Informizely customer feedback surveys




Se de seneste forbedringer




Tab rækkefølgen ved Fakturalinjer (salg)

+1
I det gamle economic var det noget hurtigere at lave faktura linjer hvis man kendte varenummeret.

Der kunne eksempelvis tastes: 1000 (enter) og systemet var klar til et nyt varenummer.

i det nye e-conomic skal man taste 1000 enter tab enter / 1000 tab tab enter

3 gange så mange tastetryk som i det gamle layout.

Det skyldes at når man taster varenummer og enter i det nye layout så hopper man automatisk ned vare beskrivelses feltet. systemet opfatter herefter enter som linje skift.

Det burde være så som systemet og illustere at enter medføre "opret og ny" eller som minimum at første enter slog varen op 2. enter aktiverede opret og ny.

I det gamle layout sparede jeg meget tid ved at bruge en stregkode læser, det kan jeg ikke i det nye pga. den måde i nu gør det.

Med venlig hilsen

Allan Bøgild Pedersen
Bogild IT
i Forslag » Andet af (2.9k points)
status opdateret af 🔒

2 Svar

Hej Allan

Tak for dit indlæg.

Som du selv er inde på så skyldes de to ekstra tast at den går videre til feltet for Varenavn og da man her har mulighed for at lave linjeskift med Enter så skal man tabulere en gang mere for at Enter betyder Gem og næste.

I det gamle kunne man som du nævner skrive varenummeret og derefter Enter også var varen lagt på som fakturalinje. Hvilket jeg godt kan se er en fordel hvis man alligevel ikke skal redigere i andre af felterne.

Ser man det fra en der har brug for at redigere eller skrive noget i de andre felter, som f.eks. at tilføje noget til varenavnet eller redigere i antal eller prisen, så vil det her være en fordel at den automatisk tabulere videre til det næste felt så man sparer tast efterfølgende når man skal redigere i andre felter.

Så i dit tilfælde kan jeg godt se at det ikke er optimalt på den måde som den gør det nu - og for andre er dette mere optimalt end den gamle måde at gøre det på. Så vi er ude i et vurderingsspørgsmål om hvorvidt den ene eller anden måde er til gavn for flest. Det er første gang jeg stødder på dette som en problematik og med tanke på hvordan størstedelen af vores brugere benytter programmet, der vil vi mene at det giver bedst mening at have det som det er nu.

Så forslaget sættes i første omgang til implementeres-ikke, men der er selvføllgelig stadig mulighed for at andre kan komme med deres tanker omkring det emnet og vi kan se om der er flere der slutter sig til forslaget.

<p>     <strong>Med venlig hilsen</strong></p> <p>     <strong>Philip Kofod-Nielsen</strong></p> <p>     <strong><img alt="" src=" style="width: 200px; height: 49px; " /></strong></p> <p>     <a href="http://www.e-conomic.dk/"><strong>Online regnskabsprogram</strong></a><br />     &nbsp;</p> <ul>     <li>         <a href="http://www.e-conomic.dk/support">e-conomic support</a>&nbsp;- &nbsp;Din vej til vores support</li>     <li>         <a href="http://wiki.e-conomic.dk/">e-copedia</a>&nbsp;- Opslagsværk om e-conomic</li>     <li>         <a href="http://blog.e-conomic.dk/">e-conomic blog</a>&nbsp;- Hold dig opdateret</li> </ul>
Forslag af 🔒 (17.7k points)
Jeg kan jo ikke påstå at jeg på nogen måde er forbavset over svaret. alt bliver afvist herinde ALT uanset hvor logisk det er uanset og det er decideret fejl.
I det gamle havde man en rigtig hurtig og smart funktion til at oprette faktura linjer, det har man ikke i det nye. HVAD MAN HAVDE I DET GAMLE E-CONOMIC KAN MAN IKKE I DET NYE!!!!

I det gamle e-conomic brugte jeg en stregkode læser til at lægge varene ind på faktura linjerne, det er umuliggjort i det nye. selv om man får stregkode læseren til at sende extra tab og jeg ved ikke hvad, så køre jeres nye søge funktion med så svingene hastighed at det kun fungere halvdelen af gangene.
Jeg kan simpelthen ikke se det logiske i at konkludere at af alle de faktura linjer der bliver tastet ind i e-conomic så mener i at den overvejende største del ændre i det allerede eksisterende vare tekst????

