Kasserabat endnu en gang! (både køb og salg)

+2
Hej med jer,

Jeg giver stort set alle mine kunder 8 dage -2% eller løbende måned + 15 eller 30 dage.

Og fra mange leverandører har jeg også ofte en lignende betingelse.

Kunne det ikke overvejes at få det taget op endnu en gang - Som det er nu, kommer folk med forslaget og e-conomics lukker det og skriver at det vil ikke blive implementeret...

Hvis der er noget finanskrisen vel har lært os, så er det at prøve at få mønterne hurtigt i kassen - alle mine konkurenter tilbyder denne til kunderne!
i Forslag » Andet af (480 points)
status opdateret af

1 Svar

Hej Dennis

Tak for dit indlæg og det glimrende forslag.

Vi har tidligere haft en funktion der hed kontantrabat i e-conomic, denne forårsagede dog nogle problematikker. Disse bestod i hovedtræk af at lovgivningen foreskrev at den rabat man så gav, skulle udstedes som kreditnota efterfølgende. Dette var dog ikke normen i de gængse økonomisystemer, og var langt hen ad vejen heller ikke det kunderne ønskede. Så vi havde funktionaliteten, den var desværre bare ikke helt i takt med gældende lovgivning, og med præcis dette argument er det stadig ikke noget vi vil tage fat på at udvikle eller implementere igen på nuværende tidspunkt.

Vi vil super gerne imødekomme alle ønsker og hjælpe vores kunder med gavnlig funktionalitet, men lige nøjagtig dette forslag har nogle historiske problemer og jeg er derfor nødt til desværre endnu engang at afvise det.

Med venlig hilsen

Lauris Sørensen

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (34.9k points)
Svaret er ikke helt rigtigt. Lovgivningen, der tales om, er momsloven, der foreskriver, at gives der kasserabat af fakturaens bruttobeløb, altså incl. den beregnede moms, skal der udstedes en dokumentation, altså en kreditnota, da kasserbatten derved bliver momsbelagt.
Der står ikke noget i loven om, at hvis man IKKE giver kasserabat af momsen, at det så skal dokumenteres i form af en kreditnota.
Det er jo ikke forbudt at læse indenad, og det er heller ikke forbudt at stille SKAT det ligefremme spørgsmål: Skal der udstedes en kreditnota, såfremt man giver kasserabat af et fakturabeløb før moms(Dvs. ingen momsberegning af kasserabatten)?
Det spørgsmål er vist ikke stillet!
1 - 2 - 3.... - Dyyybe indåndinger!

Fortæl mig ikke at hele el-branchen i DK giver ulovlige kasserabatter!!

Selvfølgelig må man give rabatter før moms, og kalde det for en kasse rabat!

Hvis man tænker jeres tanke til ende, skal der jo også udstedes dokumentation på en linie rabat!

Lad venligst være med at lægge ønsket i graven med baggrund i denne fejlagtige opfattelse af gældende lovgivning!

Jeg har også leverandører i Italien og Tyskland hvor jeg har kasserabat, så kom nu e-conomics - det er jo nok ikke alle andre ERP systemer der ude med funktionen, der bryder loven!
Hørt, men e-conomic ved altid bedre.
Igen et eksempel på at mange e-conomic medarbejdere simpelthen ikke ved hvad de snakker om, de ved ikke hvad der sker ude i den virkelige verden. Der hvor man ikke "arbejder" i demo regnskaber og demo firmaer.

Det er jo slemt nok i sig selv men kombinere man det så med jeres generelle holdning "er der noget vi er det mindste i tvivl om eller vi ikke forstår så afvis" så er det jo helt i hegnet.......
Erik har ret i det han angiver. Det er naturligvis korrekt at det kun er hvis der er givet rabat på bruttobeløbet at der skal udstedes dokumentation (kreditnota).
Men i og med at e-conomic altid vil bogføre en faktura med bruttobeløb når den er udsendt fra e-conomic, så vil kasserabatten jo altid være givet af bruttobeløbet, ret mig endelig hvis i mener jeg tager fejl.
Dengang vi havde kontantrabatten, kunne vi altså trække rabatten fra, men der stod så et brutto restbeløb som skulle udlignes manuelt, og på dette beløb blev der som standard ikke udstedt kreditnota, som der skulle have været ifølge lovgivningen.

Linierabatten bliver jo fratrukket før vi udsender fakturaen og den er derfor ikke blevet fratrukket bruttobeløbet.

Og det er hele den problematik der gjorde at vi i sin tid fjernede funktionen. Det er jeg sikker på at Erik Jensen kan bekræfte.

Eftersom at hele denne sags problematik vedrører moms, ser jeg ikke de samme problemer med udenlandske leverandører, hvor vi jo naturligvis har et nettobeløb, og selv efterfølgende pålægger moms.

Jeg kan ikke udtale mig om hvordan løsningen i andre ERP systemer fungerer, jeg kan blot fortælle hvad vores erfaring med funktionen er, og videregive at det ikke er noget vi vil arbejdere videre på. Selvom at jeg ville syntes det var fantastisk hvis vi kunne håndtere det.

Det gør mig naturligvis ked af det at høre at Allan er af den opfattelse at mange e-conomic medarbejdere ikke ved hvad vi snakker om. Det er rigtigt at vi ikke sidder og arbejder i jeres aftaler dag ud og dag ind, men jeg vil dog fastholde at vi stadig har en idé om hvordan e-conomic virker i virkeligheden.
Jeg prøver lige igen...

Det kan simpelthen ikke være rigtigt at i ikke har en C5 kørende inde hos jer til inspiration! Kasse rabat trækkes til sidst efter linierabatter og selvfølgelig FØR moms...

Det må der være en venlig revisor der kan vise jer et eksempel på - jeg kan også sende en kopi af en faktura fra nogle af mine leverandører.

Hvordan det skal implementeres i E-conomics ved jeg ikke, men det er en MEGET, MEGET almindelig betingelse. Og som tidligere beskrevet, bliver den sikkert mere og mere almindelig, da det er i alles interesse at pengene ligger i kassen, og det er en god måde at tilskynde kunderne til at betale hurtigt.