Ønske om brug af ESC i søgefelter

+2
Hej e-conomic

Det kunne være fedt, hvis man i søgefelter (filter) kunne bruge ESC-knappen og så bliver feltet 'clear'et'.

Med den nye brugergrænseflade er det rart, at søgefelterne og de filtre man laver huskes til næste gang man kommer forbi det enkelte skærmbillede. Det forvirrede os dog lidt i starten, hvor der var ting vi ikke kunne finde, f.eks. at en kunde ikke havde noget abonnement, men fand ud af, at årsagen var, at et filter fra sidste gang blev husket og derfor ikke passede på det aktuelle view. Løsningen er og var, at bruge musen og klikke sig ind i feltet og så bruge BACKSPACE eller DELETE. Det giver dog kun en char ad gangen. ESC kunne være fedt!

Håber I kan følge mit forslag.

Henrik
i Forslag » Andet af (650 points)
status opdateret af

2 Svar

Hej Henrik

Mange tak for dit indlæg smiley
Jeg vil give dig ret i, at der både er fordele og ulemper ved, at den husker det tidligere søgte i søgefeltet. Man kan godt forskrækket kommer man ind og ser at sine kunder er "væk".

Din ide om, at bruge ESC-knappen kan jeg sagtens se fidusen i, på den måde så kan du lynhurtigt komme tilbage til udgangspunktet uden, at skulle have fat i musen.

Løsningen på dette så du hurtigt kan komme op i søge feltet igen, uden at skulle have fat i musen er, at trykke alt+shift+s (i google chrome er det alt+s) her vil teksten med det samme blive makeret, og du kan herefter trykke delete og enter og du kommer tilbage til den fulde liste.

Jeg håber ovenstående løsningsforslag gør det nemt og fedt smiley


Med venlig hilsen

Camilla Jesswein

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (29.9k points)
Hej Camilla

Ja, 's' for søg-felt er logisk. I Internet Explorer og Chrome skal man så bare lige huske, at det er ALT+s og i Firefox er mange af de ALT-funktioner så knyttet sammen i kombinationen ALT+SHIFT+key.

Det er bare så meget mere logisk med ESC = clear felt. I mange andre web-applikationer fremkommer også et lille 'X' i input-felter, som ved klik også clear feltet. Dette er også foreslået i andre tråde på dette forum.

Fair nok, at I ikke vil implementere det. Forstår bare ikke, at I ikke vil. Det betyder vel ikke noget for jer, at man både kan bruge ALT+s og så DELETE, samtidig med, at man også kan placere musen i søge-feltet og trykke ESC eller klikke 'X'.
Men det vil betyde meget for jeres brugere, der benytter e-conomic i hverdagen.

Henrik, Flexsus

Hej Henrik

Jeg har gode nyheder til dig smiley
ESC virker nu i e-conomic, så du kan clear søgefelt. dvs. at når du har trykker alt+shift+s (i Google Chrome alt+s) og herefter ESC, så vil feltet blive ryddet.

Jeg håber at denne nye funktion vil hjælpe dig til en bedre og nemmere brugervenlighed i e-conomic.

Har du spørgsmål, så lad mig endelig høre fra dig smiley


Med venlig hilsen

Camilla Jesswein

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (29.9k points)
Perfekt! Tak for det.
Og der er vist også kommet et lille kryds man kan klikke på, der også 'clear' feltet.

Nu bliver jeg måske rigtig krævende :-) Men det er også kun fordi jeg selv har lavet en applikation, hvor der kan søges på kunder i et CRM-system. Her var kravet fra de brugere der sidder med systemet, at det skulle være rigtig hurtigt og let, samt at man skulle kunne bruge systemet helt uden mus.
I det system har jeg lavet det sådan, at det view man har af kunder (f.eks. som i jeres economic 20 ad gangen) reducers mens man skiver i søge-feltet. Så begynder du f.eks. at skrive 'niels..." så reduceres listen af kunder til at være alle som f.eks. "Niels, Nielsen, mv.". Og her er det så rigtig brugbart, hvis man skriver forkert, så kan man delete en char adgangen, eller bruge ESC, så nulstilles listen helt. Man behøver altså ikke at trykke ENTER for at submitte sit søge-request og bruger man ESC, så bliver listen som nævnt nulstillet til udgangspunkt, men meget vigtigt, cursor bliver i søge feltet, klar til næste handling fra brugeren.
Du kender sikkert funktionaliteten fra søgning på Google.

Håber du/I kan følge det. Det er ikke noget nyt krav, blot en idé :-)
Henrik