Det er jo det rene gale matias, har i selv prøvet at arbejde i det virkelige liv??????
Det er langt fra alt der bliver afvist herinde. Kig blot på tags'ne for Overvejes, i-gang og gennemført. Men vi får unægteligt flere forslag end nogensinde før i og med at der er mere aktivitet herinde på forummet end før og dette må også medføre en prioritering af de forslag der kommer ind, da det i sidste ende handler om at bruge ressourcerne der hvor de gør mest gavn for flest muligt.
Min konklusion var ikke at den overvejende del af de fakturalinjer der tastes skal redigeres i varenavnet - men der er også andre felter som f.eks. antal, rabat og beløb som man kan forestille sig ville kunne ændre sig fra gang til gang. Min pointe var blot at det er en ulempe for dig (en stor en af slagsen taget i betragtning at du er afhængig af at læse stregkoder - det medgiver jeg gerne) og for andre vil det være en fordel at den automatisk går videre og at man derved sparer tast, hvilket er det der er hensigten med at lade den gå videre til Varenavn-feltet.
Løsningen ville nemlig være at fokus skulle forblive i varenummer-feltet, problemet her er dog at den først indlæser varen når der tabuleres ud af feltet, eller klikkes Gem/Gem og næste.
Men jeg er dog interesseret i at høre om du har en løsning som jeg ikke har tænkt på i forbindelse med dette?
I det gamle gjorde den det ikke da man med Enter kunne lade sen indlæse varen og samtidig oprette fakturalinjen. I det nye bliver man nødt til at indlæse varen inden fakturalinjen gemmes, pga. den søgefunktion som ligger i selve varenummer-feltet.
Npr man har et vare kartotek hvor varen er oprettet med varenavn, pris, enheder osv. så kan jeg hvis jeg tager helikopter brillerne på og prøver at se det fra fleste mulige af jeres kunder side.
Jeg kan ikke få det til andet end det ville være langt hyppigst, og lagt mere logisk at man taster varenummeret og så går til antal feltet.

Jeg kan simpelthen ikke følge jer i at man skal taste varenummer så ned i beskrivelsen og så over i antal feltet. Jo jo jeg ændre da også mine vare beskrivelser en sjældent gang ve fakturering men 99% af mine vare linjer fremkommer ved at taste varenummer og antal. De fleste faktisk kun ved at taste varenummer.
Jeg synes det er en skam i bruger så mange udviklingstimer på at forsøge at lave en forbedring men så faktisk fremkommer med noget der er mere besværlig og tungere at bruge. Men det hænger meget godt sammen med det jeg oplever herinde at i ikke lytter til jeres kunder.
Din idé om at ændre på tabulatorrækkefølgen så den tabulere til Antal vil jeg lige diskutere med et par kolleger - det kunne være en løsning. Jeg tager den i hvert fald med videre.
Tag'et som Implementeres-ikke, skal ikke ses som værende den endegyldige beslutning, men det var blot for nemmere selv at kunne holde styr på det midlertidigt indtil vi havde haft en dybere korrespondance.

Det er rigtigt at vi bruger mange udviklingstimer på at lave forbedringer, men der vil jeg også våge den påstand at det langt hen ad vejen går til brugernes fordel. Vi er ikke perfekte og vi påstår ikke at vi har den eneste rigtige måde at anskue tingene på, hvilket også er grunden til at der er lavet mange ændringer på baggrund af, blandt andet, forumindlæg af ting som vi har tænkt på én måde men som en større del af brugere har tænkt anderledes. Det er også præcis derfor vi har et forum hvor man kan lufte sine idéer og vi kan få inspiration til hvad der kunne laves af funktioner. Så jeg er ærgerlig over at høre at du oplever det som om at vi ikke lytter til jer - hvis det var tilfældet ville jeg og mange af mine kolleger nok slet ikke være her - vi må også bare huske at vi er begrænset af hvad der kan gøre gavn for flest uden at det sker på bekostning af andet. Derfor handler det også i høj grad om at prioritere. Som nævnt kan du følge med i hvad der ligger som Gennemført, Overvejes, i-gang og planlagt for at se at vi rent faktisk lytter og tager de forslag der kommer seriøst.
Hej Philip,

Hvad nu hvis man tabulerede fra Vare.Nr. og over i stk.?

Det er da det mest logiske. De fleste skal oftere redigere i stk. end i teksten. Dem der så SKAL redigere i teksten, men ikke stk. tab'er 2 gange.

Det er da logik for hvide italienere?

Mvh,

Anders Ravn, tidl. usabilitykonsulent
Hej Anders
Dejligt at du også melder dig på banen. :)
Det synes jeg også umiddelbart giver god mening og er også det vi kommer frem til lidt længere nede i vores korrespondance, så den har jeg lovet at tage videre med.
Jeg sørger for at der kommer en opdatering herinde når jeg ved mere.
En update til dette:

Det er nu muligt at man inde under Salg --> Opsætning --> Kundeopsætning - kan sætte et flueben i at det skal være muligt at udfylde varenummer og derefter taste enter direkte.

Derved undgår man at det første Enter-tast aktivere varen fra Inline-search-linjen.

<p>     <strong>Med venlig hilsen</strong></p> <p>     <strong>Philip Kofod-Nielsen</strong></p> <p>     <strong><img alt="" src=" style="width: 200px; height: 49px; " /></strong></p> <p>     <a href="http://www.e-conomic.dk/"><strong>Online regnskabsprogram</strong></a><br />     &nbsp;</p> <ul>     <li>         <a href="http://www.e-conomic.dk/support">e-conomic support</a>&nbsp;- &nbsp;Din vej til vores support</li>     <li>         <a href="http://wiki.e-conomic.dk/">e-copedia</a>&nbsp;- Opslagsværk om e-conomic</li>     <li>         <a href="http://blog.e-conomic.dk/">e-conomic blog</a>&nbsp;- Hold dig opdateret</li> </ul>
Forslag af 🔒 (17.7k points)