på varen.

Mit problem er at vi har omkring 100 kunder som køber en fast ydelse hver måned. Denne ligger i fast abonnement, men vores kunder tilkøber også en masse ting i løbet af måneden, som jeg sider og tilføjer ud fra en følgeseddel. Men det kan være svært at huske hvilke kunder der er uden moms, og hvilke der er med.

 

Mvh.

Morten
i Forslag » Andet af (380 points)
status opdateret af

3 Svar

Hej Morten

Mange tak for dit indlæg smiley
Jeg kan godt stille spørgsmålstegn ved, hvorfor du ønsker der skal ligges moms til et beløb hvor der ikke skal trækkes moms, har du et konkret eksempel på dette, så vil jeg meget gerne høre dette?
Jeg vil mene, at når du ønsker systemet skal gå ind og tillægge moms, men momsen ikke skal trækkes fra, så er der her blot tale om en ændring i prisen og du derfor vil skulle oprette en ny vare med en ny pris og stadig bibeholde den momszone der er sat op på kunden.

I e-conomic oprettes varerne med priser uden moms, systemet pålægger så selv moms, alt afhængig af hvilken varegruppe der er tilknyttet og herunder hvilken konto der er sat op, på denne. Det er sådan systematikken er i e-conomic i forhold til momszone og vareoprettelsen.
Bruger du momszonen indland uden moms, så er det i forhold til hvordan den virksomhed du fakturerer til er momspligtig.

Så hvis jeg har forstået dit ønske korrekt, så vil det ikke blive en mulighed at systemet, skal skal finde ud af, at tillægge momsen på fakturaen, men at beregningen af momsen ikke vil fremgå.
Jeg vil alligevel meget gerne høre hvad du tænker helt præcistsmiley


Med venlig hilsen

Camilla Jesswein

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (29.9k points)
Hej Camilla

Jeg vil prøve at gøre det kort og præcist.
De kunder der er oprettet under ovenstående momszone, skal kun have priser som er incl. moms. Hvis jeg sælger en vare til 100 kr. ex. moms (sådan er den oprettet i systemet), så skal den pris de får oplyst være 125 kr. Men i stedet vil de få varen til 100 kr. og derved spare momsen.
Det ville være smart hvis systemet selv lagde momsen til varen, når man solgte til sådan en kunde. Så kan man bruge de samme varenumre til alle.
Så når jeg opretter en vare ex. moms men sælger til en kunde som KUN er incl. moms, så burde det vil selv vælge den "rigtige" pris, og ikke prisen ex. moms.
Giver det mening?

Hej Morten

Mange tak for uddybningen smiley
Momszonen "indland uden moms" vil altid kigge på det beløb der er tastet på varen i e-conomic, da vi, i e-conomic, arbejder med salgspriser uden moms. dvs. har du en salgspris på 100 kr. så vil den kun tage de 100 kr., vælger du derimod momskoden "indland" så vil den pålægge de 100 kr. moms og dette vil fremkomme af fakturaen, hvor den udregner de 25 kr. og tillægger dem fakturaen, så den vil lyde på 125 kr. Dvs. systemet går selv ind og pålægger momsen i forhold til den momszone, der er anført på kunden.

Mekanikken i e-conomic går derfor ikke ind og sælger den til 125 kr. (som egentlig er beløbet inkl. moms) uden moms anført på fakturaen, når varen er oprettet til 100 kr.. 

Det vil derfor ikke være muligt at systemet kører på den måde, som du ønsker og skal der tillægges moms, uden der reelt skal fremgå moms af fakturaen, dvs. du tager 125 kr. for varen, så skal du selv ind og ændre prisen eller oprette en anden vare med en anden pris. smiley


Med venlig hilsen

Camilla Jesswein

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (29.9k points)
Undskyld, men drejer det sig ikke om bare at få lavet et fakturalayout, hvor priserne er incl. moms, og hvor fakturatotalen summerer priserne incl. moms.
Når det nye fakturalayout er på plads, knyttes det til en ny kundegruppe, hvor der faktureres incl. moms. (De allerede oprettede relevante kunder tilknyttes derefter denne gruppe).
Hej

Det er korrekt, at du på fakturalayoutet, kan ændre det således at teksten på "total beløb" eller "beløb" står til "total beløb inkl. moms" eller "beløb inkl. moms". Dog, vil den som tidligere omtalt, altid trække prisen fra varekartoteket. Uanset om du har valgt, at kalde det det ene eller andet på layoutet.

