Varesamling ændrer ikke lokationer

0
Vi oplever, at varesamlinger, ikke lader til at fungere særlig optimalt.

Vi har lavet nogle ændringer i de lokationer, som hver vare i varesamlingen var blevet tildelt. Når man lægger en ordre ind, og vælger hver enkelt vare, kommer der ikke lokation på varen (da vi nu har fjernet den). Men når vi vælger varesamlingen med de samme varer, bliver der sat de gamle lokationer på, selv om disse er slettet. Jeg kan se, at den eneste løsning er, at vi nu skal til at lave alle varesamlinger forfra! Det er for mig svært at forstå logikken i, at varesamlinger stadig vil refere til gamle lokationer.

Desuden er det lidt mærkeligt (i forhold til varesamlingers funktionalitet), at man skal oprette en varesamling, for den enkelte kunde, hvis de får forskellig rabat, eller har en anden valuta. Ville det ikke give mest mening, hvis varesamling trak de oplysninger der var relevante for den enkelte kunde? Alternativet er jo, at man skal oprette en varesamling, for kunden med 1% rabat, en ny varesamling for kunden med 2% rabat osv.

Det gør desuden at varesamlinger ikke bliver særlig overskueligt, hvis man 10 forskellige rabatter, 7 forskellige valutaer, og 12 forskellige typer af varesamlinger... I kan selv lave regnestykket :-)
spurgt 4 Jun, 2014 i Forslag » e-conomic generelt af EGR (450 points)
status opdateret 9 Jul, 2015 af Lauris Sørensen

3 Svar

Hej EGR

Tak for dit indlæg.

Det er korrekt at selvom vi fjerner lokationen på den enkelte vare, så husker varesamlingen den opsætning varen blev tilføjet med, og det vil den altid gøre. Så vi skal altid have opdateret varesamlingerne når der er opdateringer til varerne. Så denne funktion vil umiddelbart forblive.

Jeg vil dog medgive, at hvis varesamlinger kunne tage højde for henholdsvis de opsatte linjerabatter og sproglag, så var vi ude over problemer med forskellige rabatter og valutaer, og så er vi jo et langt stykke af vejen.

Så jeg vil tage dette forslag med videre, at varesamlinger kan tage højde for linjerabat og sproglag.

Med venlig hilsen

Lauris Sørensen

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

besvaret 5 Jun, 2014 Forslag af Lauris Sørensen (34,900 points)
Betydr det så også, at hvis eksempelvis prisen på varen ændres, så skal hele varesamlingen ændres igen? Jeg har virkelig svært ved at se, hvordan nogen kan have brug for, at varesamlingerne hanviser til forældede data i stedet for de opdaterede data.
Som udgangspunkt bør den trække varenummeret, og derefter de relevante data for varenummeret kombineret med data for kunden.
Bare min mening.
Ja,en opdatering af prisen på varen vil heller ikke ændre opsætningen i varesamlingen. Dette er fordi at vi i Varesamlingen har mulighed for at lave specielle priser, enten kundespecifikt eller "pakke" specifikt. Hvis din varesamling udløser en særpris.

Derfor mener jeg ikke at den bør læse på den nuværende opsætning, men derfor medtog jeg at jeg syntes den skulle kigge på sproglag (valuta) og linjerabat (kundespecifikke rabatter).
Hej igen

Jeg ville bare lige give dig en lille opdatering. Det er således at vi har prioriteret dit forslag, og kigger på at få varesamlingerne til at arbejde med lidt flere variable faktorer, for at få den til at agere så hensigtsmæssigt som muligt.

Jeg vil opdatere dette indlæg når der er sket noget konkret i sagen :)

Med venlig hilsen

Lauris Sørensen

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

besvaret 30 Jun, 2014 Forslag af Lauris Sørensen (34,900 points)
Hej EGR

Jeg vender i dag tilbage til dig med en kedelig nyhed.
Det er blevet besluttet fra vores side af at vi ikke ønsker at ændre varesamlingernes nuværende funktionalitet og dynamiske læsning af øvrig opsætning på de varer der anvendes i samlingen.

Det betyder altså at varesamlinger forbliver som de er for nuværende, med muligheden for at anvende dem til at samle varer i forskellige pakker og herfra tilføje alle varer på ordrer/faktura.
Ligeledes muligheden for at give særpris på disse "pakker"/samlinger når de tilføjes. Dette er naturligvis omstændigt i de tilfælde hvor man samtidig har en meget kompleks rabatstruktur til sine kunder, og jeg er bange for at der ikke er nogen god vej udenom dette.

Jeg er frygteligt ked af at dette ender med at være konklusionen, og vil opfordre dig til at fortsat at stille forslag herinde, og så håber jeg at vi vil håndtere disse bedre end i dette tilfælde.

Med venlig hilsen

Lauris Sørensen

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

besvaret 9 Jul, 2015 Forslag af Lauris Sørensen (34,900 points)
Det giver seriøst ingen mening!!! I sætter prisen op, men vil ikke bruge ressourcer på at opkvalificere funktionerne. Det forslag jeg er kommet med vil som udgangspunkt kun være en forbedring for alle brugere. Jeg kan sagtens forstå at den statiske løsning, som I har tilbudt i forbindelse med varesamlinger er mere enkel for jer, men samtidig bryster I jer af, at I gerne vil forbedre systemet. At varesamlinger ikke engang kan tage højde for, at der i forskellige lande (og dermed forskellige typer kunder) er forskellig valuta/priser vidner blot om at funktionen ikke var gennemtænkt fra begyndelsen. Man burde i det mindste være villig til at erkende, at det er en fejl, og få det ordnet.
Varesamlinger fungerer ikke hvis:
1) man har flere valutaer
2) hvis kunden får rabat
3) hvis prisen på en vare ændres
4)hvis varen flyttes til en anden lokation
Jeg kan simpelthen ikke finde et godt argument for, at det ikke skal ændres, andet end, at I synes det vil tage for mange ressourcer!