Dvs. i dette tilfælde hvor man vil bruge samme vare til hhv. kunder hvor der skal pålægges moms og nogen gange ikke skal, vil dette ikke være en løsning, da man så ville skulle have to varer. En med salgspris som hhv. netto og en med salgspris som brutto, for at det vil give det korrekte resultat.

Med venlig hilsen

Camilla Jesswein

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (29.9k points)
Nej, det er ikke rigtigt. Selvom prisen angives incl. moms på fakturaen, vil systemet selvfølgelig beregne og afregne den udgående moms korrekt.
Langt hen ad vejen holder dit løsningsforslag meget godt Erik.

Du glemmer dog den detalje at der her er tale om kunder som er angivet med momszonen "Indland uden moms" hvilket altså betyder at selvom vi viser bruttopriser på fakturalayoutet, så er det stadig nettopriser der vil fremgå, da der naturligvis ikke vil blive påregnet moms.

Som Camilla skriver vil det kunne lette den manuelle proces, at oprette varen 2 gange med hhv. netto og bruttopris. Hvilket er det nærmeste vi kommer et løsningsforslag til dette.
OK, men så må I give mig et eksempel på hvilke danske kunder, der i den givne situation kan slippe for at skulle betale dansk moms.
Vi rådgiver hjertens gerne om hvordan funktionerne i e-conomic fungerer. Hvorvidt brugerne af e-conomic vil fakturere med eller uden moms, er jo fuldstændig betinget af hvilken virksomhedstype man har og hvilke kunder man sælger til.

Jeg er sikker på at Morten kan give dig et eksempel på hvorfor han fakturerer kunder uden moms, så vi kan kaste lidt lys over denne sag til eventuelle øvrige læsere.
Ja, jeg venter fortsat i spænding.
I håbet om at give total afklaring i dette forumindlæg vil jeg henvise til Momsloven § 34, der beskriver fritagelse af momsafgift.

https://www.retsinformation.dk/Forms/r0710.aspx?id=145054
Herunder f.eks. § 34 stk. 1, nr. 8, hvor man kan fakturere et dansk rederi uden moms hvis man har leveret varer eller ydelser til et skib med udenrigsfart.

Her vil det være hensigtsmæssigt at sætte rederiet i momszonen "Indland uden moms" når de skal faktureres.

Dette er en af de eksempler hvor det ikke er varen/ydelsen men kunden der styrer momsfritagelsen.

Dette er ikke nødvendigvis årsagen til at Mortens virksomhed fakturerer kunder uden moms, men det kunne det være.
Jo, men han tager formentlig den samme pris for varen før moms, ellers mister han da ret hurtigt sin kunde.
Du sidestiller jo faktisk situationen med salg til en indenlandsk og en udenlandsk kunde.
Her er prisen for det meste den samme excl. moms.
Den indenlandske kunde faktureres med moms, den udenlandske uden. Det kræver da ikke 2 varenumre, eller er der noget, jeg har fuldstændig misforstået?
Enig, og nej der skal naturligvis ikke bruges 2 varenumre til at fakturere hhv. indland og udland, dette kan klares vha. varegrupperne og de respektive konti til disse momszoner, så der har du helt ret.

Jeg forholder mig dog til den opstillede problematik i det oprindelige indlæg, som går på at der gerne vil vises en pris inkl. moms, til en kunde der har momszonen "Indland uden moms", for at opnå dette resultat kan vi ikke bruge bruttopriser på layoutet (da brutto er = netto, i "Indland uden moms"), men er nødt til at oprette 2 varer, hvor man kan sætte salgsprisen på den ene vare til reelt at være bruttoprisen.

Dette er jo support i hvordan funktionerne fungerer i e-conomic, og ikke en momsrevision, der tager stilling til hvordan vores brugere fakturerer og registrerer moms, dette er op til brugerne selv evt. i samråd med deres revisor at tage stilling til hvordan dette skal håndteres.